ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Как да почистим пералнята със сода Бикарбонат, оцет или лимон?

Нашите перални машини непрекъснато се грижат за прането ни, така че те също се нуждаят от малко грижи от време на време. Мръсотия, остатъци от перилен препарат и неприятни миризми, могат да се натрупат в пералната машина. Пренебрегвайки почистването ще повлияе не само върху миризмата на дрехите, но може да доведе и до механични повреди. В тази статия ще представим различни методи за почистване, с помощта на сода за хляб, лимон и оцет.

Как да почистим пералнята със сода Бикарбонат, оцет или лимон?

Защо да почистваме пералнята?

  1. Премахване на миризми: с течение на времето задържаната влага и препаратът могат да създадат миризма на плесен в пералнята.
  2. Предотвратяване на остатъци: перилен препарат и омекотител могат да оставят остатъци, които да повлияят на ефективността и цялостната чистота на пералната машина.
  3. Отстраняване на котлен камък: ако в района, където живеете, има твърда вода, вътре може да се натрупа котлен камък, което може да повлияе негативно на работата на нагревателния елемент.
  4. Удължаване на работата на уреда: редовната поддръжка ще осигури безпроблемна работа и по-дълъг живот.

Начини за почистване на пералнята:

1.     Почистване на отделението за прах

Извадете чекмеджето за перилен препарат и го накиснете в разтвор от сода за хляб и вода, можете също да добавите лимон, за да помогне за разтварянето на варовика. Оставете да действа поне 20 минути. След това изплакнете обилно и го върнете.

2.     Почистване на барабана

Изпразнете пералнята и се уверете, че вътре няма останали дрехи. Изсипете една чаша сода за хляб директно в барабана и пуснете цикъл на пране при 60-90°C или програма за почистване на вашата пералня, ако имате такава. Содата бикарбонат ще ви помогне да премахнете мръсотията и миризмата.

3.     Външно почистване

Направете смес от лимонов сок и вода и избършете всички повърхности, включително контролния панел.

4.     Почистване на уплътнението

Смесете равни части вода и бял оцет, намокрете кърпа и избършете гуменото уплътнение и уплътнението около вратата, за да предотвратите появата на мухъл.

clean_washing_machine.png (1.40 MB)

Други съвети за чисто и свежо пране:

  1. Почиствайте филтъра редовно: много перални машини имат филтър за мъх. Не забравяйте да го почиствате редовно, за да предотвратите запушване и да поддържате правилното оттичане на водата.
  2. Предотвратете образуването на мухъл: ако не използвате пералнята, оставете вратата открехната, особено след изпиране на прането, за да се проветри и по този начин да предотвратите образуването на мухъл.
  3. Използвайте качествен препарат: изберете почистващи препарати с висока ефективност.
  4. Редовна поддръжка: почиствайте пералнята всеки месец със сода за хляб или оцет, за да предотвратите миризми, мухъл или отлагания.

washing_machine.png (1.23 MB)

Чистата пералня е от съществено значение за осигуряване на свежо и чисто пране. Използването на естествени почистващи препарати е не само ефективно, но екологично и икономично.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни