Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Зимно спално бельо - какви материали да изберем?

При избора на спално бельо за студеното зимно време, не трябва да се притеснявате. Ще ви посъветваме какви материали да изберете, които ще ви стоплят дори и в най-големият студ. Сега е подходящото време да подготвите леглото за зимата. Изберете легло и помислете за правилния избор на матрак, и спално бельо.

Зимно спално бельо - какви материали да изберем?

Kласическият памук

 Памукът все още е един от най-популярните материали на пазара. Класическото памучно спално бельо е изработено от ппамучни влакна. Той е особено популярен със своята висока абсорбираща способност, ценова достъпност и целогодишна употреба. През лятото разхлажда, докато през зимата поддържа постоянна телесна температура. Използва се за направата на фланел, креп, сатен и луксозни тапицерии.

219814.jpg (154 KB)

Топъл фланел

Фланелът е изработен от 100% памук. Специалната обработка на тъканта, е така нареченото четкане, която създава фина структура с къси влакна по повърхността. Те осигуряват мекота и приятна топлина. Предимството на фланела несъмнено е лесната поддръжка и не е необходимо да гладите фланелния плат. Идеален за студени зими. Изберете фланелен плат с по-голяма плътност.

Фин сатен

Добрата новина за любителите на сатена е възможността му да се използва през цялата година. Отличава се с висока терморегулация, охлажда през лятото и затопля през зимата. Той се адаптира перфектно към температурата на тялото и външната среда. Качествените сатенени чаршафи са изработени от 100% памучна прежда. Гладката на допир и мека завивка има дълъг експлоатационен живот, но покупната му цена е малко по-висока.

Креп-не се глади

Всеки познава типичната структура на крепа. Малката вълнообразна структура спомага за дишането и премахват влагата от тялото. Крепът не се глади и е изработен от 100% памук. Лесната поддръжка и дълготрайната употреба са сред основните предимства. Меката му повърхност се адаптира към телесната температура на тялото, така че е подходящ за целогодишно използване. Освен това не се налага да се глади и не се мачка.

Плюшен микрофибър

Спалното бельо от микрофибър наподобява със своите качества на плюш. Изработен от 100% полиестер. Изключително топло, меко и приятно на допир спално бельо, което е най-подходящо за студените месеци. Малък недостатък е по-ниската дишаща материя, която да премахва потта от тялото. Спалното бельо от микрофибър не се глади, съхне бързо и се пере на по-ниска температура.

219816.jpg (93 KB)

Когато избирате, уверете се, че сте избрали правилното легло, матрак и подматрачна рамка. Заедно те ще осигурят комфортен и пълноценен сън без болки в гърба и врата. Правилният избор на спално бельо също е неразделна част. Популярни са одеялата и възглавниците от овча вълна, които са подходящи и за страдащите от алергии.

 

Създайте хармонична атмосфера в спалнята, като избягвате силната светлина и ярките цветове, които могат да нарушат съня ви.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни