Поръчай легло | БЕЗПЛАТНО КАЧВАНЕ до всеки етаж | до края на октомври

Единични легла

Тапицирано легло AMIGO + топер
Безплатно качване до етаж
-18 %
  В НАЛИЧНОСТ
1 610 лв 1 320 лв
Тапицирано легло с повдигащ механизъм GRETA + топер БЕЗПЛАТНО
Безплатно качване до етаж
-28 %
Тапицирано легло - boxspring PLATIO
Безплатно качване до етаж
-28 %
  Наличност 6-8 седмици
1 860 лв 1 330 лв
Тапицирано разтегателно легло MARIANA + топер БЕЗПЛАТНО
Безплатно качване до етаж
-27 %
Тапицирано легло BERAM
Безплатно качване до етаж
-32 %
  В НАЛИЧНОСТ
1 440 лв 980 лв
Тапицирано разтегателно легло CASIA + топер БЕЗПЛАТНО
Безплатно качване до етаж
-18 %
Тапицирано легло - boxspring MARCH + топер
Безплатно качване до етаж
-35 %
Тапицирано легло ALADIN + топер
Безплатно качване до етаж
-19 %
  В НАЛИЧНОСТ
1 710 лв 1 380 лв
Тапицирано легло boxspring RENATA + топер
Безплатно качване до етаж
-17 %
Тапицирано легло - boxspring MARESA
Безплатно качване до етаж
-34 %
  Наличност 6-8 седмици
1 970 лв 1 300 лв
Тапицирано разтегателно легло BRIGITE + топер БЕЗПЛАТНО
Безплатно качване до етаж
-18 %
Тапицирано легло LOVELLY
Безплатно качване до етаж
-29 %
  В НАЛИЧНОСТ
1 990 лв 1 420 лв
Тапицирано легло boxspring DINAMO
Безплатно качване до етаж
-27 %
  В НАЛИЧНОСТ
1 310 лв 950 лв
Тапицирано легло ZENONE с LED осветление
Безплатно качване до етаж
-29 %
Повдигнато легло ANGEL + решетка БЕЗПЛАТНО
Безплатно качване до етаж
-23 %
Тапицирано легло boxspring KELYS
Безплатно качване до етаж
-32 %
  Наличност 4-6 седмици
1 390 лв 950 лв
Легло SANTOS + решетка + матрак БЕЗПЛАТНО
Безплатно качване до етаж
-24 %
  Наличност до 20 дни
980 лв 740 лв
Тапицирано легло boxspring COLITA + топер
Безплатно качване до етаж
-27 %
Тапицирано легло с повдигащ механизъм CORELA
Безплатно качване до етаж
-27 %
Тапицирано легло boxspring  MIRANDA + топер
Безплатно качване до етаж
-21 %
Хотелско легло CALIANTE 2
Безплатно качване до етаж
-18 %
  Наличност до 20 дни
560 лв 460 лв
Легло от масив STUDY + решетка БЕЗПЛАТНО
Безплатно качване до етаж
-35 %
Хотелско легло CALIANTE 1
Безплатно качване до етаж
-18 %
  В НАЛИЧНОСТ
510 лв 420 лв
Тапицирано единично легло DOUBLE 1
Безплатно качване до етаж
-18 %

Често задавани въпроси

 1. Моделите единични легла, които ви предлагаме могат да бъдат да разгледани в онлайн магазин Expedo.

 2. Не е нужно. Докато правите поръчката трябва да ни предоставите само трите си имена и да посочите начин на плащане и адрес за доставка. Наше задължение е да ви изпратим имейл и да ви се обадим, за да потвърдим поръчката.

  • Плащане чрез GoPay

  • Плащане в брой на шофьора

 3. Единичните легла, които предлагаме са с класически размери:

  • 80 х 200 см

  • 90 х 200 см

 4. Ценовият диапазон, в който предлагаме леглата варират  от 130 до 1400 лв.

 5.  

  Времето на доставката е индивидуално. След като приемем поръчката, ще свържем с вас, за да уточним сроковете за вашата доставка.

 6. Мебелите на Expedo се предлагат с 24 месеца гаранция. Обслужването включва поправка на леглото (ако това е възможно). Ако поправката е невъзможна, ще извършим замяна на закупеното легло или ще ви върнем сумата от покупка.

 7. Винаги можете да разчитате на нас. Потърсете ни на телефон: +359 879 323 522, изпратете ни имейл на [email protected] или ни потърсите на Facebook страницата ни и ние с радост ще ви предоставим информацията, от която се нуждаете.

 8. Анулиране на поръчката можете да направите по следните начини:

   

  • Натиснете бутона “х”, ако още не сте завършили поръчката си.

  •  Свържете се с нас, ако сте приключили поръчката си.

  • Върнете ни единичното легло в срок от 45 дни, след като ви го доставим.

 9. Ако стоката, която сте получили е дефектна, можете да направите рекламация. Изтеглете формата, която ще откриете на страниците на магазина ни, попълнете я и ни я изпратете на  [email protected]. Щом я получим, нашите техници ще проучат проблема и ще ви се обадим, за да ви предложим варианти, които биха ви удовлетворили.

Единичните легла са една от гъвкавите и практични опции за обзавеждане на малки спални, детски стаи или студентски общежития. Те са най-търсени сред хората, които водят ергенски живот, сред  възрастните хора и разбира се сред децата и тийнейджърите. Основното предимство на този вид легла е, че не заемат много място и се вписват перфектно в помещения с по-малка жилищна площ.

Характеристики при избор на единични легла

Въпреки, че този вид мебели за сън са по-малко търсени в сравнение с двойните легла, съвременните производители могат да ви изненадат с огромна гама от видове и модели на единични легла.

Материал

Ако решите да закупите единично легло, първото, на което трябва да обърнете внимание е материалът, от които е изработено. При производството на съвременните модели легла се използват основно четири вид суровини:

 

●     Естествено дърво

Единичните легла от масив са здрави и в зависимост от вида на дървото, от който са изработени могат да ви служат с десетилетия. Те са стабилни, не отделят токсични отпадъци и внасят много уют в помещенията. Казано иначе, леглата от масив са винаги актуално и модерно обзавеждане, което може да създаде атмосфера на комфорт и топлина във всяка спалня.

 

●     ПДЧ

Основното предимство на леглата от ПДЧ е ниската им цена. Тъй като дъските ПДЧ се произвеждат от дървени стърготини, към които се добавят лепилни компоненти и слепващи смоли, единичните легла, произведени от този материал имат висока якост и не са податливи на повреди и плесен.

 

●     MDF

Този материал има доста прилики с ПДЧ, но за разлика от него е по-издръжлив и от него могат да се произведат мебели и легла в много по-широка гама от размери и модели.

 

●     Метал

Металните единични легла набират сериозна популярност през последните години. Това до голяма степен се дължи на високата якост и екологичност на материала, от който се изработени. Леглата от ковано желязо са издръжливи, стилни и придават на спалнята неповторим чар. Единственият им минус е малко по-високата цена, която трябва да заплатите за подобно единично легло.

Дизайн

Структурно, единичните легла могат да бъдат напълно различни.

Има модели с високи тапицирани табли, които осигуряват по-голям комфорт и опора на гърба по време на почивка. Има и модели с табли от двете страни на леглото, а има и такива, които нямат табли.

 

Някой от единичните легла се предлагат с крачета, други  - с  чекмеджета за съхранение или повдигащи механизми, а има легла, които се трансформират в друга мебел или са предназначени за вграждане.

Функционалност

Единичните легла са предназначени основно за малки спални помещения, затова добре е да разполагат с допълнителни функционалности като място за съхранение. Ако решите, че имате нужда от подобен вид единично легло, вариантите, сред които можете да избирате са легла с чекмеджета или механизми за повдигане на матрака.

Размер

При покупка на единично легло размерът е много важен, затова е добре да му обърнете специално внимание. За да закупите легло в подходящите размери, можете да следвате следните правила:

 

 • Правилният размер се определя като към ръста на човека, за когото е предназначено леглото се добавят поне още 10 см. (Оптималната дължина на този вид легла е 200 см.)
 • Оптималната ширина се определя като легнете по гръб на леглото и поставите дланите си в областта на корема. Погледнете лактите си, които са перпендикулярни на ширината на леглото и измерете разстоянието. След това добавете още 20 - 30 см и ще получите ширината, която ще ви е удобна.
 • Височината се определя, като седнете на леглото и краката ви допират нормално пода.

Защо единични легла от Expedo?

Ние можем да предложим разнообразие от единични легла за всеки вкус и интериор. Разполагаме както класически дървени легла, така и със стилни тапицирани мебели и с легла с място за съхранение. Нашите продукти са стилни, удобни и комфортни и са изработени от качествени материали.

 

Продуктовият асортимент на единични легла, с който разполагаме ще задоволи всичките ви изисквания за практични, удобни, здрави и комфортни мебели за малки жилищни пространства.