ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Как цветът на коридора влияе на останалите мебели?

Коридорът е визитната картичка на дома ви. С начина, по който изглежда, можете да направите както добро, така и лошо впечатление на всеки, който престъпи прага на жилището ви за пръв път.

Как цветът на коридора влияе на останалите мебели?

Затова е изключително важно да обърнете внимание както на стила на мебелите, така и на декорацията и цвета на пода и стените, които ще включите в интериора на антрето.

Защо мебелите в коридора трябва да са съобразени с останалите мебели?

Антрето, както вече споменахме, е първото помещение, в което влизат посетителите на дома ви. От начина, по който изглежда те си изграждат първоначално впечатление както за останалото обзавеждане, така и за самите вас.

Затова е важно мебелите в антрето/коридора не само да си кореспондират и съчетават с останалото обзавеждане, но и да задават тона на останалата част на интериора.

Казано иначе, антрето трябва да може да предложи плавно преминаване от стая в стая, без вашите приятели и гости да изпитват стрес и дискомфорт от рязката смяна на стила на обзавеждане.

Какви мебели можете да включите при дизайн на коридора?

За щастие, днес на пазара се предлага голямо разнообразие от мебели, подходящи за антре.

Просто трябва да се съобразите с пространството, с което разполагате, и със стила на мебелите в останалите помещения.

Да речем, че сте решили жилището ви да е в класически стил. В такъв случай мебелите за антре, които ще се впишат идеално в него, са от естествена дървесина или ламинирано ПДЧ с изчистени линии и форми и естествени цветове.

Ако сте се спрели на рустик или винтидж стил, тогава е по-добре да потърсите декорирани с орнаменти мебели, които да се съчетават със стила на мебелите в дневната, кухнята или трапезарията.

В случай че обичате стила Прованс, мебелите за коридор, които ще се впишат отлично в него са шкафове, скринове и закачалки от ратан или други вид по-нестандартен материал.

А ако харесвате съвременния или скандинавския стил на обзавеждане, тогава не е зле да се спрете на шкафове, портманта, огледала и етажерки в светли цветове и изчистени форми и линии.

furniture for the hall 1.jpg (29 KB)

Как да подберете цветовата схема в зависимост от стила на интериора?

Точно както мебелите трябва да си кореспондират със стила на останалите мебели в жилището, така и цветовете на коридора трябва да са съобразени със стила и цветовете на интериора, които сте подбрали за него.

Модерен стил

Според интериорните дизайнери за антрета, обзаведени в модерен стил, най-подходящи са светлите цветове. Те създават илюзията, че пространството е по-голямо, отколкото реално е налично. Това ги прави подходящи за тесен коридор, например.

Най-подходящите цветове за стените и пода на коридора, обзаведен в модерен стил, са нюансите на бялото, сиво и бежово. А ако искате да сте малко по-еклектични може да се спрете и на антично розовото.

Класически стил

Що се отнася до класическия стил, идеалните цветове могат да са различни.

Нека да разгледаме и някои от тях:

  • Прасковено розово
  • Гълъбово сиво
  • Светло жълто
  • Охра
  • Резеда

Може да бъде приложен и друг подход - малко по-наситени цветове, които придават на обстановката изтънченост и индивидуалност.

А ако комбинирате цветове на стените с мебели в по-тъмни цветове и ламинат или паркет на пода също в тъмни цветове, ще постигнете наистина страхотен ефект.

Стил Прованс

Ако предпочитате стил Прованс и сте решили да обзаведете жилището си в него, тогава за коридора има някои много подходящи цветове.

Ето и кои са тези цветове:

  • Елегантно синьо
  • Бяло
  • Комбинация от горните два цвята
  • Зелено
  • Светло жълто

Естествените материали като камък или дърво не трябва да ви притесняват. Използвани за декорация, те също са подходящи за интериора на коридор, обзаведен в стил Прованс.

Винтидж стил

Ако искате да се потопите напълно в този стил, тогава в коридора можете да поставите и тапети. Тапетите са били популярни през 60-те и 70-те години на миналия век, но днес отново се завръщат на мода.

На какви цветове и форми ще се спрете за вашия коридор зависи отново от това какви мебели и цветове сте подбрали за останалите помещения.

Това могат да бъдат както тапети в ярки цветове в различни геометрични форми, така и с флорални мотиви или такива, които имитират тухлена стена.

furniture for the hall 2.jpg (44 KB)

Актуални тенденции за дизайн на модерен коридор

Зелено и бяло - перфектната комбинация

Коридорите, оцветени в нюанси на бялото, винаги ще бъдат на мода. Същото се отнася и до антретата, декорирани в бежови и сиви цветове.

Но ако искате да разчупите мъничко монохромния дизайн, няма да сгрешите, ако към традиционното бяло добавите и малко зелено.

Използвайте много актуалното за 2023-та кактусово зелено, което променя  оттенъците си в зависимост от силата на светлината. Така ще имате един много стилен и модерен коридор.

Ако пък не ви допада идеята да декорирате стените в толкова наситен цвят, можете да заложите на бели стени и да добавите зелен килим на пода в коридора или малка зелена пейка, които да допълнят визията.

Декорацията можете да завършите като поставите зелени стайни растения и черно-бели снимки или гравюри по стените.

Синьото навлиза в нова ера

Много популярно за декорация на стените в дневните и кухните, тази година синьото навлиза и при обзавеждането и декорацията на коридорите.

Според интериорните дизайнери, този цвят придава както въздушност на помещенията, така и малко повече лукс и стил.

Ако искате да сте в крак с тенденциите, не е лоша идея за антрето да използвате актуалните в момента по-естествени нюанси на синьото, а именно минерално или среднощно синьо.

Минерално синьото се съчетава много добре със сиви или земно кафяви мебели, а среднощно синьото с бежово или светло жълто.

furniture for the hall 3.jpg (62 KB)

Черно и бяло - вечната класика отново е в тренда

Черното определено не е първият избор за декорация на коридора или антрето, но в комбинация с класическото бяло нещата се променят.

Тази година интериорните дизайнери препоръчват тази комбинация за тесни и дълги коридори, обзаведени в минималистичен стил. Ако вашият коридор е такъв, можете да опитате.

Не е необходимо всички стени да са в черно. Можете да декорирате само една от стените в този цвят, а останалите да са в някой от нюансите на бялото. А можете и да използвате черното само като акцент.

Допълнете интериора с огледала, зелени растения, картини с по-ярки цветове и не забравяйте подходящо за коридора осветление.

Пастелни нюанси за добро настроение

Може би искате антрето ви да има по-весела, непринудена визия, която да създава добро настроение още щом отворите вратата на дома си.  В този случай използвайте пастелните тонове, които в момента са много актуални.

Актуалните пастелни тонове са няколко:

  • Небесно синьо
  • Прасковено
  • Светло розово
  • Минерално сиво
  • Лимонено жълто

Съчетайте тези цветове с мебели с малко по-олекотен и разчупен дизайн. Поставете подходящи за коридора огледала, може би едно удобно и меко кресло и допълнете със стилни стенни елементи.

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни