БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на всичко за поръчки, направени от 10 до 21 април | Пазарувай СЕГА!

Знаете ли какво е boxspring?

Markéta Etrychová
6.1.2021

Легло, което ще ви изуми с уникалния си дизайн, масивен корпус и удобна височина. Леглата Boxspring, наричани американски, осигуряват лукс и максимален комфорт.

Знаете ли какво е boxspring?

Какво е boxpring легло? Характерна особеност е високата спална площ, масивната табла и мястото за съхранение. Разгледайте предимствата, състава на отделните слоеве и принципа на двойния матрак.

Височина

Благодарение на перфектно изработената конструкция на отделните слоеве, леглото достига височина до 70 см. Ставането и лягането ще станат по-лесни, не само за възрастни хора или хора с мускулно-скелетни проблеми. Класическите легла с максимална височина 40 см. са особено подходящи за малки пространства или студентски апартаменти.

Модерен стил

Неразделна част от леглото boxspring е високата табла, която завършва цялостния му външен вид. Таблата напълно подчертава стила, но изпълнява и практическа функция. То ще се превърне в чудесен помощник при седене, ще ви предпази от евентуални течения или студени стени и ще ви създаде усещане за сигурност.

1.jpg (575 KB)   2.jpg (73 KB)   3.jpg (534 KB)   4.jpg (145 KB)

Място за съхранение

Европейската версия на boxspring леглата е адаптирана към изискванията на потребителя, който се нуждае от място за съхранение. И тъй като мястото за съхранение никога не е достатъчно, този практичен помощник  с основните си предимства е хитът на тези легла.

Повдигащият механизъм отстрани, може да се намери в единичните и двойните легла. Самото отваряне и достъпът до пространството е много лесен. Просто хванете отстрани матрака или решетката и го дръпнете нагоре. Важен е достъпът до страните на леглото и манипулацията с вещите ви.

bok.jpg (212 KB)

Нива на легло boxspring

Топер

Най-горната част или топерът облекчава налягането и увеличава площта за спане с до 5 см. Топерът включва калъф с цип, който може да се пере. Покриващ матрака - топер, спомага за  хигиената на леглото, унифицира преходите между двата матрака и повърхностните неравности. Лесно преносимият топер, можете лесно да го проветрявате и поддържате чист.

Мултипокет или матрак от пяна

Под топерът е матрак, който в повечето случаи е с мултипокет пружини или от пяна. Матракът може да бъде разделен на няколко зони, които създават перфектна опора и правилно разпределение на налягането. В зависимост от броя на зоните, ние разделяме матраците на три вида - 3, 5 или 7 зони.

Mатрак с пружини bonell

Най-ниският матрак е този с bonell пружини. Отделните пружини са свързани помежду си с допълнителни спирали, благодарение на които те имат постоянна форма и не се разхлабват. Те дават на матрака гъвкавост, висока проветривост и удължават живота му. Той разпределя оптимално налягането, действащо върху горния матрак.

Mасивна конструкция

Дървената конструкция осигурява стабилност и здравина. Заедно с масивната рамка, краката могат да бъдат от масивно дърво или метал.

matrace.jpg (104 KB)

Принципът на двойните матраци

В долната част на рамката на леглото има матрак с  пружини bonell, върху който е поставен втори матрак, най-често от пяна или пружинен матрак. Благодарение на двойното окачване леглото реагира перфектно на движението на тялото и натоварването му. И двата матрака се допълват и осигуряват комфорт през цялата нощ.

СЪВЕТ ОТ НАС – тест за височината на леглото:

Седнете на ръба на леглото, така че и двете ходила да са на земята. В това положение коляното трябва да е под ъгъл 90 °.

Като цяло препоръчваме минимална височина от около 50 см. за здрави възрастни хора. Идеалната височина е малко по-висока, около 60 - 70 см. Особено за бременни жени, възрастни хора или хора, страдащи от високо кръвно налягане или мускулно-скелетни проблеми.

 

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Максимален комфорт ще ви осигури леглото boxspring с електрически регулируема решетка.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни