Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Вдъхновение: Как да подготвим коледната трапеза

Перфектната атмосфера при подготовката на вечерята за Бъдни вечер може да бъде променена от малки неща под формата на поставяне на сервиза за вечеря или малки декорации. Обикновено цялото семейство се събира около масата, създайте уникалния момент, който всички ще запомните. Съчетайте празничната маса с коледна украса в интериора. Вдъхновете се от модерните и популярните стилове.

Вдъхновение: Как да подготвим коледната трапеза

Празнична маса в индустриален стил

Индустриалният стил е  вдъхновен от старите фабрики и халета. Стаите в индустриален стил са просторни и светли. Цветът от масивната дървесина се допълва от сиви и черни тонове под формата на метални и бетонни елементи. Тук осветлението играе голяма роля, популярни са големите крушки и лампи.

Индустриалната коледна украса се основава на същността на стила, вдъхновен от индустрията. Основните елементи на празничната трапеза са метални елементи под формата на свещници и малки орнаменти. Дървената маса украсете  с бяло, черно и сиво, което ще създаде перфектен контраст. Поставете голям метален свещник в центъра на масата. Към белите порцеланови чинии, допълнете черни или сиви салфетки или кристал. За някои строгият индустриален стил може да бъде допълнен с антрацитен протектор.

Рустикално подготвена коледна маса

Рустикалният стил е възникнал от древни времена. Сърдечната атмосфера,  която създава този стил, засилва усещането за дом и топлина. Земните тонове,  дървото и прецизната изработка са символи на селските кухни и трапезарии.

Празничните коледни маси в рустикален стил  в основата си, са обикновени и прости. В този случай важи правилото, че по-малкото понякога е по-голямо. Декорирайте масата от масивен дъб с покривка от лен или плат в естествен нюанс. Поставете фенери, метални свещници или прясно набрани иглолистни клонки. Класическите порцеланови чинии можете да замените с метални или дървени. Популярни са тиковото дърво или бамбукът. Чиниите украсете с едноцветна памучна салфетка.

rustikální jídelní židle.jpg (268 KB)

 

Коледна маса в модерен стил

Модерният стил на живот поставя голям акцент върху практичността и функционалността. Прави и гланцови повърхности, големи  плочки, нови технологии с дистанционно управление на цялото домакинство. Всичко това е типично  за съвременния начин на живот, без допълнителни ненужни неща. Малки аксесоари, книги и сувенири все пак се допускат, те придават завършек на индивидуалността в пространството.

Празничната трапеза в модерен стил улавя актуалните тенденции. Блестящите аксесоари в комбинация със снежнобял сервиз за хранене и прозрачно стъкло придават страхотно взаимодействие. На масата в модерен стил също имат място орнаменти, венец и свещник. Коледната трапеза включва и преплитане от свежи цветя или клонки от иглолистни дървета. Високите свещници пасват идеално на масата, като по този начин осигуряват достатъчно свободно място за членовете на празника или  за други нужди.

moderni.jpg (46 kB)

Неостаряваща червено-бяла класика

Комбинацията от бяло и червено все още е много популярна. Червеното символизира силата и любовта, докато бялото символизира чистотата и невинността. Коледа, подготвена в тези цветове, е топла и уютна. Често у нас предизвикват чувството на спокойствие и баланс. Към трапезната маса в червено и бяло, допълнете зелени или златни елементи. Поставете свежи растения, любими коледни звезди или други червени цветя на масата.

cervena a bila vanocni stul.jpg (132 KB)

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни