ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Трапезни комплекти според стила на кухнята

Събирането около масата за хранене е времето, в което можете да се насладите на компанията на хората, които обичате и заедно да споделите вкусната вечеря или обяд, настанили се удобно на трапезните маси и столове в кухнята.

Трапезни комплекти според стила на кухнята

Вие сте наясно с това, затова търсите подходящия комплект за трапезария, който да не само да осигури на близките ви удобството и комфорта при хранене, но и който да се вписва в стила на кухнята или трапезарията.

Ако останете още мъничко с нас, ще се опитаме да сме ви от полза с няколко свежи идеи и практически съвета, от които можете да се възползвате при избора на трапезни комплекти.

Как да изберете трапезни комплекти според стила на кухнята/трапезарията?

Когато избирате мебели за трапезарията, преди да започнете търсенето трябва да сте наясно как да съчетаете стиловете така, че комплектът да си пасне идеално със стила, в който сте решили кухнята.

Модерен

Ако трапезарията ви е модерен стил, тогава сте заложили на мебели с изчистен дизайн и в неутрални тонове. В този ред на мисли, подходящия трапезен комплект, който да се съчетава перфектно с модерния стил на кухнята е стъклена маса с метални крака и тапицирани столове с висока облегалка и метални крака.

Ако тапицираните столове не ви допадат, можете да се спрете и на стъклена маса, перфектно допълнена от стилни пластмасови столове.

Кънтри

Ако обичате простотата на кънтри стила, най-вероятно сте се спрели на под от дърво, традиционни дървени мебели и стени в пастелни тонове.

За да подчертаете стила на кухнята и за да се почувствате наистина в някоя ферма е добре да се спрете на трапезни комплекти, включващи традиционни правоъгълни маси от масивна дървесина и дървени столове с мека тапицерия.

Ако искате да внесете малко по-модерна нотка в кънтри стила, можете да съчетаете дървената маса с няколко стола и една трапезна пейка. В този стил се вписват много добре и дървените маси крака от метал, които се съчетават идеално със столове от различни стилове.

Obrázek13.jpg (671 KB)

Съвременен

Ако сте като по-голяма част от хората и сте се спрели на съвременния стил на обзавеждане на кухнята, тогава най-добрият избор, който можете да направите на трапезен комплект е като насочите вниманието си към масите и столовете с изчистени линии и без излишна декорация, изработени от ламинирано ПДЧ.

Комплектите в съвременен стил се вписват перфектно в почти всеки интериор, където зоната за хранене не трябва да е фокусна точка на помещението.

Индустриален

Индустриалния стил на интериора се характеризира с неизмазани стени, оставени на тухла, мебели с метални или груби дървени повърхности и подове от теракот.

За да се съчетаят с този стил на кухнята, трапезните комплекти трябва да са с масивни дървени плотове и крака от метал, а столовете или с метална конструкция, или тип  високи табуретки с метални крака и мека кожена тапицерия.

Класически

Този стил на обзавеждане предполага стил, лукс и голяма доза блясък. Обикновено трапезариите, решени  в този стил са просторни и не се използват ежедневно.

В тях присъстват :

  • пищните мебели с резбовани крачета
  • мраморните плотове
  • декорациите в златно или сребърно

Подходящите комплекти за класически обзаведените трапезарии са масивните правоъгълни или елипсовидни маси от махагон или друг скъп дървен материал, масите с мраморни плотове и резбовани крака и елегантните столове с високи облегалки, тапицирани с кадифе, плюш или кожа.

Скандинавски

Скандинавският стил предполага мебели с изчистени форми и линии, кухненски модули без никаква декорация и много, много светли цветове. Ако сте предпочели този стил при обзавеждането на трапезарията, можете да го допълните с комплекти, включващи както маси от ПДЧ с тънки, прави крака, така и стъклените или масите от PVC.

Що се отнася до столовете, много подходящи са както елегантните пластмасови столове с тънки крачета, така и класическите дървени столове без тапицерия. Добре се вписват и комплектите с кръгли или правоъгълни маси от рециклирано дърво в комбинация с тапицирани столове с високи облегалки.

                Obrázek14.jpg (57 KB)

Трябва ли столовете да съответстват на стила на масата?

Ако трябва да бъдем напълно откровени, най-добрият вариант е да се спрете на пълен трапезен комплект, който включва маса и определен брой столове. Така няма да се притеснявате, че когато поставите столовете и масата в кухнята, те няма да си подхождат и няма да “работят” добре в общото пространство.

Покупката на комплект има и друго предимство - по-изгодната цена. А тя е по-ниска и съответно по-изгодна просто защото купувате пълен комплект.

Но ако не откривате това, което търсите, няма правило, според което  столовете задължително трябва напълно да съответстват на стила на трапезната маса.

Една немалка част от хората предпочитат да си “сглобят” комплекта сами, като изберат масата и след това подберат столове, които според тях се допълват цветово или стилово с масата. Допуска се дори стиловете да се смесват, стига да са близки и да се вписват в интериора на кухнята или трапезарията.

От къде да закупите трапезни комплекти за кухня?

Всички мебелни магазини, в това число и ние, от Експедо предлагаме маси, столове и комплекти за хранене за кухня или трапезария. Специално в нашия магазин можете да откриете комплекти от високо качество и на достъпни цени в модерен, класически, скандинавки, индустриален, съвременен и кънтри стил.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни