ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Идеи за обзавеждане на баня

Както добре знаем, банята е едно от помещенията, в които сме ограничени в определена степен по отношение на добавянето на мебели с различни размери и различни декоративни детайли.

Идеи за обзавеждане на баня

Въпреки това няма ограничения относно видовете интериорни идеи, които можем да приложим, за да направим банята да изглежда красиво. С правилен избор на мебели и аксесоари можем да накараме всяка баня да изглежда добре.

Представяме ви някои интересни идеи за обзавеждане на банята:

Какво трябва да знаем за мебелите ?

Мивката и шкафа към нея си остават едни от основните мебели за баня, без които не можем. На пазара има голямо разнообразие от различни видове шкафове за баня от различни видове материал, цветове и финишни покрития.

Можем да избираме от шкафове с мивки, които са вградени в тях, както и такива мебелни комплекти, при които мивката стои отделно от шкафа. При вградените мивка и шкаф за баня се постига един изчистен и завършен вид на банята, който предлага компактност и удобство.

BG.png (82 KB)

Има шкафове, които  комбинират мивка с огледало, както и отделни шкафове, включващи различни по размери чекмеджета, открити рафтове и отделения за практично съхранение на вещи като например козметика, хавлии, кърпи за баня.

Мебелните комплекти за баня, които включват горен и долен шкаф с огледало и мивка, са стандартен избор за повечето интериори баня.

Ако разполагате с просторна баня, можете да добавите към тази мебелна комбинация и странични колонни шкафове, които са хитро решение за освобождаване на повече място за необходимите вещи.

white bathroom.png (286 KB)

Високите шкафове с чекмеджета с отворен и затворен дизайн са отлични за малките бани, където се нуждаем от икономично използване на мястото за съхранение. Дървените акценти в интериора на банята внасят чувство на уют и неповторим стил.

При избор на шкафове за баня  не забравяйте да вземете под внимание размерите на вашата баня и дизайна на плочките, които сте подбрали, за да е всичко в синхрон.

Към какъв стил да се насочим ?

Минималистичен стил

211888.jpg (117 KB)

Ако харесвате семплия и успокояващ дизайн в обзавеждането, то със сигурност ще оцените и минималистичния стил в банята. Този дизайн се характеризира с керамика и мрамор в бяло, мебели и смесители за вода и душове в опростен дизайн с минимален брой декоративни елементи.

Комбинираните мебели за баня тип колона са подходящи за постигане на минималистичен дизайн в банята.

Най-предпочитани нюанси за минималистичната баня са бяло и сиво. Като в случая интериорът на банята може да бъде или само в един цвят или в два максимум.

Класически стил

bath and shower.png (580 KB)

Класическият стил в обзавеждането се характеризира с неостаряваща елегантност.

Той също така се характеризира със следните елементи :

  • мебели от дърво, които са в ретро дизайн
  • декоративни елементи в нюанс бяло или червено злато
  • романтични флорални декорации
  • винтидж арт тапети

Модерен стил

shower.png (524 KB)

Комбинацията от бяло и черно е подходящ избор в обзавеждането на баня в модерен дизайн. При модерните бани имаме изящен гранитогрес в бяло, черно или гълъбово сиво, иновативни и нестандартни решения при осветителните тела, интериорни декорации в сребристо, функционални шкафове за съхранение на вещи.

При  фаянсовите плочки на модерните бани откриваме интересни открояващи се решения като комбинации от плочки в светъл нюанс с такива от ярката цветова гама.

Рустик стил

212499.jpg (125 KB)

Носталгичният рустик стил при баните включва също нестандартни интериорни решения. Едно от тях е например използването на  обновени стари мебели като ретро шкафове например, винтидж декоративни фигурки, различни видове предмети от дърво, изкуствени цветя.

Рустик стилът може да включва различни видове цветове, като предпочитан вариант са топлите земни нюанси като кафяво, зелено, бежово, керемидено червено, оранжево.

Видове интериорни детайли за баня

Стенни ниши

beton wall in bathroom.jpg (68 KB)

Стенните ниши са супер опция за освобождаване на допълнително пространство за съхранение на вещи в банята и разчупване на интериора.

Пейка край прозореца

troom with big bath.jpg (41 KB)

Ако банята ви е с големи прозорци, то имате възможност да си направите ниша край един от тях, която да играе ролята на място за релакс. Това определено ще придаде нестандартен вид на банята.

Осветителни тела

Използването на силата на светлината е ключова стъпка в обзавеждането банята, и по специално тази с малки размери. Изборът на осветителни тела за банята трябва да зависи най-вече от ефекта, който искате да постигнете в това помещение.

Ако искате атмосферата на банята ви да наподобява релаксиращата атмосфера на модерен спа център, то се нуждаете от по-приглушено осветление. В такъв случай вграденото осветление е добър вариант.

Луничките за таван например предлагат мека и равномерно разпределена светлина. Няколко поставени на тавана лампи лунички в определени зони са достатъчни за постигане на желания ефект.

LED лампичките вградени в зоната около душа или ваната също са добър вариант за тези от вас, които искат да постигнат приятна атмосфера на луксозен уют в банята.

Ако пък искате добре осветена баня, където да подготвяте тоалета си за работния ден, ориентирайте се по-скоро към осветителни тела за баня, осигуряващи интензивна бяла светлина.

Бялата светлина ще направи и банята да изглежда по-просторна. Осветлението в случая трябва да е насочено към една от най-важните зони в банята - зоната на мивката и огледалото.

Отразяващите светлината повърхности са една добра идея за тези от вас, които искат да постигнат един добре осветен интериор в банята, дори без наличие на прозорци. Материали с огледална повърхност като стъкло, плексиглас, полиран метал имат способността да отразяват светлината и изглеждат стилно.

bathroom with two glasses.png (484 KB)

Друга опция за осветяване на банята е осветлението на нива, при което се постига един равномерен и балансиран начин за осветяване на абсолютно цялото пространството без да имаме слабо осветени зони.То е подходящо за бани без прозорци.

Пример за осветление на нива е, когато имаме лампи на тавана, от които светлината идва вертикално, и вградени плафони острани на стените, чиято светлина е хоризонтална.

При осветлението на нива се постига едно естествено осветление, което наподобява естествената светлина, която имаме при наличие на прозорци в дадена стая.

Огледалата с вградено LED осветление са също отлична идея за добавяне на повече светлина към една баня.

Друга опция е създаването на цяла огледална стена в дадена част от банята в избран размер. Чрез този метод можем визуално да придадем простор в банята и добавим доза стил в интериора.

Ако пък сте фенове на романтичния ретро дизайн, можете да добавите и свещи към интериора на банята.

Керамика

Фаянсово гланцираните плочи на част от стените на банята придават винаги стилен вид на интериора. Те отразяват светлината по ефектен начин, карайки банята да изглежда супер стилно.

Поставянето на една цяла плоча на една от стените на банята е една нестандартна идея за внасяне на допълнително стил към интериора на помещението. Този тип плочи, които станаха популярен избор за модерните бани,  са с размерите на стената и стигат от тавана до пода.

Този вид плочи за баня са не само са лесни за почистване, но и те също правят банята да изглежда по-просторна, тъй като привличат погледа  към горната част на помещението. А и самите плочи са с ефектен дизайн, който несъмнено придава уникален стил на банята.

По отношение на цветовете, то те са по-скоро въпрос на личен избор. Когато става въпрос за бани с малки размери или такива без прозорци, то белият цвят е за предпочитане. Бялото е универсален цвят, който се съчетава с абсолютно всички цветове и визуално придава повече пространство на дадено помещение.

bath in living room.jpg (84 KB)

За да избегнете интериорът в бяло  да стане твърде скучен, то е добре да добавите някои  малки детайли като например :

  • тапети
  • стикери за стена
  • декоративни плочки
  • огледала с интересна форма
  • живи цветя

Поставянето на една или няколко цветни плочки на стените в  свеж нюанс ще вдъхне живот на интериора на банята. Със силата на цветовете можем да постигнем много по отношение на дизайна.

При избора на цвят в обзавеждането на банята подберете светлите и тъмните нюанси от една и съща цветова гама.

Не забравяйте и за дребните елементи като сапунерки, поставки за козметика и тоалетни принадлежности, постелката за пода, хавлиените кърпи. При тях също е желателно да съответстват по цвят с интериора на банята.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни