Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Обзавеждане на антре: Какво не трябва да липсва в него?

Атрето и коридорът са пространства, които трябва да са практични и  в същото време решени дизайнерски. Дори малките коридори могат да бъдат обзаведени функционално, в които можете да намерите място за съхранение на обувки, закачалки и други необходими неща за ключове или ароматизатори. Прочетете няколко съвета какво да не пропускате във всяко антре.

Обзавеждане на антре: Какво не трябва да липсва в него?

Избор на правилен цвят

Да, цветовете играят важна роля, особено в малките коридори. Направете ги в светли тонове, в идеалния случай чисто бяло, кремаво или светло сиво. Можете също така да увеличите оптически пространството с огледала. Разчупете монотонността с по-изразителни аксесоари или мебели. При проблем на коридори без прозорци запазете фините нюанси на пода, стените и мебелите.

Не забравяйте пода

Стилен и функционален. Подът на антрето трябва да отговаря на високите изисквания за поддръжка, износване и влага. Популярните материали за под включват плочки, ламинат, корк, мозайка и бетон.

Теракотът се използва най-често и лесно се почиства. Ламинираният под се предлага в различни цветови варианти и декори, но може да не е подходящ за някои коридори. При употреба водата от обувките може да потече между фугите на отделните части, при което набъбва и се усуква. Корковият под внася уханието на природата в пространството, той е мек, топъл и приятен. За да се увеличи издръжливостта му трябва да се третира редовно с лак.

Мозайката и подът от бетон са тенденции от последните години. Това са здрави и лесни за поддръжка, но са студени подове, в комбинация с подово отопление се превръщат в оригинално и практично допълнение към антрето.

vestibul.jpg (154 KB)

Много светлина

Често коридорите са много тъмни, поради което трябва да помислите за подходящо светление. Изберете светлина, която ще освети цялото пространство и няма да  заема много място. Подходящ вариант са вградените лампи, така наречените лунички.

В по-големите къщи или апартаменти можете да поставите различни видове осветителни тела, като например светлинни ленти по стените на коридора. Големите и малките лампи се превръщат в елегантен аксесоар. Изобилието от естествена светлина от прозорци или стъклени врати осигуряват по-голяма проветривост.

Комплекти за антрето и други мебели

Комплексно решение за малките и големи коридори са мебелите за стена. Важен елемент е огледалото, за предпочитане да е достатъчно голямо. То ще бъде практичен помощник, който ще увеличи оптически пространството и ще внесе светлинни отражения от прозорците или вратите в коридора.

При обзавеждането на антрето помислете  и за достатъчно място, за съхранение, под формата на заключващ се гардероб за якета, шкаф за обувки, както и  за закачалка за закачване на различни необходими неща. При по-големите коридори добавете и пейка, за да улесните обуването или да приберете нещата си.

140970i.jpg (107 KB)

Mясто за декорация

Следвайте правилата „По-малкото понякога е голямо“. В коридора можете поставите малка декорация като следвате три правила. Подходящи декорации са широкоформатните картини в по-изразен тон, които придават нотка на пространството, но в същото време не го затрупват излишно. Други опции включват цветя и вечнозелени растения, ароматизатор, декоративна възглавница или малка кошница или ключодържател за стена.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни