Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Как да почистите и поддържате мивката чиста

Как да почистите мивката, за да изглежда като нова? В тази статия Ви представяме прости съвети, как да се преборите със застоялата и в някои случаи непривлекателно миришеща мивка. Ще се спрем подробно за поддръжката на различните компоненти, за да постигнете оптимален резултат без риск от повреда.

Как да почистите и поддържате мивката чиста

Колко често да почиствате мивката

Мивка - част от кухнята, която постоянно е подложена на ежедневно износване. Ето защо е изключително важно да полагате редовни и задълбочени грижи, в идеалния случай всеки ден. При работа с храна, в мивката се натрупват мръсотия и бактерии, които могат да започнат да се разпространяват, без правилното им почистване. С нашите лесни съвети обаче, грижата за мивката ще Ви отнеме няколко минути и старата мивка отново ще се превърне в гордостта на кухнята.

Природни средства

Искате да се отървете от мръсотията, но не обичате да посягате към химични препарати? Предлагаме да използвате природни алтернативни средства, които могат да дезинфекцират и обезмаслят мивката. Най-често срещаните помощници включват:

  • Оцет = силно антибактериално действие.
  • Сода за хляб = премахва мазнините и има избелващ ефект. В комбинация с оцет, премахва мръсотията.
  • Лимон = ефективен за премахване на петна.

nature alternative.jpg (79 KB)

Мивки от неръждаема стомана

Класическите мивки от неръждаема стомана се срещат най-често в кухните. Причината е дългият им експлоатационен живот. Когато почиствате, забравете за прекомерното търкане с телена четка! По-добре използвайте гъба или мека кърпа. Ако се грижите редовно за мивката, обикновеният сапун ще ви е достатъчен. Можете също да използвате природните алтернативи, споменати по-горе.

Керамични мивки

Керамичните мивки придобиха голяма популярност поради лесната им поддръжка. Керамиката е устойчива на петна от храна или течности. Необходими са само кърпа, гъба и препарат за миене на съдове, за да постигнете блестящ и чист вид. Всички видими замърсявания ще бъдат отстранени бързо и лесно, а вашата керамична мивка ще изглежда като нова.

Мивки от гранит

 Гранитната мивка е перлата на всяка модерна кухня, но как да се грижите за нея, за да бъде в перфектно състояние? Гледайте на това като на малък ритуал, при който гранитната мивка получава любящата грижа, която заслужава. Започнете внимателно - само топла вода и мека кърпа, за да отстраните повърхностната мръсотия. Ако се появят упорити петна, използвайте течен пясък или специална почистваща паста за гранитни мивки.

 

Как да почистите отпадъците от мивката?

Можете да опитате комбинация от сода за хляб и оцет, за да премахнете неприятните миризми. Просто изсипете сода за хляб в отпадъците, след това добавете оцет и оставете сместа да подейства. След това изплакнете с гореща вода.

Ефективната предпазна мярка на тези проблеми обаче е проста. Достатъчно е да си купите цедка за дренаж за няколко лева, която лесно ще улавя цялата мръсотия. Почиствайки редовно този малък помощник, ще избегнете неприятни ситуации с нетечаща вода и ще си спестите излишни грижи.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни