ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Топ 7 най-популярните стилове за жилища

Markéta Etrychová
9.2.2023

Копнеете  за дом, изпипан до последния детайл? Принадлежите към хората, които обичат провинцията или сте почитател на реда и елегантността? Предлагаме ви описание на най-популярните стилове за жилища. Елате с нас  да опитате,  да обновите дома си, до съвършенство.

Топ 7 най-популярните стилове за жилища

Минималистичен стил

Минимализмът е сред най-популярните стилове в интериорния дизайн от няколко години. Характеризира се със семплост, функционалност, поставя голям акцент върху изчистените линии и неутралните цветове. Минималистичният стил се основава на идеята, че по-малкото е много повече.

Минималистичните къщи често се характеризират със скромност, монохромни схеми и липса на декорации. Мебелите са внимателно подбрани с оглед на външния вид, но и на функционалността. Общата атмосфера е спокойна, подредена и чиста. Минимализмът е модерен и елегантен външен вид, който създава отворено и непретрупано пространство. Идеален за тези, които предпочитат елегантността и спокойствието.

minimalism.png (1.11 MB)

Скандинавски стил

Скандинавският стил на живот, известен още като северен, се характеризира с приятна атмосфера, която подчертава семплостта, функционалността и естествените материали. Северният стил е вдъхновен от културата на Дания, Швеция и Норвегия. Характеризира се с изчистени линии, неутрални цветове и естествени текстури.

В скандинавския дом ще намерите светло дърво, метал и други естествени материали като лен или вълна. Цветовата палитра обикновено е светла и неутрална, смелите цветове се използват пестеливо само като акценти. Скандинавските всекидневни и целият интериор са проектирани да бъдат функционални.

scandinavian.png (1.33 MB)

Индустриален стил

Големите открити пространства, бетонните стени и необработените подове са олицетворение на индустриалния стил. Индустриалният стил запази чара си, превръщайки се в тенденция през последните няколко години. Лесно можете да създадете уникална атмосфера с помощта на подходящо подбрани мебели, декорации, както и цветове, и материали.

За индустриалните жилища са характерни високите тавани, големите прозорци и отворените етажни планове. Индустриалните мебели често са изработени от метал, като желязо и стомана. Откритите тръби, канализация и тухлени стени са общи характеристики, също така бетонният под и големите осветителни тела в индустриален стил. Един от ключовите елементи на индустриалния стил на живот е използването на неутрални цветове като черно, сиво и бяло.

industrial.png (1.45 MB)

Бохо стил

Бохо или бохемският стил на живот се характеризира със спокойна и игрива атмосфера, която възхвалява креативността, свободата и индивидуалността. Бохо стилът е вдъхновен от безгрижния дух на художниците.

В интериора на бохо стила ще намерите смесица от текстури, шарки и цветове. Пространството не може без аксесоари като тъкан текстил, ратан или дърво. Към него са живите растения и цветя в обикновени висящи кашпи. Мебелите често са антични. Върху тапицериите, килимите и текстила, изцяло се използват интересни шарки, като етнически или флорални щампи, които създават цялостно оживено настроение.

boho.png (1.69 MB)

Рустикален стил

Рустикалният стил на живот се характеризира с природна естетика, вдъхновена от простотата на селския живот. Той се символизира и с голяма функционалност. Стилът включва елементи от природата, като дърво, камък, ракита, вълна или лен.

В рустикално обзаведените жилища са включени елементи като грубо дялано дърво, камък и тухли, които придават груб и органичен вид. Мебелите в рустикален стил често са масивни, с видим ефект на времето. Обичайните елементи са откритите греди, камините от естествен камък, дървеният под, както и използването на топли земни цветове.

rustical home.png (1.75 MB)

Винтидж стил

Стилът винтидж се характеризира с непреходна елегантност, вдъхновена от класическия дизайн и обзавеждане от миналото. Стилът изразява историята и традицията, съчетавайки елементи от различни периоди и дизайнери, за да създаде уникален и изискан външен вид.

Във винтидж жилищата ще намерите смесица от антични и винтидж мебели, които обикновено са ръчно изработени от масивно дърво. Върху текстила се използвани смели флорални мотиви. Във винтидж интериора ще намерите антични полилеи, огледала и други мебели.

vintage.png (1.59 MB)

Провансалски стил

Провансалският стил на живот се характеризира с лека и ефирна естетика, вдъхновена от селските къщи на Прованс, Франция. Френската провинция е тази, която включва пейзажни елементи в дизайна, като лавандулови полета, лозя и маслинови горички.

В провансалските жилища са използвани светли и ефирни цветове като бледо синьо, жълто, зелено или лилаво, които отразяват цветовете на пейзажа. Мебелите често са ръчно изработени. Широко използвани са естествени материали като дърво, камък и теракот.

provence.png (941 KB)

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни