Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Голямо пролетно почистване на цялото домакинство

Домът се нуждае от поредното почистване след зимата. А пролетта към това ни  насърчава. Основата на правилното почистване е планирането. Запишете си няколко основни точки и ги следвайте по време на почистването. По този начин то ще бъде много по-ефективно и по-бързо. Отделете време за голямо почистване, което ще ви радва и до Коледа.

Голямо пролетно почистване на цялото домакинство

Създайте си план

Направете си план  само в главата. Можете също така да напишете няколко точки върху лист, към които ще се придържате по време на почистването, и постепенно да зачерквате готовата част. Бъдете сигурни, че няма да пропуснете нищо. Възможен вариант е почистването да се раздели на стаи.

cleaning office table.jpg (155 KB)

Основни точки при почистване:

  • Започнете от тавана към пода
  • Измийте прозорците, включително рамките и парапетите
  • Не забравяйте полилеите
  • Внимателно избършете праха от всички повърхности
  • Избършете пода и почистете первазите

Точки в по-подробен план:

  • Изперете завесите и щорите
  • Почистете паяжините
  • Почистете уредите в кухнята
  • Развалените уреди изхвърлете
  • Подредете гардероба – изхвърлете дрехите, които не носите или ги подарете
  • Внимателно съхранете сезонните и зимните дрехи
  • Проветрете завивките и ги почистете
  • Почистете тапицираните мебели и дивани
  • Измийте и присадете растенията

Прозорци и врати

Измийте первазите и рамките на прозорците с хладка вода, за да премахнете праха и всякакви замърсявания. За измиване на прозорците си изберете ден, в който ще бъде облачно. С пряката  слънчева светлина, прозорците при измиване изсъхват бързо и остават грозни петна по стъклото. Накрая полирайте прозореца. Бабите навремето са  използвали хладка вода с оцет, който придавал на стъклото сияен блясък.

Не забравяйте да почистите външните и вътрешните щори или ролетки. Използвайте отново кърпа с вода и отстранете добре натрупания прах.

Избършете интериорните и входните врати от прах и третирайте повърхността със специален продукт за дадения вид материал. Полирайте стъклата с хартиена кърпа и препарат за полиране на повърхности.

143784.jpg (112 KB)

Домакините често забравят за балкона, терасата или зимната градина. Тази част от къщата също е част от нея и изисква внимателно почистване. Тук също важи правилото от тавана до пода. Първо пометете паяжините от ъглите и тавана. Измийте лампите.

Балкон и зимна градина

Отървете се от праха от градинските мебели и декорации. Тествайте уредите и техниката за сянка за да се уверите, че те все още функционират и ги почистете. Независимо дали е чадър, сенник или щори. Остъклените  парници и зимни градини изискват измиване на всички прозорци. Накрая избършете пода и, ако е необходимо, почистете килимите с прахосмукачка.

Мебелите

Почистете всички мебели от прах. Повърхностите полирайте с препарат за полиране, който придава блясък и приятна миризма. Създайте порядък в гардеробите и скриновете. Не забравяйте и библиотеката, където прахът е между книгите и по тях.

Тапицираните легла и другите тапицирани мебели като например тапициран стол или кресло, почистете с препарат за тапицерия. Можете и да си поръчате специалист за почистване на мебели. Няколко съвета как да се грижите за тапицираните мебели ще намерите в нашия блог.

141685.jpg (107 KB)

Подът

Почистете първо с прахосмукачка или пометете подовете. Това ще премахне повечето мръсотия и прах. Почистете с прахосмукачка твърдите подове с приставка за четка, за да избегнете надраскване на пода. За мокро почистване, изберете почистващ препарат според вида на пода. Избягвайте универсалния почистващ препарат, който използвате за миене на съдове. Качествен моп с възможност за изстискване е подходящ помощник. Подовете не трябва да са прекалено мокри, винаги изстискайте добре кърпата за под.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни