ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Urban Gardening на балкона или терасата

Насладете се на магията на градинарството в града, което е много популярно през последните няколко години. Градинарството в града или  Urban Gardening ви позволява да отглеждате и събирате пресни зеленчуци или билки в града на вашата тераса или балкон. Не се отказвайте от растенията, цветята или собственоръчно отгледаните зеленчуци. Създайте си малък оазис на спокойствие, в центъра на града.

Urban Gardening на балкона или терасата

Какво е  Urban Gardening?

Отглеждането на зеленчуци, билки или цветя в  апартаментите е градско градинарство или Urban Gardening. Можете да използвате мястото на балкона, терасата, подпрозоречните первази или балконските парапети. Не правят изключение и вертикалните градини, които спестяват място и са много практични. Независимо дали решите да отглеждате зеленчуци или вечнозелени растения, Urban Gardening ще ви вдъхнови.

Балкон или тераса

Малкият балкон също може да бъде една красива градина. Площта на пода е твърде малка? Използвайте площта на стените, идеално е тази  на юг. Върху нея прикрепете саксии, кутии или кошници, в които да отглеждате предпочитаните от вас растения. Популярни са и висящите саксии за таван, в които можете да поставите увивни растения. Подходящ вариант е и парапет. Тук използвайте специални саксии за цветя, предназначени за парапети.

balkon s rostlinou.jpg (170 KB)

Парапет

Дори без балкон или тераса можете да имате пресни билки, малки зеленчуци или ягоди. Обърнете внимание на безопасността на съседите и минаващите под прозорците хора. Закрепвайте саксията винаги с монтирана на стената кутия или специални куки.

Саксиите с билки се нуждаят от слънце, много място и малко влага. Повечето билки са устойчиви на суша, прекомерното поливане и грижите могат да бъдат много вредни. Затова за отглеждане на билки се препоръчват сандъчета.

Вертикална градина

Естествен дизайнерски елемент, който ще внесе част от природата в екстериора и интериора. Можете лесно да направите вертикална градина от палети или вертикални висящи саксии. Поставете увивни растения, билки или увивни ягоди в отделните саксии. Ще имате зелена стена, пълна с малки лакомства.

vertikální zahrada z pallets.jpg (99 KB)

Стоене на открито

Не забравяйте за градинския кът за сядане. Малкият градински комплект ще се побере на всеки балкон или тераса. На малките балкони можете да направите стоене на открито в стил бохо. Използвайте одеяла, възглавници и килими.

За по-големи тераси вземете градински мебели  или направете места за сядане от палети. Евтино решение, което при изработката участва цялото семейство.

136434.jpg (155 kB)

Вдъхновение

balkon v boho stylu.jpg (91 KB)

 

vertikální zahrada.jpg (58 kB)

 

plant.jpg (163 kB)

 

bylinky na balkoně.jpg (127 KB)

 

zelené rostliny na schodech.jpg (206 KB)

 

herbs on balcony.jpg (127 KB)

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни