ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Как да изберете правилните мебели за луксозен хотелски интериор?

Хотелите са неизменна част от ежедневието на съвременния човек. Когато сме на път, хотелът заменя дома, а често освен за краткотраен престой или почивка, той се използва за провеждане на различни видове корпоративни мероприятия. 

Ето защо е от значение интериорните решения да съчетават успешно домашен уют и висок клас делова обстановка, за което важна роля играят и мебелите.

Как да изберете правилните мебели за луксозен хотелски интериор?

Защо мебелите са важна част от хотелския интериор?

Дали един хотел ще бъде успешен, или не, до голяма степен зависи не само от локацията му, но и от стила, дизайна и декорацията. Затова собственикът на хотела трябва да се погрижи както за високото качество на услугата, така и за удобни мебели, в хармония с избрания стил на интериора.

Има няколко неща, с които ще се наложи да се съобразите при покупката на обзавеждане за хотели и къщи за гости.

Първото и най-важното е какъв е типът на хотела. Дори в желанието си да осигурите максимален лукс и удобство, няма как да поръчате първото скъпо обзавеждане, което ви е харесало. Предстои ви да анализирате и бъдещите си гости – какви са и какви очаквания имат. Не на последно място решението ви ще зависи и от цялостната концепция за визията на хотела - добре е тя да бъде обвързана с неговия екстериор.

При затруднение винаги може да потърсите дизайнерските услуги на професионалист, с чиято помощ и консултация да избере най-правилния вариант съобразно условията и изискванията ви.

Ако дизайнът на интериора е планиран по подходящ начин, туристите ще се възхитят от визията и ще се чувстват комфортно

А изборът на мебели като част от цялостната атмосфера ще допринесат и за функционалността му, и за задоволяване на всички нужди на гостите. Не е достатъчно да са единствено атрактивни, а и качествени и устойчиви на интензивно износване.

2.png (864 KB)

При проектирането на дизайн на хотели се изготвя индивидуален проект за интериора на хотела, който обаче винаги трябва да отговаря на няколко универсални изисквания.

Сред които:

  • естетика;
  • рационалност;
  • удобство;
  • сигурност;
  •  издръжливост на материалите и други.

Понеже обзавеждането не е само на стаите, но и на общите части, преди да изберете мебели в стил, какъвто сте решили, е необходимо да проучите добре дизайна на стаите и общите зони.

Анализ на дизайна на хотелските стаи

Правилото гласи стаите в хотелите да бъдат издържани в общото „послание“ на интериора, т.е. при избора на мебели е важно те да могат да се впишат в цялостната композиция.

Проучете дизайна на стаите и общите зони като цветови решения и използвани материали. Съобразете се с големината на пространствата и степента на осветеност.

Стилът на хотела трябва да се допълва от обзавеждането. Ако например сте избрали интериор на вашия хотел в популярния скандинавски стил, мебелите ще бъдат едни, щом е ретро стил – други и т.н.

Целият интериорен дизайн на хотела трябва да създава усещане за уюта у дома, затова обзавеждането трябва да бъде и функционално.

Много е важно да задоволите потребностите на гостите, включително и на желаещите повече лукс. 

Щом става дума за бизнес клиенти например, за стаите могат да бъдат избрани удобно бюро и ергономичен стол. Докато за почиващи, които ще останат по-дълго, добре е да се предвиди голям функционален гардероб и т.н.

Избор на мебели за стаите

Стандартът на всеки хотел спада към определен клас и обичайната стая за тризвезден хотел например ще се различава от тази в петзвездния. 

Всяка стандартна стая включва най-необходимите мебели.

Което включва:

Ако се обзавежда фамилна стая, обикновено в интериора ѝ се разполагат повече столове или канапета и разтегателен диван.

 

3.png (671 KB)

За бизнес стаи се предвижда работно бюро и удобен стол. Президентските апартаменти предлагат най-изискания стил, повече лукс и в интериорния дизайн всеки един детайл, включително и мебелите, са впечатляващи.

Подобно на домашното обзавеждане, всеки хотелски интериор обособява кътове според наличното пространство, стремейки се към максимално удобство, без да липсва някой от основните елементи, но в никакъв случай да не се получава претрупване.

Добре обмислете и разпределете предварително място за отделните мебели във всяко помещение. 

При проектирането на интериорен дизайн на хотела не пренебрегвайте и ролята на естествената светлина - големите прозорци в комбинация с плътни завеси от пода до тавана едновременно създават и усещане за лукс, и можем да сме сигурни, че гостите ще регулират притока на светлина според своите желания.

Важни елементи като мебелите – основни и допълнителни комбинират по начин, допринасящ за оптимален дизайн и удобство на клиента.

Макар че може да откриете комплекти мебели за обзавеждане на хотели и да ги използвате за създаване на цялостния интериор на стаите, е възможно да се изработят и мебели по поръчка

Важно е да не се прави компромис с качеството - високият клас материали и прецизната изработка си личат от пръв поглед и придават допълнително излъчване на лукс и елегантност.

Избор на мебели за общите зони

Общите помещения и зони като ресторант, лоби, конферентна зала, спа и др., подобно на стаите за настаняване, следва да затвърждават чувството на комфорт и да впечатляват гостите с изискано излъчване.

Луксозните дивани, функционалните маси, удобните столове и прочее не трябва да нарушават общия стил на хотела, дори и да са обособени в зони с различна тематика (например интериор според типа кухня в менюто). 

Заложете на доказан производител и доверен доставчик, за да си гарантирате издръжливост - тя е изключително важна поради интензивното им използване.

4.png (719 KB)

Без значение за кое общо помещение са предназначени, в дизайна на мебелите е необходимо да личи финес и елегантност, независимо от стила.

Само наличието на мебели, колкото и елегантни да са те, не е достатъчно, за да се постигне желаният ефект. Важно е да се съчетаят по подходящ начин с останалите интериорни елементи на дизайна – осветление, декорации, текстилни изделия и др. 

Меката мебел например се комбинира сполучливо с приглушена индиректна светлина и тематично пано.

Заключение

Във всеки хотел основните зони – фоайето с рецепцията, лоби барът, зоните за отдих и стаите – трябва да се подчиняват на общ стил.

Макар че първото впечатление на гостите от хотела е интериорът на рецепцията и фоайето, дори и да не говорим за стаите, се подразбира, че това се отнася и за тях. 

Те са мястото, в което гостите ще прекарат по-дълго време, така че за интериорния дизайн на хотелска стая предвидете всичко, необходимо за пълноценна почивка, а подборът и разположението им следва да бъдат максимално практични и функционални.

За приятната атмосфера в стаята допринасят и цветовите решения. Препоръките са мебелите да се избират в една цветова палитра, а артистичните акценти да падат върху декорацията. 

Белите мебели например са универсални и подходящи за интериорен дизайн от всякакъв тип и са отличен фон за пъстри, впечатляващи и смели детайли, които с лекота можете да разнообразявате в течение на времето.

Ако подът в стаите е тъмен ламинат, мебелите трябва да се изберат в по-светъл цвят и обратно. Същото се отнася и до съчетаването на цвета на мебелите с този на стените.

Разумен и безспорно печеливш похват е в цялостния проект за интериорен дизайн на хотела да бъде подчертан районът, в който той се намира – на море, в планина, сред лозя и т.н. 

Тогава и изборът на подходящи мебели ще може да се подчини по-лесно на общия замисъл.

Активните темпове, с които се развива хотелската индустрия днес, предполагат внимателното отношение към хотелския интериор, за да бъде привлекателен и удобен за гостите.

Изборът на подходящи мебели за стаите и общите хотелски зони може да бъде истинско предизвикателство и трябва да бъде направен по начин, който да гарантира хармония, да впечатлява с оригиналност. Това, заедно с комфорта и естетичната визия, са фактори, допринасящи за удовлетвореността на посетителите и безупречното реноме на хотела.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни