Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Трапезария в селски стил

Традиционните материали, къщите и провинцията символизират селския стил. Неговият оптимизъм и чар ще завладее всеки. Можете да създадете за кратко време уникално пространство, което ще  излъчва топлината на дома. Ще ви посъветваме с няколко съвета каква да е трапезарията в селски стил. Потърсете вдъхновение от кухнята на баба си.

Трапезария в селски стил

Чертите на селския стил

Селският стил се заражда от домовете на фермерите и селяните, които се нуждаeли главно от функционални домове. Всяка мебел и аксесоар е имал своето място и практична употреба. Мебелите, керамичните съдове и другите необходими неща, често са били ръчно изработени и предавани от поколение на поколение.

Характерните черти на селския стил са традиционните флорални модели, масивна дървесина, стилни аксесоари и практичност. Селският или рустикалният стил е романтичен и приветлив. Включва предимно естествени нюанси. Бежово, кафяво или сиво не трябва да липсват в селския интериор.

Помещенията са пълни с аксесоари, които помните от вилата или къщата на баба си. Стилът, вдъхновен от провинцията, се вписва идеално в апартамента. Можете да се вдъхновите от селския стил в страни като Франция, Англия, Америка и Чехия.

Вдъхновение от провинцията

Завръщането към естествените материали, в случая селският стил, основно се използва масивното дърво, метал, стъкло, но също така и кожа или печени тухли. Подовете са украсени с обработени масивни дъски, а таваните са с масивни дървени греди. Гредите могат да бъдат третирани само с лак или боя в неутрален нюанс.

Естествените тухлени стени също не са рядкост. Оставете една стена без допълнителни модификации, само чисти изпечени тухли. Има различни заместители под формата на плочки или тапети. Останалите стени оставете чисти бели. Традиционните светли мазилки създават страхотен контраст с масивните греди на пода и тавана.

country style dinnig room.jpg (103 KB)

Практични материали

Селският  интериор е изцяло от  масивно дърво. Дървото символизира възобновяемостта, екологията и хармонията с природата. Ето защо в домакинствата не трябва да липсват  мебелите от масив. Особено трапезните столове и маси. Масивната дървесина се отличава с типичната си структура, издръжливост и дълготрайност. Пръстените на дървото, който показват годините му и деликатния му аромат, подчертават хармоничната атмосфера в дома.

Керамиката е тясно свързана със селския стил. Изпълнява естетична, но и практична функция. Керамичните купи, кани или вази ще украсят кухнята, можете да ги използвате и по време на хранене. Можете да посегнете към класическата едноцветна керамика или рисуваните модели.

Селска трапезария

Място със стил. Вдъхновете се от провинцията. Украсете масивната маса за хранене с памучна или ленена покривка с фини ивици. В керамична цветна ваза поставете свежи ливадни цветя или изсушена лавандула в средата на масата.

Към керамичните чинии прибавете платнена салфетка,  малка естествена декорация или цвете. Природата не трябва да липсва на масата в селски стил. Комбинирайте вдъхновени от природата цветове с тъмно синьо или пепел от роза.

Трапезариите често са украсени с масивни дървени маси, столове и класически пейки. Елементите с вкус в тези случаи са кожите или меките пухкави възглавници за седалки.

219405.jpg (121 KB)

Фолклорни модели и мотиви

Фолклорни мотиви приложете върху керамиката и текстилните аксесоари. Обърнете внимание на обикновеността и простотата. Напълнете вази и саксии с фолклорен мотив, с билки, свежи или сухи цветя.

Български орнаменти и народни мотиви в кухнята под формата на керамични плочки. Класическите  деликатни ивици,  малките цветя или квадратчетата са популярни.

country.jpg (125 KB)

Обзаведете трапезарията си със стил, потърсете вдъхновение от селските къщи или от тавана на баба си. Внесете необходимата доза игривост в трапезарията. Събудете духа на старата къща и вила.

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Бранимир: приятна статия 26.7.2022
Приятна статия! Такива проекти може да разгледате и на сайта ни: https://irchitect.com/
Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни