ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Как да проектираме детска стая за две деца?

Двойните детски стаи са отлично решение за тези родители на малки деца, които не разполагат с отделни помещения за две отделни стаи. По отношение на детското развитие двойните детски стаи имат някои свои предимства пред отделните детски стаи.

Как да проектираме детска стая за две деца?

Например, ако едно от децата трудно заспива нощем, когато е само, то присъствието на братчето или сестричето в стаята, с което да си побъбри, ще бъде добре за него. Освен това се смята, че децата споделящи една стая, израстват по-привързани едно с друго и се научават как да правят компромиси.

При проектирането на една детска стая е важно да се вземат различни фактори под внимание, които са различни от тези, на които обръщаме обикновено внимание при обзавеждането на другите стаи. А когато говорим за двойна детска стая, то имаме безброй опции по отношение на избора на дизайн в обзавеждането.

Например, ако имате две или повече деца и не можете да осигурите и на двете отделни стаи, то единствената опция е да им осигурите една стая, която да споделят. Обзавеждането за двойни детски стаи се предлага в разнообразие от дизайни и цветови комбинации, както и различни интериорни решения.

С правилно подбран дизайн на мебелите и декора можем да гарантираме на своите малчугани удобен и красив интериор.

Идеи за обзавеждане на двойна детска стая

Цветово разделение

two beds.png (436 KB)

Изборът на декор е важен, когато говорим за споделена детска стая. Двата основни цвята на интериора могат да присъстват както в мебелите и спалните комплекти и декорациите, но и в боядисването на стените.

Интересно решение за детските двойни стаи е боядисването на стената наполовина в един цвят, а другата половина с друг цвят. Като съответно леглото на всяко от децата стои в зоната на любимия им цвят.

Пастелните нюанси са подходящ избор за по-малките деца, докато сивото и бялото са подходящи за по-големите. Популярни цветови комбинации за двойни стаи за момичета и момчета са синьо с розово, зелено с червено, розово или оранжево, синьо с бяло.

Разбира се, можете да използвате избрана комбинация от няколко цвята за всяко от децата, която му харесва.

children room for boy and girl.png (398 KB)

По отношение на цветовата граница на стените на детската стая може да се приложи различна форма на разделителната линия - зигзаг, диагонал, вълнообразна форма и други.

light kidsroom.png (300 KB)

Разбира се, можете да изберете цялото обзавеждане и цвета на стените да са в един неутрален цвят, който да се хареса и на двете деца. Например можете да изберете стените да са изцяло в бяло, а  леглата на децата и спалното им бельо да са в техните любими цветове, което ще ги накара да изпъкнат.

Нестандартен интериор

children room for siblings.png (430 KB)

Детските стаи за братче и сестриче с два типа контрастиращи си интериора са идеално решение.

В случая интериорът на стаята може да включва плакати или тапети изобразяващи любимите герои или известни личности на всяко дете. Над леглото на всяко дете също така може да виси табелка с името му или надпис, който отразява характера и интересите на детето.

BG.png (82 KB)

Завеса, която да разделя стаята на две различно обзаведени части -едната за момичето и другата за момчето, също е супер идея за детски двойни стаи.

Вместо завеса може да се използва вместо това шкаф под формата на преграда за стаята, който да има и от двете страни чекмеджета. Освен че ще осигури повече място за принадлежностите на децата, той също така ще осигури и повече уединение за всяко от децата.

220820.jpg (112 KB)

По отношение на килима, то той може да се избере в един, два или повече от любимите на децата цветове, или пък да се вземат две отделни малки килимчета в два различни цвята, които да стоят пред всяко от леглата на децата.

Обзавеждане

При обзавеждането на двойна детска стая главна роля играят размерите на стаята. Една идея  при обзавеждането на малка детска стая са леглата споделящи една табла с вградени чекмеджета за съхранение. В случая таблата се явява главна разделителна линия на стаята, като също осигурява лично пространство на всяко от децата.

Този тип обзавеждане спестява значително място в стаята. В зависимост от това с колко пространство разполагате можете да поставите рафтове на всяка една от стените  гледащи срещуположно на леглата.

Друг вариант за позициониране на детските легла всяко да се постави в двете срещуположни страни на стаята. В горната част на тавана над всяко легло може да се постави и релса със завеса, която да осигури повече уединение за всяко дете.

146070.jpg (114 KB)

Друга идея  за обзавеждане на детската стая е поставянето на две отделни високи легла с вградени към тях чекмеджета и бюра, които ще позволят на всяко от децата да има своя обособена зона за спане и учене.

Една практична идея при мебелите в малката по размери двойна детска стая с ограничено място за съхранение са споделените шкафчета. Например в чекмеджетата от едната страна на шкафчето да се съхраняват вещите на едното дете, а от другата страна тези на другото.

Няма как да подминем и двуетажните легла, които си остават класически избор, когато говорим за детски двойни стаи. С двуетажните легла може да се освободи значително пространство в една детска стая, което ги прави подходяща опция за малки по размери стаи.

Освен че предлагат пространство за усамотение на всяко дете, те също така правят интериора на стаята да изглежда по-разчупен.

116192.jpg (89 KB)

Кои са най-важните неща, които трябва да предлага една двойна детска стая?

Дизайн

Една от трудностите при обзавеждането на двойна детска стая е най-вече представлява дизайнът на интериора, който трябва да е така направен, че да се харесва и на двете деца.

При планиране на интериора на детската стая определено е важно да вземете под внимание интересите на всяко от децата, като ще е страхотна идея да поговорите с тях относно начина, по който те си представят мечтаната стая. Самите те всъщност могат да ви дадат някои добри идеи.

Достатъчно място

Знаем колко е важно личното пространство, когато говорим за споделена детска стая, особено ако децата са тийнейджъри. Когато говорим за двойни стаи за деца, важно е да се осигури достатъчно индивидуално пространство на всяко дете, където то да се чувства комфортно.

kids room yellow and grey.png (370 KB)

В повечето случаи вашето дете ще прекарва една значителна част от  времето си в своята стая. Затова и си струва да инвестирате в такова обзавеждане на детската стая, което  да предоставя максимално удобство.

Удобството в една детска стая като цяло се постига от наличието на удобно обособени зони за различните дейности като сън, учене, игра. Така че при избор на мебели за детската стая определете къде точно ще бъдат работната зона, зоната за игра спрямо детските легла.

Ключово при детската стая е осигуряването на достатъчно светлина, което засяга най-вече ключовите зони за учене и игра. Подберете осветителни тела с мека и приглушена светлина за зоната на леглата и по-ярка бяла светлина за зоната на леглото.

Важното е накрая да се постигне хармонично съчетаване на различните елементи в интериора, без той да изглежда претруфен.

Функционално съхранение

kidsroom as small house.png (286 KB)

Също е необходимо да се използват разумни решения по отношение на пространството за съхранение, тъй като две деца означават и повече багаж и лични вещи.

Ако например ще обзавеждате двойна детска стая за момче и момиче, ще е хубаво да постигнете някакво разделение в обзавеждането, което да позволява на всяко дете да съхранява удобно необходимите си принадлежности.

Използването на пространството под леглата е още един добър начин за оползотворяване на пространството в детската стая с цел съхранение на повече неща.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни