Поръчай легло | БЕЗПЛАТНО КАЧВАНЕ до всеки етаж | до края на октомври

Легла от масив

Повдигнато легло ANGEL + решетка БЕЗПЛАТНО
Безплатно качване до етаж
-23 %
Легло от масив STUDY + решетка БЕЗПЛАТНО
Безплатно качване до етаж
-35 %
Легло от масив STUDENT + решетка БЕЗПЛАТНО
Безплатно качване до етаж
-33 %
  Наличност до 20 дни
300 лв 200 лв

Често задавани въпроси

 1. Заповядайте в онлайн магазин Expedo, където можете да разгледате всички модели легла от масив, които предлагаме.

 2. Регистрация не е необходима. При оформянето на заявката за поръчка посочвате три имена, начин на плащане и адрес на доставка. След като приключите, ние ще се свържем с вас, за да уточним детайлите и потвърдим поръчката.

 3. Можете да платите по няколко начина:

  • Плащане чрез GoPay

   

  • Плащане в брой на шофьора

 4.  

  • 80 х 190/200 см

  • 90 х 200 см

  • 120 х 200 см 

  • 140 х 200 см

  • 160 х 200 см

  • 180 х 200 см

  • 200 х 200 см

 5. В онлайн магазин Expedo можете да закупите легла от масив на цени от 130 до 380 лв.

 6. Сроковете за доставка за посочени в описанието на леглата. Важно е да знаете, че те са ориентировъчни. След като направите заявка за продукт от нашия магазин, ще се свържем с вас, за да уточним индивидуалните срокове за доставка.

 7. Леглата, както и всички останали мебели, които предлагаме са 2 години гаранция. В рамките на 24 месеца вие имате право на гаранционно обслужване, което включва:

  •  Ремонт и поправка на леглото (ако това е възможно)

   Замяна или връщане на сумата за направената покупка (ако ремонт е невъзможен)

 8. Актуална информация можете да получите, ако:

   

  • Позвъните на телефон: +359 879 323 522

  • Пишете във формата за контакт

  • Изпратите имейл на [email protected] 

  • Изпратите съобщение на Facebook страницата ни.

 9.  

  • Ако не сте завършили поръчката си, просто кликнете върху бутона “х” в полето. 

  • Ако сте я завършили, трябва да се свържете в най-кратки срокове с нас, за да я анулирате. 

  • Ако доставката вече е при вас, имате право да върнете продукта в срок от 14 дни.

 10. Ако леглото от масив има дефект, можете да направите рекламация към магазина. За целта е необходимо да изтеглите формата за рекламация и да я попълните в стъпките, посочени там. След като получим рекламацията, ние ще предприемем съответните действия, които ще съгласуваме с вас.

Леглата от масив са надеждно решение, ако търсите легло, в което да спите удобно и комфортно с години. 

 

Дървеният материал, от който се изработват този тип легла се обработва не много трудно, което позволява на майсторите да създават широка гама от различни като дизайн, размери и функции мебели за сън. Освен това, естественото дърво не отделя токсични вещества, има приятна миризма и е устойчиво на абразия и надраскване. 

 

Леглата от масивно дърво не скърцат, могат да се разглобяват и сглобяват многократно, имат красив външен вид и спомагат за създаването на уютна, луксозна и комфортна атмосфера в спалнята. 

Характеристики при избор на легла от масив

Вид на материала

 

Бор

Борът е най-евтиният материал, който се използва за изработката на легла от масив. Това дърво има контрастен модел на напречно сечение и леко жълтеникав цвят. Недостатъкът на този материал е, че е мек и поради тази причина е податлив на надраскване и абразия. 

 

Плюсовете са, че материалът се обработва лесно, което позволява от него да бъдат произведени легла с разнообразни красиви форми и размериЛеглата от бор са сравнително евтини и се предлагат в разнообразен дизайн и широка гама от цветове.

 

Бреза

Този дървен материал е много подходящ за изработка на легла от масив. Брезата е достатъчно издръжлива, за да не изсъхне и изгуби качествата си в продължение на много години. Срокът на експлоатация на леглата от брезов материал е повече от тридесет години. 

 

У нас легла от бреза се предлагат сравнително рядко. Цената им е по-висока, но качеството им е много високо.

 

Дъб

Леглата от масивен дъб са класика в жанра. Дървото има лек жълтеникав до кафяв оттенък, плътна, трайна влакнеста структура и е много издръжливо и устойчиво на повреди. 

 

Въпреки, че дъбовият материал е твърд и доста жилав, той се поддава на обработка и от него се изработват едни от най-здравите, красиви и удобни легла от масив. Леглата от дъб са тежки, масивни, но изключително стилни, комфортни и красиви. Цената им е доста висока.

 

Бук

Букът е плътен, но гъвкав, издръжлив материал и податлив на обработка материал. Леглата произведени от букова дървесина са издръжливи и много удобни. 

 

А поради интересния кафеникаво - бял цвят и пръстеновидния модел на напречно сечение на дървото, цветовете на мебелите могат да бъдат с розови, кафяви, бели, червеникави или жълти оттенъци. Мебелите за сън от твърд бук са стилни, много удобни и издръжливи. Цената им е малко по-ниска от цената на дъбовите легла.

 

Елша

Подходяща е за изработката на всякакви видове мебели и легла. Елшата е непретенциозна и лесна за обработка дървесина. Ако бъде обработена правилно, на външен вид наподобява махагон, което придава на леглата изключително стилен и луксозен вид.

 

Леглата от елша са в средния ценови клас. Дълготрайни и удобни са и се предлагат в разнообразни цветове и модели.

Основа на леглото

 

 • Легла с твърда основа от плоскости или панелни материали - този вид основа има висока твърдост, не се огъва под тежестта и осигурява комфорт и удобство на спящия.

 

 • Легла с основа от ламели или ленти, фиксирани на разстояние - тази основа има ортопедични функции. Тя се огъва приспособявайки се към тежестта на спящия, осигурявайки му комфорт, удобство и правилно положение на тялото по време на сън.

 

 • Легла с механизми за повдигане - в долната част на този вид легла има място за съхранение. За да се достигнат чекмеджетата, основата на леглото се повдига чрез специален механизъм.

 

Цветове и дизайн

Леглата от масив се предлагат в широка гама от размери, цветове и дизайн, така че само от вас зависи на кой модел ще се спрете. На пазара могат да се открият както класически и изчистени модели легла, така и легла в стил винтидж, модернистичен или високотехнологичен стил.

Защо легла от масив от Expedo?

В онлайн магазин Експедо ще откриете разнообразие от размери, цветове и стилове легла от масив. Моделите, които предлагаме са изработени от висококачествена, естествена дървесина и се вписват във всеки интериор. Ние можем да ви предложим както единични и двойни легла от масив в различни цветове, така и легла от естествена дървесина с повдигащи механизми, които предлагат много място за съхранение.