ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Предимства и недостатъци на двуетажните легла за деца

Двуетажните легла са сред най-популярните видове легла за детските стаи. Те не само спестяват пространство, но и осигуряват много място за съхранение. Двуетажните легла имат няколко предимства, но също така и потенциални недостатъци, които родителите трябва да имат предвид, преди да инвестират в този тип легло. Предлагаме ви преглед на предимствата и недостатъците на двуетажните легла за деца.

Предимства и недостатъци на двуетажните легла за деца

Предимства на двуетажните легла за деца:

Спестяват място

Най-важното предимство на двуетажните легла е спестяването на място. Двуетажните легла позволяват на децата да спят заедно с братчето или сестричката, като заема място само за едно легло.  Благодарение на това оставя повече свободно място за игра и други мебели.

Място за съхранение

Двуетажните легла често включват чекмеджета за съхранение, които могат да служат и като допълнително легло за непредвидени гости. В чекмеджетата под леглото, можете да сложите спално бельо, също така играчки или други необходими неща. Чеккмеджетата могат лесно да се  отварят от децата. При по-големите двуетажни легла ще намерите и вградени скринове, шкафове или цели бюра.

220733i.png (856 KB)

Детско двуетажно легло LEON 1

Забавления и игри

Двуетажните легла могат да бъдат забавно и игриво допълнение към детската стая. Цветните комбинации и различните форми ще оживят детската стая. Някои от тях включват стълби, пързалки или картини на популярни филмови герои. Насърчавайте децата с чувство за приключения в ежедневието им.

Сближаване на братя и сестри

Двуетажните легла ще укрепят отношенията между брат и сестра, те ще помогнат на децата да развият чувство за споделена отговорност, тъй като те могат да работят заедно, за да оправят леглото си или да споделят пространството си, докато играят игри или заспиват. Помислете, че по-големият брат или сестра трябва да спи в горната част. Важна е бариерата.

146098i.png (747 KB)

Детско двуетажно легло DARCY II COLOR

 

Недостатъци на двуетажните легла за деца:

Безопасност

Недостатъкът на двуетажните легла са потенциалните притеснения за безопасността. Децата могат да паднат от горното легло, което да доведе до нараняване. Когато използвате двуетажни легла, е важно да спазвате принципите за безопасност, които включват използването на преграда на горното легло. Винаги се уверявайте, че стълбата е здрава и безопасна.

Понякога могат да възникнат и конфликти между децата кое от тях да спи на горното легло, което е най-харесвано от децата.

Като цяло двуетажните легла са чудесен избор за детска стая при по-големи деца. Преди покупката на двуетажно легло, родителите трябва внимателно да преценят предимствата и недостатъците му, възрастта на децата и оформлението на стаята.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни