Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Най-новите тенденции в офис обзавеждането

В началото на 2023 година все повече компании се стремят да създадат по-комфортна, продуктивна и ангажираща работна среда за своите служители.

Най-новите тенденции в офис обзавеждането

Ако ви предстои обзавеждане на офис пространство, в тази статия сме подбрали някои от водещите тенденции за 2023-та, които могат да ви помогнат да проектирате офиса си по един съвършено нов и много по-комфортен начин.

Но преди това. Защо е важно да сте в крак с новите тенденции в обзавеждането на офиси?

Истината е много проста. Създавайки по-добра и комфортна работна среда на служителите си, вие всъщност повишавате качеството на тяхната работа. Вашите служители ще идват с удоволствие в офиса, ще работят с повече ентусиазъм и ще са много по-продуктивни от преди.

А за да създадете подобна работна среда е трябва да сте наясно с тенденциите в обзавеждането на един съвременен, креативен и модерен офис.

8 тенденции в интериорния дизайн на офиса, които да вземете под внимание през 2023 година

1. Отворени съвместни пространства

Този начин на проектиране на офиса доказано повишава продуктивността на служителите, тъй като те могат да споделят идеите си с останалата част от екипа и да разчупят монотонността на работния процес.

За разлика от познатите ни преди Ковид отворени офис пространства обаче, които включват много бюра, разделени на малки кабинки, през 2023-та навлиза нов начин на проектиране. Той не изисква от служителите да прекарват на бюрото си целия си работен ден, а напротив.

Тенденциите в офис обзавеждането на отворените работни пространства за 2023 година включват удобни мебели, дивани и пуфове, на които всеки от служителите може да се премести по всяко време, за да работи по-удобно.

Освен това офис мебелите са с по-меки, извити форми, а офис столовете са скулптурирани и обгръщащи като емоционална черупка, осигурявайки на служителите онзи комфорт, от който имат нужда на работното си място.

Obrázek2.jpg (91 KB)

2. Комфорт като у дома

След Ковид работодателите са все по-загрижени за здравето, комфорта и благосъстоянието на своите служители. Това е и причината, поради която според интериорните дизайнери през 2023-та при проектирането и обзавеждането на офисите ще се отдава значение на оформлението на работното пространство, превръщайки го в пространство по-близо до домашната среда.

С други думи, при проектирането на офис пространството е важно да се създадат зони за релакс, така че служителите да могат да си отпочинат, за да могат да са по-продуктивни през останалата част на деня.

Тенденциите при създаването на тези зони за релакс включват удобни мебели и меки дивани за почивка, килими, маси за кафе и много зелени декоративни растения.

Материалите, които се използват при оформянето на зоните са основно естествени и по-специално дърво, тъй като този материал създава усещане за уют и топлина. Актуалните цветове, които се препоръчва да присъстват в тези помещения, са зелено, оранжево и синьо, защото това са цветове с положителна конотация, които вдъхват динамика и увереност.

Освен зоните за релакс и мястото за хранене също търпи промени. То вече не е просто място, на което служителите да хапват бързо и на крак, а място, на което екипът може да провежда неформални срещи или брифинги.

Казано иначе, мястото за хранене вече не се обзавежда аскетично. Днес тенденциите са при проектирането му да бъдат включени мебели, които могат да се адаптират към различни приложения.

Obrázek3.jpg (34 KB)

3. Акустични пространства за концентрация

Недостатъкът на отворените офис пространства е, че понякога могат да станат доста шумни, което да създаде проблеми с концентрацията.

Ето защо все повече интериорни дизайнери препоръчват при проектирането на офис обзавеждането да се предвидят специални акустични пространства, в които служителите да могат да влязат, за да проведат на спокойствие телефонен или видео разговор.

Всяко едно подобно акустично пространство разполага с удобна маса или бюро, офис стол и може да бъде както отворено, така и затворено.

4. Модулни мебели - колкото повече, толкова по-добре

Модулните мебели също са в тренда, тъй като позволяват бърза и лесна трансформация на офис пространството.

С този вид офис дизайн конфигурацията на един офис може да се променя многократно, като така се създава различно и ново работно пространство в зависимост от нуждите на служителите. Освен това, модулните офис мебели дават възможност да се създаде среда, в която естетиката и функционалността вървят ръка за ръка.

5. Биофилни или еко отговорни офиси

Биофилният дизайн е свързан с включването на природата в офис средата. Това означава, че е добре естествените материали да бъдат включени в организирането и обзавеждането на офисите. Това могат да са материали като естествен камък, мрамор, дърво, а могат да са и цели стени от живи зелени растения.

Разбира се, много от компаниите залагат на декоративни зелени растения в саксии, които присъстват както в зоните за работа, така и в акустичните пространства и в зоните за релакс.

6. Устойчивостта е в тренда

Една от водещите тенденции в офис обзавеждането за 2023-та година е и устойчивостта на офис мебелите и материалите, използвани при проектирането и обзавеждането на работното пространство.

Вече не е достатъчно офис столовете и офис мебелите да са удобни и модерни. По-важно е да са произведени от устойчиви и естествени материали и при производството им да не са използвани вредни химикали.

7. Интелигентни (умни) офиси

Според дизайнерите, през 2023 година ще се наблюдава тенденция към повишаването на интереса към използването на интелигентни технологии на работното място и начини как да се интегрират.

 

Това може да включва, но да не се ограничава до следните неща:

  • Автоматизирано осветление
  • Контрол на температурата
  • Контрол на качеството на въздуха
  • Свързаност между различните мобилни устройства
  • Контрол на нивата на осветление
  • Контрол на естествената светлина
  • Използване на интелигентни уреди и офис мебели

 

Умните офиси също така могат да използват сензори и анализ на данни, за да събират информация за използване на пространството и оптимизирането му. Целта на създаването на все по-интелигентни офисни пространства е да се създаде по-приятна и комфортна работна среда на служителите.

Благодарение на свързаността на технологиите, работещите могат да получат информация в реално време за нивото на светлината, качеството на въздуха и температурата в офиса, което е изключително полезно за тяхната концентрация и производителност.

Различните мобилни и интернет инструменти за сътрудничество и споделяне пък опростяват организацията на графиците и улесняват комуникацията по време на работния процес.

Obrázek4.jpg (69 KB)

8. Гъвкави офиси (FLEX OFFICE)

Това е съвсем нова тенденция в офис обзавеждането и организацията на пространството, която обаче набира сериозна популярност с много висока скорост.

Популярността на т. нар. “гъвкав офис” се дължи на това, че служителите нямат фиксирано работно място и всеки може да работи там, където му е най-удобно. Такива примери са в залата за срещи, в зоната за релакс, в кафенето и други.

Това позволява много по-голяма свобода и автономия на служителите и им помага да разчупят рутината на работния делник.

Проектирането на flex office изисква определено обзавеждане за офис пространството:

 

  • Функционални, ергономични и модулни офис мебели
  • Бюра и офис столове, които могат да се адаптират всеки тип профил и телосложение
  • Модулни мебели, които се трансформират според нуждите на служителя и други.

 

Добре е също така да се предвидят и най-вече удобни контакти, достатъчно USB портове и места за поставяне на личните вещи на служителите, които предпочитат да работят на различни места в офиса.

Obrázek5.jpg (51 KB)

Финални мисли

Както и сами виждате, работното място се променя, а и с него и начините на проектиране и обзавеждане на офисното пространство.

Казано иначе, дните на задушните, сиви и некомфортни офиси отминаха и на тяхно място идват гъвкавите работни пространства и офис мебелите, които се доближават като дизайн до мебелите, които използваме у дома.

В този ред на мисли, ако планирате нов дизайн за вашия офис, не е зле да следвате тенденциите в офис обзавеждането, които ви представихме току-що. Така ще създадете една много по-приятна и комфортна атмосфера за служителите, които ще идват с желание на работа.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни