Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Как лесно да изработим легло от палети?

Хитът в последните години са евтините и изцяло функционални легла от палети. Направете си оригинален кът за малко пари, който ще намери своето място вкъщи или на вилата. Ще ви помогнем как да го направите.

Как лесно да изработим легло от палети?

Покупка и избор на палети

Преди да купите палети, е важно да определите размера на бъдещото легло. След това се сметнете необходимият брой палети.

Можете да потърсите палети в интернет или от местните търговци на дребно във вашия район. Средната цена за нов европалет с размери 120 х 80 см. е в диапазона мужду 6 - 10,00 лв. Можете да потърсите американски тип 120 х 100 см около, които са 12,00 лв. за брой.

Можете да вземете използвани палети, които са малко по-евтини. Не е нужно да се притеснявате за малки ожулвания и драскотини. Внимавайте за видими плесени и големи пукнатини.

pexels-photo-916337.jpeg (87 KB)

Подготовка и обработка

При изработката на двойно легло 200 х 160 см, изберете класическите европалети 120 х 80 см. След като поставите дългата и късата страна на палета, ще получите дължина от 200 см. Двете къси страни отговарят на размер 160 см. Така изрязвате палета само веднъж до размер 80 х 40 см, който поставяте в липсващия ъгъл.

Ще ви трябват общо 7 палета,  от които ще направите два слоя.

Отстранете всички пирони и метални скоби преди да обработите  дървото. Извършете първата фаза на шлайфане с ръчно ренде и заоблете острите ръбове. След това продължете  ръчно шлайфане. Лакирайте. След изсушаване сглобете с винтове.

Сглобяване

Подредете обработените палети един върху друг и ги закрепете заедно с винтове или пирони. Важно е главите да не изпъкват, тъй като това може да доведе до нараняване.

Сглобете първо долния ред, а след това горния. Двата слоя палети ще осигурят достатъчна височина и комфорт, когато лежите и ставате.

paletová postel.jpg (59 KB)

Аксесоари

За легло от палети препоръчваме да закупите висококачествен и достатъчно висок матрак, който ще омекоти повърхността. Изберете матраци с минимална височина 15 см. За палетни легла е препоръчително да се използва топер. Това ще увеличи комфорта и хигиената на цялото легло.

1aa.jpg (343 KB) 2aa.jpg (81 KB)

От палети можете да създадете не само легло, но и други мебели за градината и апартамента. Чудесен помощник са възглавниците, предназначени за градински мебели от палети.

3aa.jpg (227 KB)

СЪВЕТ ОТ НАС: Практичен помощник  и изискан аксесоар е възглавницата за палети. Тя ще замести таблата и ще осигури комфорт, докато седите в леглото.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни