Подматрачни рамки

Решетките или подматрачните рамки са неразделна част от системата за сън. Те се поставят под матрака и изпълняват няколко основни функции: насърчават добрата вентилация на матрака, удължават експлоатационният му живот и се грижат за вашия комфорт и удобство по време на сън. 

Характеристики на решетките

Конструкция

Подматрачните рамки представляват система, състояща се от дървена или метална рамка, върху която са поставени различни на брой дървени летви (ламели), разпределени на разстояние. 

Материали

За производство на решетки производителите използват основно бук или бреза, тъй като те притежават здравина, дълготрайност, гъвкавост и еластичност. Буковата дървесина е възможно най-добрият избор, тъй като е твърда, тежка, много здрава и издържа на големи натоварвания. Брезата пък е много гъвкав и издръжлив материал, който осигурява стабилна опора на тялото по време на сън.

Брой и ширина на ламелите

Надеждността и ортопедичните качества на решетките зависят от броя и ширината на ламелите. Казано по друг начин, колкото по-голям е броят на дървените летви и колкото по-тесни са те, толкова по-големи ортопедични качества ще има и подматрачната рамка. Затова за висококачествени подматрачни рамки се считат тези, с брой на ламелите над 27 броя за двойно легло и с над 14 броя за единично.

 

Разстояние между дървените летви 

Разстоянието между ламелите е важно, тъй като благодарение на него се осигурява добра циркулация на въздуха, а това оказва влияние както качеството на съня, така и върху експлоатационния живот на матрака. При качествените решетки обикновено разстоянието между ламелите е между 3,6 и 4 см. Това е оптималното разстояние, при което комфортът по време на сън е гарантиран и при което въздухът може да се движи напълно спокойно.

Видове дървени ламели

Основните видове дървени летви, с които се оборудват модерните подматрачни рамки са два:

 

 • Плътни

Този вид ламели обикновено се изработват от здрава дървесина като бор. Те осигуряват добра опора по време на сън, но тъй като не се огъват много нямат големи амортисьорни качества. Подходящи за хора, които обичат да спят на по-твърди матраци.

 

 • Амортисьорни

Амортисьорните ламели са изработени от букова или брезова  леко извита дървесина. Извитият им дизайн позволява да реагират на телесното тегло и да намаляват точките на натиск. Тъй като осигуряват по-омекотена повърхност за спане са много подходящи за хора, които обичат да спят върху мек или средно твърд матрак.

Ползи от  решетките 

 • Осигуряват ортопедична опора

Един от най-големите плюсове на подматрачните рамки е, че осигуряват стабилна, комфортна и надеждна опора на тялото по време на сън. Тъй като ламелите са еластични и гъвкави, когато легнете на леглото, те поемат тежестта на тялото, поддържайки гърба в правилна и удобна позиция.

 

 • Регулират твърдостта

Голяма част от моделите решетки разполагат с опция за регулиране на твърдостта. Така, в зависимост от начина на спане и индивидуалните ви физически потребности можете да регулирате степента на твърдост в различните зони на тялото си.

 

 • Удължават живота на матрака

Подматрачните рамки осигуряват добра циркулация на въздух, което дава възможност на матрака да “диша” и да не се запарва. Това от своя страна го предпазва от появата на мухъл, акари или други опасни за здравето микроорганизми и бактерии.

Защо решетки от Expedo?

Ние можем да ви предложим качествени решетки за единични и двойни легла на разумна цена. Подматрачните рамки, които предлагаме са с ламели от бук или бреза, монтирани в еластични държачи, които са изключително здрави и устойчиви на деформация. Разстоянието между ламелите на предлаганите от нас рамки са между 3, 6 и 4 см, което гарантира много добра и напълно свободна циркулация на въздуха. Голяма част от моделите са с регулируема твърдост, което ви позволява да регулирате рамката според индивидуалните си предпочитания. 

Всички решетки, които предлагаме осигуряват стабилна опора в лумбалната област и са подходящи за матраци с различна твърдост, а размерите им са съобразени с размерите на леглата и матраците.

Решетка WATEX
-27%

Решетка WATEX

Висококачествена ламелна реешетка, която ви гарантира опора за всякакъв вид матраци.
  В НАЛИЧНОСТ
80 лв 110 лв
Решетка WATEX DUO
-32%

Решетка WATEX DUO

Висококачествена ламелна решетка, която ви гарантира опора за всякакъв вид матраци.
  В НАЛИЧНОСТ
170 лв 250 лв
Решетка GESST
-20%

Решетка GESST

Ламелна решетка изработена от бук и фурнир от бреза, устойчива на деформация
  В НАЛИЧНОСТ
120 лв 150 лв
Решетка GESST DUO
-32%

Решетка GESST DUO

Ламелна решетка от бук и фурнир от бреза, е устойчива на деформация.
  Наличност 15-20 работни дни
210 лв 310 лв
Подматрачна решетка STANDART
-29%

Подматрачна решетка STANDART

Класическа масивна решетка от летви, подходяща за всяко легло. Възможност за регулиране на дължината.
  В НАЛИЧНОСТ
50 лв 70 лв

Често задавани въпроси

 1. Да. Моделите решетки, които от Expedo предлагаме са показани в нашия магазин.

 2. Не. Това, което изискваме от вас е да посочите начин на плащане, адрес на доставка и три имена.

 3. Можете да платите поръчката решетка  в брой или  с карта, ако дойдете на място в нашия склад или при доставката на продукта. Можете да платите и с банков превод, преди да сме ви доставили решетката.

 4.  

  • 70 х 200

  • 80 х 200

  • 90 х 200

  • 100 х 200

  • 120 х 200

  • 140 х 200

  • 160 х 200

  • При нас ще откриете решетки на цени от 50 до 220 лв.

 5. Сроковете, в които доставяме подматрачни рамки са индивидуални и отнемат от 15 до 20  дни (работни).

 6. Решетките за легла, които предлагаме от Expedo е са с гаранция от две години. Тя покрива:

  • поправка на рамката (ако е възможна)

  • Замяна

  • връщане на парите.

 7. Информация можете да получите, ако се обадите на +359 879 323 522 или изпратите имейл на info@expedo.bg. Ще отговорим на всичките ви въпроси и ако ни пишете във формата за контакти или направите запитване през Facebook страницата ни.

 8. Можете да се откажете от покупката, ако ни се обадите веднага след като сте я направили (преди решетката да е тръгнала към вашия адрес). А ако вече сме я доставили, можете да я откажете като ни я върнете в 14 - дневен срок.