При покупка над 240 лв имате ТРАНСПОРТ и ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО

Къде да поставим леглото в детската стая?

Подреждането на мебели в детската стая често е трудна задача. Докато безопасността и практичността играят ключова роля за родителите, децата гледат на стаята си с напълно различни очи. Добрата новина е, че удовлетворяването на всички не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед. Ключът е да поставите мебелите по стените на стаята. Това ще осигури достатъчно място за игра и други дейности в средата на стаята. Въпреки това, когато обзавеждате стая, най -важното решение е да изберете правилното легло и неговото местоположение. Знаете ли как да го направите?

Къде да поставим леглото в детската стая?

Поставянето на легло в детската стая има няколко насоки. Детето трябва да има свободен изглед към цялата стая от леглото си и особено към вратата към стаята. Това гарантира чувство за сигурност, което е най -важно за детето. Таблата трябва да бъде поставена до стена без прозорци. Но има много повече правила за поставяне на детското легло. Разберете кои са най -важните.

2 основни правила при избор на детско легло

Преди да започнем да търсим идеалното място за детско легло, трябва да разгледаме как изобщо да изберем такова легло. Има много критерии, но основните са два:

1. Материал на леглото

Препоръчваме да заложите на класическите и да закупите детско легло от дърво, най-добре от масивно дърво. Не забравяйте, че всички ръбове на мебелите в детската стая трябва да бъдат заоблени от съображения за безопасност. Това важи и за леглото. За предпочитане е да избягвате метални или пластмасови мебели с арка.

2. Качествен матрак

Изборът на матрак е изключително важен. При избора на детски матрак това важи с двойна сила. Детският организъм е в постоянно развитие и се нуждае от достатъчно качествена регенерация. Това се осигурява от висококачествени матраци с правилната твърдост. Твърдостта на матрака обаче е много индивидуален параметър. Следователно е необходимо детето да опита за себе си това, което ще му подхожда най -добре.

139060i.jpg (142 KB)

Имате легло, но къде да го поставите

След като сте избрали перфектното детско легло, вероятно ще се чудите къде да го поставите в стаята. Правилното поставяне на леглото в детската стая е наистина много важно. Също така е добре да помислите за оформлението на мебелите и аксесоарите за дома в непосредствена близост.

В началото на статията вече „започнахме“ тази тема, сега ще я разгледаме малко по -задълбочено. На първо място, не трябва да забравяме, че леглото трябва да стои в най -тихата част на стаята. За предпочитане е напълно извън зоната на прозореца или вратата. Накратко, на място, което ще осигури на детето уютно убежище и гледка.

Къде трябва да бъде главата на детето, когато спи? Определено не до вратата! Това може да предизвика чувство на страх или несигурност у детето. Поставянето на леглото на свободно място също не е подходящо. Както споменахме, таблата трябва да стои най -добре до стена без прозорци. Ако искате да следвате посоките на света, поставете леглото обърнато на запад, изток или югоизток.

Зоната около леглото не трябва да бъде хаотична. Излишните играчки, аксесоари или рафтове могат да разсейват вниманието преди лягане. Разбира се, трябва да мислим и за сигурността. Следователно близо до леглото не трябва да има предмети или мебели с остри ръбове. Особено при избора на нощно шкафче трябва да помислите и за тези детайли. 

138925i.jpg (106 KB)

Детайли, които ще осигурят рай в детската стая

Вече знаете основните принципи при оформлението на детската стая. Съществуват обаче множество различни правила. Винаги зависи от вашите предпочитания и възможностите, които детската стая ви предлага. Някои други съвети обаче може да са ви полезни:

  • Подреждането на перфектната детска стая за момче и момиче, или за две деца на различна възраст и с различни интереси, може да бъде буквално свръхчовешка задача. Не сте сигурни как да изберете най -подходящия цвят за стени и мебели? Опитайте се да внесете хармония в детската стая, като използвате хармонията по фън шуй.
  • Бюрото в детската стая трябва да бъде разположено близо до прозореца, което ще осигурява много естествена дневна светлина.
  • Свободното пространство е важно, то трябва да е в средата на стаята. Имате ли в стаята неизползван ъгъл? Създайте скривалище за децата в него!
  • Когато обзавеждате детска стая, изберете естествени материали и приглушени цветове, които предизвикват усещане за благополучие и поддържат качествена почивка. Твърде ярките цветове могат да причинят безпокойство.
  • Осветлението допълва атмосферата. Затова поставете различни видове лампи в различни части на детската стая. Настолни и подови лампи, общо или леко декоративно осветление ще бъде чудесно за вас.

 

Това е всичко. Знаете ли вече къде да поставите леглото в детска стая? Споделете с нас вашите съвети и опит при обзавеждането на детска стая.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни