Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Как да планирате почистването на дома

Повечето от нас мечтаят за чист дом, където има мир и всичко си е на място. Но как да постигнете това без стрес и ненужни усилия? В днешния забързан свят планирането на Вашето почистване може да бъде предизвикателство. В нашата нова статия ще Ви представим ясен наръчник, който ще Ви насърчи какво и колко често да почиствате, за да можете да се насладите на уюта на своя чист и подреден дом.

Как да планирате почистването на дома

Ежедневно почистване

Кухня

Кухнята е едно от най-рисковите помещения в дома. Работата с храна оставя бактерии на повърхността, които без щателна дезинфекция, могат да се разпространят и в другите части на дома. Не е необходимо да почиствате старателно цялата кухня всеки ден. Обърнете внимание основно на зоната около мивката и работната повърхност. Идеалния случай е да сменяте гъбите и кърпите два пъти седмично. Същото важи и за платнените кърпи, които трябва да се перат на 90 градуса за дезинфекция.

Седмично почистване

Баня и тоалетна

Банята, в която има вода, пара и различни хигиенни продукти, е предразположена към образуване на мухъл и бактерии. Съсредоточете се върху цялостното почистване на повърхностите. Кърпите и постелките трябва да се перат на 90 градуса, поне веднъж седмично. И накрая, не забравяйте да полирате огледалото, което ще придаде на банята визуална чистота.

За тоалетната наблегнете основно на дезинфекцията на чинията. Тоалетният блок ще улесни работата Ви, той дезинфекцира и парфюмира тоалетната след всяко пускане на водата. След това трябва да използвате по-силен препарат за почистване на тоалетна веднъж седмично.

Под

Обувките внасят  фин прах и постепенно наслагват слой мръсотия. Благодарение на седмичното почистване на пода под формата на прахосмукачка и моп, Вие ще елиминирате потенциалния риск от алергени и бактерии. През зимните месеци, когато носим сняг и други отпадъци върху обувките си, почистването трябва да се извършва по-често.

Прах

Редовното почистване минимизира натрупването на алергени, поддържа естетичния вид на повърхностите и допринася за по-здравословна среда. Използвайте кърпа с дезинфектант или кърпа за почистване на прах. Не забравяйте да почистите мръсотията от калъфките на фотьойлите или диваните.

Месечно почистване

Хладилник

Ежемесечното почистване на хладилника е от решаващо значение за качеството на храната. По време на този редовен ритуал, отстранете остатъците и проверете сроковете на годност. Измийте вътрешната и външната страна на хладилника с топла сапунена вода и избършете излишната вода.

Фурна

По време на печенето върху повърхността на фурната се образува мазен слой, който трябва да се отстранява поне веднъж месечно. За по-лесно почистване, можете да разтворите част от мръсотията с помощта на пара. Благодарение на редовното почистване, храната Ви ще бъде по-вкусна и в същото време ще удължите живота на фурната и ще намалите до минимум риска от нежелани миризми и замърсявания.

Прозорци

Повечето от нас отлагат миенето на прозорци. Редовното им почистване обаче ще подобри визуалното впечатление от интериора. Почистете рамките и стъклото, отстранете праха и мръсотията. Такова цялостно измиване е достатъчно два пъти годишно.

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни