ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Какво не трябва да липсва в спалнята и какво да избягваме?

Обзавеждате или освежавате спалнята си? Създайте красив  уют, в който ще спите и ще се чувствате прекрасно. Спалнята е място за отдих, където тялото и умът  се зареждат с нова енергия за следващия ден. Придайте на стаята свежест и пространство, която ще предаде усещане за релаксация и спокойствие. Ще ви посъветваме за какво да помислите и какво да избягвате.

Какво не трябва да липсва в спалнята и какво да избягваме?

Започнете с правилния цвят

Влиянието на цветовете е известно. Знаем, че някои нюанси предизвикват усещане за спокойствие, докато други могат да стимулират емоциите или да насърчат определени дейности. Спалнята основно служи като място за почивка и сън, през които тялото натрупва нова енергия за следващия ден.

Бял

Белият цвят като цяло изглежда приятен, балансиран и предизвиква усещане за спокойствие.  В спалнята  създава впечатление за перфектна чистота и увеличава  оптически пространството. Подходящ е и за малки спални при липса на естествена светлина.

Бежов или кремав

Тези цветове са идеални за спални според Фън Шуй. Естествените земни тонове имат успокояващ ефект. Освен това бежовото и кремавото, можете лесно да съчетаете други аксесоари и мебели.

Син

Фините нюанси на синьото предизвикват усещане за увереност и хладнокръвие. Ще постигнете пълен релакс с помощта на различните тонова синьо. Избягвайте прекалено наситеното синьо, което може да промени изцяло усещането за пространство и увереност.

Зелен

Успокояващ цвят, който има благоприятен ефект върху тялото и ума. Зеленото често се свързва с природата или пролетта. Популярни са нюансите на ментол или петрол. Изберете приглушен тон, който предразполага към по-добър нощен сън.

blue bedroom.jpg (221 KB)

 

Червен, лилав или черен

Избягвайте тези цветове в спалнята с голяма арка. По принцип твърде наситени и агресивни цветове, които пулсират енергия, не се препоръчват в  зоната за спане. По-добре посегнете към светлите им варианти или класическото бяло. Наситеният оранжев цвят също не е идеален избор за спалнята.

Игра със светлината

Поиграйте си с  осветлението в спалнята. Светлината има огромен ефект върху психиката и настроението на човек. Осигурете на спалнята достатъчно светлина, за да не бъде затъмнена. Осветлението под формата на лампи или лунички обикновено е в топли тонове, които предизвикват усещане за топлина и спокойствие. Бялата студена светлина не е много подходяща за спалнята. Решението е затъмнени светлини с регулируема интензивност и цвят.

142246.jpg (121 KB)

Качествено легло с решетка и матрак

Преди да изберете ново легло, разберете какво място можете да използвате. Ако търсите легло за студио или спалня, която да не заема много място, изберете легло с размери 160 х 200 см. Двама възрастни могат да спят удобно на легло с ширина 160 см. Към това легло препоръчваме висококачествена решетка или ламелна рамка и два матрака с размери 80 х 200 см.

За големи спални можете да изберете кралско легло с дължина и ширина 200 см или класическо 180 х 200 см. Популярни са също легла във "висините". В апартамент с високи тавани можете да създадете висок окачен под, където да поставите леглото.

 

144234.jpg (143 KB)

 

Телевизор в спалнята не поставяйте

Спалнята по принцип е само за почивка или сън. Гледането на любимите ви сериали до късно през нощта не е здравословно за тялото. Някои изследвания сочат така наречения електромагнитен смог. Това може да причини нарушения на съня или главоболие. Истината е, че докато  телевизорът е включен, сънят не е добър и тялото ви не се регенерира достатъчно.

Колебаете се и решавате дилемата, дали телевизорът да е в спалнята или не? Изяснете си приоритетите и навиците. Ако настоявате за телевизия, изберете високо качество с настройка за интензитет на светлината. Поставете телевизора на достатъчна височина, изберете подходяща ТВ маса, която ще осигури и място за съхранение.

BG.png (82 KB)

Работен кът в спалнята? Не предпочитайте!

Кабинетът в спалнята е табу. По-добре е да избягвате поставянето на работен ъгъл в спалнята. Работното пространство не трябва да нарушава съня ви или този на партньора ви. Светлината от монитора или щракането на клавиатура или мишка може да причини умора или главоболие при човек, който се опитва да спи в една и съща стая. Тук важат същите правила като за телевизията. Светлината и електромагнитният смог имат отрицателен ефект върху нашето тяло и ум. Ако апартаментът позволява, изберете друго място за домашния офис.

 

light coloured bedroom.jpg (186 KB)

 

 

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни