Поръчай легло | БЕЗПЛАТНО КАЧВАНЕ до всеки етаж | до края на октомври

Пружинни матраци за спалня

Матрак с мултипокет пружини SHEEP
ТОП 100
-16 %
Матрак в дървена рамка VELTIA KOMFORT
-34 %
  Наличност до 20 дни
380 лв 250 лв
Пружинен матрак DADEL
-26 %
  Наличност до 25 дни
230 лв 170 лв
Пружинен матрак KARI
-33 %
  В НАЛИЧНОСТ
270 лв 180 лв
Матрак с мултипокет пружини MATONA
-28 %
  Наличност до 25 дни
320 лв 230 лв
Матрак мултипокет SALOM
-34 %
  Наличност до 25 дни
650 лв 430 лв
Матрак в дървена рамка DONA
-30 %
  В НАЛИЧНОСТ
300 лв 210 лв
Матрак в дървена рамка DONA PLUS
-28 %
  В НАЛИЧНОСТ
320 лв 230 лв
Матрак в дървена рамка DONA LUX
-20 %
  Наличност до 25 дни
460 лв 370 лв
Двулицев матрак METOS
-27 %
  В НАЛИЧНОСТ
260 лв 190 лв
Двустранен матрак ROSALIA
-20 %
  Наличност до 20 дни
250 лв 200 лв
Матрак с мултипокет пружини GEORGIE
-23 %
  Наличност до 20 дни
440 лв 340 лв
Матрак с мултипокет пружини SASKIA
-24 %
  Наличност до 25 дни
450 лв 340 лв
Матрак от пяна CAMELIA
-33 %
  Наличност до 20 дни
480 лв 320 лв
Мултипокет матрак KOKO MASTER
-29 %
  Наличност до 25 дни
490 лв 350 лв

Често задавани въпроси

 1. Да. На страниците на онлайн магазин Expedo ще откриете различни видове пружинни матраци за всеки вид спалня.

 2. Не. За поръчка са нужни само данни за фактуриране и точен адрес за доставка.

 3. Плащането може да се извърши в брой или с карта при лично вземане от шофьора.

 4. Онлайн магазин Expido разполага с пружинни матраци в размери:

   

  • 80 х 200,

  • 90 х 200,

  • 140 х 200,

  • 180 х 200.

 5. Цените на пружинните матраци са в диапазона между 150 лв. и 400 лв.

 6. Доставката на пружинен матрак отнема средно 15-20 работни дни.

 7. Предлаганите пружинни матраци се предлагат с гаранция 24 месеца. Всеки клиент има право да направи рекламация през този период.

 8. След като направите своята поръчка ще получите автоматичен имейл за потвърждение. С вас ще се свърже служител, който ще потвърди поръчката и параметрите на стоката. Два дни преди доставката ще бъдете информирани за точния час на пристигането й.

Изборът на подходящ матрак е несъмнено от значение. Когато той е с високо качество, можем да си гарантираме пълноценна почивка и спокоен сън. 

Пружинните матраци предлагат едновременно удобство и практичност. Те са едни от най-разпространените видове матраци и имат множество предимства.Те съществуват на пазара вече повече от 50 години.

Пружинните матраци освен пружини съдържат и полиуретанова пяна, която е разпределена по цялата дължина на матрака.Тя придава на матрака висока еластичност.

Пружините осигуряват необходимата опора на тялото, за да има правилна позиция по време на сън.

Освен пружини те съдържат и полиуретанова пяна. Пружинните матраци се делят на два вида – такива с покет пружини и такива с бонел пружини.Всеки един от разновидностите пружинни матраци има свои индивидуални предимства.

Матраците с покет пружини се състоят пружини, които са поставени в отделни джобове и нямат пряк контакт помежду си. Над тях и под тях се намират материали като полиуретан, мемори пяна или латекс, които правят матрака изключително удобен и позволяват на спящия максимално отпускане на тялото.

В сравнение с пружините на традиционните матраци покет пружините са по-меки и по-малки. Те осигуряват по-голям брой опорни точки, а по-големият брой опорни точки гарантира и по-голям комфорт и стабилност, както и свобода на движението.

Матраците с бонел пружини се състоят от спираловидно свързани пружини, които са с различен диаметър. Те са допълнително подсилени от плътността и дебелината на пружините зависи и твърдостта  на самия матрак.

Подходящи са за хора, които търсят матрак със средна твърдост на достъпна цена. Матраците с бонел пружини са с по-ниска цена в сравнение с другите модели матраци на пазара.

Матраците с бонел пружини са отличен вариант за хора с наднормено тегло тъй като осигуряват стабилна опора за цялото тяло и най-вече гръбначния стълб.

Бонел пружините са разположени между различни видове изолиращи материали като:

 • слой пяна,
 • полиестерна,
 • вълнена,
 • памучна вата,
 • нетъкан текстил.

Ортопедичните и анатомични свойства на матраците с бонел пружини зависят от видовете използвани в структурата им изолиращи материали и техните качества. Друго главно качество на матраците с бонел пружини е тяхната хипоалергенност и високо ниво на проветривост, което спомага за поддържането на чиста среда във вътрешността на ядрото.

Матраците с мултипокет пружини имат няколко зони с различна твърдост. При тях пружините са затворени в плътни джобове, които нямат директен контакт помежду си.

 Зонирането на матраците увеличава нивото им на удобство и те осигуряват необходимия комфорт в различните зони на тялото. Например в областта на гърба, шията и бедрата, където има по-голямо натоварване, пружините са твърди, а в областта на раменете и прасците пружините са меки.

Този вид матраци са оборудвани с вътрешен кокосов слой, който осигурява отлично проветрение и предотвратява появата на влага.Те имат екстракт от алое вера в материята на повърхността им.

Те осигуряват равномерно разпределение на тежестта на тялото по  цялата дължина на матрака и стабилна опора за гръбначния стълб. Имат отлична циркулация на въздуха и предотвратяват спарването.

Матраците в дървени рамки  също съдържат вградени пружини, които са с анатомично разположение и осигуряват равномерно разпределение на напрежението.

 

Друго главно преимущество на пружинните матраци е фактът, че са хипоалергенни.Предотвратяват влагата и не предизвикват алергии.

Правилната поддръжка на всеки вид пружинен матрак може да удължи живота му. От ключово значение за правилната експлоатация на пружинен матрак е също и изборът на решетка за матрака.

Сред богатия асортимент на онлайн магазин Expedo ще намерите различни видове качествени пружинни матраци, които предлагат различни нива на твърдост.

Сред асортимента на магазина са налични:

 • едностранни матраци,
 • двулицеви матраци в дървени рамки,
 • матраци с мултипокет пружини SHEEP.  

Предлаганите от магазина пружинни матраци  се състоят от пружини Bonnell и имат пълнеж от PUR пяна. Имат различни нива на твърдост и са едни от най-качествените матраци на пазара.

 

Пружинните матраци са направени от хипоалергенни материи и са подходящи за хора, които имат алергии. Покритието им с цип се сваля и пере удобно и лесно.