Sleva na všechny produkty do konce září | -5% s kódem SALE5.

Латексови

Все още няма продукти в тази категория

Изборът на удобен и висококачествен матрак е от значение, ако искате да си осигурите един пълноценен сън. Латексовите матраци са едни от най-качествените разновидности матраци на пазара, които имат множество предимства. Те са несъмнено една много добра дългогодишна инвестиция в нашето здраве и удобство.

Главното предимство на латексовите матраци е, че са еластични, издръжливи на износване и предлагат максимално удобство и комфорт. Това се дължи на свойствата на латекса, от който са изработени.

Основното свойство на латекса като материал е, че лесно променя формата си и след това си възвръща първоначалната форма. Поради уникалните си свойства да бъде едновременно здрав и еластичен, латексът е един от най- предпочитаните материали за изработката на висококачествени матраци. От латекс се правят също и възглавници.

Латексовите матраци имат отвори в сърцевината си и се характеризират с издръжливост, висока еластичност и устойчивост на деформации. Тъй като не губят формата си, при тях не е нужно обръщане на матрака на другата страна.

Матраците от латекс се адаптират спрямо тялото и теглото на спящия човек и следват точно неговата форма. Латексовите матраци позволяват равномерно разпределяне на тежестта. Те могат да бъдат изцяло изработени както от естествен, така и от изкуствен латекс, а също могат да включват латекс в комбинация от други материали.

На пазара могат да се открият матраци, които са изработени от 100% естествен латекс, който се извлича от каучуково дърво. Но по-голяма част от предлаганите латексови матраци съдържат от  10% до 20% естествен латекс  и синтетичен латекс. 

Има двустранни латексови матраци, които са с средна твърдост. При някои едната страна на матрака се състои изцяло от естествен памук, а другата съдържа овча вълна. 

Например най-често латексът може да бъде в комбинация с кокос. В този случай матракът има свойството да абсорбира ефективно влагата и не позволява да се появи мухъл. 

Благодарение на специалните свойства на овчата вълна да поддържа телесната топлина, този вид матрак абсорбира потта и осигурява постоянна топлина.

Латексовите матраци са отличен избор за хора, които се стремят към здравословен начин на живот и по-специално хора, които страдат от алергии или астма.

Също така латексовите матраци се характеризират с дълъг експлоатационен живот. Освен че дишат и осигуряват проветривост, латексовите матраци също така предлагат топлина. Това ги прави подходящи за употреба през всеки сезон.

 

Този вид матрак има сърцевина от латекс пяна. При него условието да се използват в комбинация с подходяща ламелна решетка, за да може да се използва оптимално еластичността му. Латексовият матрак трябва да се използва със специална подматрачна рамка, чиято роля е да предпазва матрака от влага.

Латексовият матрак в съчетание с правилна ламелна решетка осигурява по-добра въздушна циркулация. По-добрата вентилация се дължи на структурата на отделните клетки. Затова и латексовите матраци не задържат миризми.

Матраците от латекс  стабилни по размери, което допълнително увеличава нивото им на комфорт.  Употребата на качествен латексов матрак може да ви помогне да си отпочинете пълноценно и да спите по-добре. 

Латексовите матраци са ортопедични и осигуряват правилна позиция на тялото, добра опора за гръбнака и ставите. Това допринася съответно за отпускането и възстановяването на мускулите и постигането на здравословен сън. 

Важно качество на естествения латекс са неговите хипоалергенни свойства. Латексовият матрак създава една антибактериална и приятна среда за сън. Тъй като естественият латекс е екологично чист материал, бактериите не могат да се развиват в среда на пенолатекс. Той предотвратява появата на акари.

С избора на латексов матрак може да си гарантирате години наред удобство и пълноценен сън. Счита се, че когато се използва и поддържа правилно, един латексов матрак може да издържи до 20 години.

В онлайн магазин Expedo ще намерите богат избор от висококачествени хипоалергенни латексови матраци.Те разполагат с предпазни калъфи, които могат да се свалят лесно и да се перат.