Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Съвети за избор на скрин

Вложили сте душа и сърце в обзавеждането на дома си. Избралите сте перфектният стил, съчетали сте мебелите с финес и много вкус и дори сте се погрижили за малките детайли и декорацията.

И все пак, имате чувството, че ви липсва някоя малка, но практична и най-вече функционална мебел, която да се вписва идеално във всяко едно помещение и която да придаде цялостен завършек на интериорния дизайн.

Съвети за избор на скрин

А какво ще кажете, ако ви предложим да обмислите покупката на скрин?

Тази мебел е перфектното допълнение, тъй като е универсална и се вписва както в спалнята, така и в коридора, дневната, детската и дори в трапезарията.

Освен това е и многофункционална и можете да я ползвате както като място за съхранение на дрехи и малки вещи, така и като поставка за телевизор, за декорация , като фокусна точка и още, и още, и още.

Ако идеята ни ви допада, останете с нас, тъй като сме ви подготвили няколко практични съвета, които могат да са ви от помощ при избора на тази мебел.

221317.jpg (101 KB)

Как да откриете подходящия скрин според помещението и функциите?

За да направите наистина правилен избор и да откриете перфектният скрин трябва да се съобразите с редица фактори, но основните са средата, в която искате да поставите тази мебел и функциите, които искате да изпълнява.

За спалнята

Основната функция на скрина е да осигури допълнително място за съхранение на дрехи и малки вещи. Поради това дълги години скринове или комоди са се използвали основно в спалнята и точно както гардероба, тоалетката и нощните шкафчета са били задължителен елемент при обзавеждането на това помещение.

Днес, както и сами знаете скриновете допълват идеално всяко едно пространство, което обаче не пречи те са все още да намират най-голямо приложение тъкмо в спалнята.

В този ред на мисли, ако имате нужда от мебел, която да допълва интериора на стаята, в която спите и едновременно с това да ви осигурява още едно местенце за съхранение на дрехи, спално бельо и малки вещи, скринът ще се справи отлично с тази задача.

За спалня са подходящи както високите и тесни скринове с няколко чекмеджета, така и ниските и широки модели, които можете да използвате както за съхранение на дрехи, така и като удобно място, на което да поставите телевизора си (ако той е задължителна опция за спалното помещение).

blue chest of drawers.jpg (174 KB)

За всекидневната

При избор на скрин за всекидневната отново трябва да се съобразите с функциите, които искате да изпълнява тази мебел.

Така например, ако имате нужда от мебел, която да използвате основно за съхранение на малки вещи, покривки, салфетки или други вещи, които не искате да се виждат, един стилен скрин с няколко затворени чекмеджета, поставен близо прозореца или дивана може да ви свърши идеална работа.

Ако пък имате нужда от скрин, който да изпълнява както практична, така и декоративна функция, ниските, елегантни комоди (скринове) с отворени и затворени рафтове са много добър избор.

Казваме това, тъй като този тип комоди изпълняват отлично функциите както на конзолна маса (ако ги поставите плътно до стената на дневната или зад дивана), така и като поставка за телевизор и шкаф за съхранение на всичко, за което се сетите.

110318.jpg (65 KB)

За кухнята

Един от най-големите проблеми на кухненските помещения е, че са доста малки и местата за съхранение никога не са достатъчни. Е, можете да се справите с проблема, ако се спрете на скрин за кухня.

За разлика от останалите видове, моделите, предназначени за кухня обикновено са с височината на кухненските шкафове и имат 4 или 5 затворени чекмеджета.

Ако кухнята ви е със затворен план, можете да поставите подобен комод или в края на шкафовете или на празната стена и да го използвате както за съхранение на прибори, покривки или малки съдове, така и като помощна масичка.

Можете също и като място, върху което да поставите микровълновата, кафемашината или някой друг домакински уред, който често използвате, но не искате да поставяте върху кухненския плот.

За трапезарията

Обикновено скриновете, които са много подходящи за трапезарията са малко по-ниски, по-широки и с едно или две чекмеджета и отворени рафтове.

Можете да ги поставите както до стената на стаята и да ги използвате като поставка за телевизора или като фокусна точка на стаята, а можете да ги използвате за зониране на помещението (ако трапезарията и кухнята са с отворен план).

kitchen drawers.jpg (307 KB)

За коридора

Да поставите скрин в коридора е винаги отлично решение, тъй като можете да го използвате както за съхранение на обувки и други дребни вещи, така за да декорирате и придадете повече стил и индивидуалност на входното пространство.

Винаги си губите ключовете? Никога не намирате място, на което да държите каишката за разходка на кучето, слънчевите очила или любимия си летен шал? Просто поставете един стилен скрин в коридора и го използвайте за съхранение на всички дребни вещи, за които никога не намирате постоянно място.

223707.jpg (121 KB)

Общи съвети за избор на скрин, които ще ви от полза

Както при избора на която и да е друга мебел и при избора скрин е важно да се съобразите със следните критерии.

Височина и ширина (размери)

За да пасне скрина идеално в стаята, в която искате да го поставите той трябва да е с подходящите размери. Така например, високите и тесни модели са много подходящи за по-малки помещения, докато по-ниските и широки скринове се вписват отлично в по-просторни пространства или помещения с отворени планове.

Затова е важно преди покупката да откриете мястото, на което искате поставите комода и да измерите свободното пространство, с което разполагате.

Чекмеджета и рафтове

Обикновено стандартните скринове разполагат с 3, 5 или повече чекмеджета, но има и модели, които освен чекмеджета имат и отворени рафтове за съхранение. За да откриете подходящия модел от тази мебел трябва да сте напълно наясно какво искате да съхранявате в нея.

Ако ще използвате скрина в спалнята, кухнята или трапезарията, можете да обмислите покупката на модел в изчистен стил с повече и по-дълбоки чекмеджета.

Ако искате скрина да изпълнява и декоративни функции, тогава можете да се спрете на модел както с по-нестандартен плот (стъклен, мраморен или дори метал), така и на скрин, който съчетава чекмеджета с отворени рафтове или модел с врати и отворени рафтове.

Материали

Материалите, от които се произвеждат скриновете са различни и могат да варират от масивно, естествено дърво, до ламинирано ПДЧ, МДФ, пластмаса и дори метал.

На кой от материалите ще се спрете зависи както от вас, така и от стила, в който сте обзавели дома си. Все пак, ако търсите и нашето мнение, то можем да кажем, че едни от най-търсените материали са дървото, ламинираното ПДЧ и МДФ.

Към момента потребителите се насочват към скринове от ламинирано ПДЧ, тъй като този материал е издържлив, качествен, лесно се обработва и поддържа, но цената на мебелите изработени от него са доста по-приемиливи в сравнение с мебелите от дълготрайно, но много по-скъпо дърво.

detail.jpg (34 KB)

Стил

Едва ли ще ви изненадаме като ви кажем, че стилът на скрина е добре да се съчетава със стила на останалите мебели в жилището ви. Разбира се, винаги има изключения от правилото и ако решите, можете да експериментирате със различни стилове като комбинирате модерен с винтидж стил, скандинавски със съвременен или промишлен.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни