ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Най-добрите книги за интериорен дизайн

Домът е мястото, където прекарваме значително време от живота си, така че стилът му на обзвеждане в действителност има пряко влияние върху нашето настроение и мисли. За едни домашният интериор е нещо, което носи функционалност и практичност в ежедневната рутина, за други то е арт шедьовър, който носи всекидневно удовлетворение.

 

Най-добрите книги за интериорен дизайн

Тези, които имат вроден усет към интериорния дизайн, със сигурност биха намерили вдъхновяващи идеи от книгите за интериорен дизайн на пазара, които да ги приложат на практика.

Ако сте от хората, които се интересуват от последните новини и тенденции от сферата на интериорния дизайн, то това, от което се нуждаете, е надежден наръчник за интериорен дизайн под формата на книга, но който винаги можете да се доверите когато стигнете задънена улица в обзавеждането.

Истината е, че не е лесно всеки да постигне безпогрешен стил на обзавеждане, който да е хармоничен и естетичен. Осъществяването на дадена интериорна идея зависи от редица аспекти като подбор на цветовете, материалите, размерите на мебелите, аксесоарите и всички елементи на интериора.

Тези от вас, които искат да постигнат интериорен дизайн от едно ново ниво и не обичат да правят компромиси с естетичния вид на своя дом, могат да се възползват от съветите, които някои книги за интериорен дизайн ни предоставят. Те ще ни помогнат да вземем под внимание нещата, които са най-важни за нас в един интериор.

Както знаем има доста книжни и електронни източници, от които можем да черпим безкрайно количество идеи за това как да устроим дома си. Всъщност идеите са толкова много, че това може да объркващо, особено за хората, които тепърва навлизат в света на интериорния дизайн.

В такъв случай най-добре е да прочетем книги на известни интериорни дизайнери, които ще ни насочат откъде да започнем с промяната на интериорния дизайн на нашия дом. Те ще ни помогнат да разберем как да съчетаваме по уникален начин размерите, цветовете, формите, текстурите и дизайните на всеки тип мебел или декоративен детайл в всяко едно избрано помещение.

Благодарение на изчерпателната информация, която предлагат, ще се научим да преплитаме модерен с класически или ретро дизайн и да създаваме интериор, който отразява нашата личност и предпочитание за стил. Представяме ви някои известни книги свързани с  интериорен дизайн, от които ще ви дадат ценни съвети за постигането на мечтания от вас интериорен дизайн:

“Homebody”

home body.jpg (57 KB)

Книгата Homebody на Джоана Гейнс може да се опише като практически наръчник за прилагане на индивидуален стил при обзавеждане. Тя се фокусира главно върху умението за влагане индивидуални щрихи в интериорния дизайн на един дом, както и постигането на модернистичен интериорен дизайн.

В своята книга авторката представя своите съвети за това как следвайки някои интериорни идеи да постигнем уникален вид на всяка една стая, която сме планирали да трансформираме.

Главната идея е да не следваме напълно модните тенденции в интериорния дизайн, а да следваме и своята лична интуиция, за да постигнем неповторим стил на обзавеждане. Целта е поставяне на личен почерк в дизайна и усещане за естетичност в избрано пространство по такъв начин, че да ни се иска да прекарваме повече време там.

Интересен факт за авторката е, че тя и съпругът й водят предаването “Нужда от ремонт” (Fixer Upper) на HGTV, където тя е водещият дизайнер на проектите.Те също така са едни от основателите и собствениците на тексаската фирма Magnolia Homes.

150 Най-добри идеи в тавански стил

loft idea.jpg (60 KB)

За тези, които знаят английски, ако търсите идеи за обзавеждането на таванска стая, книгата “150 Best Loft Ideas” (150 Най-добри идеи в тавански стил/стил лофт) на Бриджит Вранкс, ще ви предложи разнообразни хитри идеи за постигане на съвременен тавански стил от цял свят.

Книгата проследява еволюцията на градския дизайн през различните векове при обзавеждането на таванските стаи. Тя предлага модерни решения подкрепени с добро количество илюстративен материал, при който промишлени съоръжения са умело трансформирани в модерни стаи в стил лофт.

“Златни правила за дизайн” на Кели Хопън

kelly hoppen.jpg (50 KB)

Кели Хопън е един от авторите с дългогодишен опит в сферата на интериорния дизайн. От книгата читателят може да се информира за етапите на реализиране на даден замисъл в интериорния дизайн - от чертежа на интериорния дизайнер до пълното му реализиране.

Книгата разкрива тайни на своите читатели относно избор на декоративни елементи от интериора, осветителни тела, подбор на тъкани, материали, довършителни елементи, а също и дава насоки за това кой интериорен дизайн да изберем за дадено помещение и към коя цветова палитра да се насочим. Тук отново към всички дадени примери има и фотографии на идеи за интериорен дизайн.

Вътрешни визии (Interiors)

romance.jpg (65 KB)

Луксозното издание на авторката с ливански произход Мона Хадж е един добър източник за вдъхновение за почитателите на класическия, но в същото време изящен дизайн в интериора.

В него са описани подробно особеностите на класическия стил в интериора и как да го внедрим в своя дом. Книгата е подходяща и за колекционери на класически предмети на изкуството и антични предмети, които търсят начини да ги съчетаят с интериора на жилището си.

Тайни за подреждане на стаи

styled.jpg (57 KB)

Ако тепърва планирате да промените дизайна на своето жилище, но не знаете откъде да започнете, то това издание е за вас. Тя е още един добър избор за тези, които знаят английски.

В книгата си Емили Хендерсън  предлага лесни и бързи за реализиране интериорни идеи, които могат да ни спестят време и са  подходящи за динамичните хора. Това, което прави книгата уникална е, че в нея авторката прави разграничение между декориране и стилизиране.

Със съветите и триковете, които представя в книгата си, тя помага на начинаещите в интериорния дизайн да се поставят в обувките на стилист и да се научат със семпли решения да постигат ефектен интериор.

С тях тя показва, че е възможно със съвсем малко усилия и ресурси да изменим значително интериора на дадено помещение по начин, който да го накара да се открои. Освен че е известен интериорен дизайнер, Емили Хендерсън е също главен редактор на уебсайт за интериорен дизайн и телевизионен водещ.

Стил за малко пространство (Small Space Style)

small space style.jpg (105 KB)

Ако разполагате с малко място в помещението, което искате да обзаведете, то тази книга на Уитни Лий Морис ще ви помогне да накарате дори и най-малкият по големина апартамент или стая да изглежда шик.

Главните неща, които авторката засяга в книгата, са спестяващи място идеи за съхранение на вещи, които предоставят практичност, но и в същото време изглеждат стилно. Някои от тях са вертикално разположение на мебели за съхранение на принадлежности, както и начини за компактно разположение на всички мебели и елементи на декора.

Едно от нещата, които правят книгата полезна, са реалните примери за интериорен дизайн от личната й вила, които авторката дава.

Декоративно изкуство на 70-те

70s.jpg (108 KB)

Книгата Decorative Art -70s  за интериорен дизайн на издателство Taschen  засяга главно футуристичният и в същото време минималистичен дизайн в интериора, който набира широка популярност през 70-те. Ако харесвате ретро стила в обзавеждането, то тази книга ще ви вдъхнови към нови интериорни решения.

Книгата съдържа множество илюстрации, които отправят носталгичен поглед към интериорния гений на дизайнерите с напредничаво мислене  от тази епоха, за която е характерно безграничното експериментиране с различни идеи по отношение на интериорния дизайн.

Списание ELLE Интериор

elle decor.jpg (88 KB)

Списанието ELLE за декор на дома е достъпно четиво, където ще получите основни съвети по обзавеждане и архитектурен дизайн в съответствие с последните тенденции при интериорния дизайн. В него ще откриете идеи от едни от най-известните дизайнери и илюстрации на интериорен дизайн от мебелни изложби, който комбинира в себе си едновременно естетика и практичност.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни