Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

5 начина да ароматизирате дома си без химикали

Ароматизирането на вашия дом без химически съставки и продукти е най-добрият начин да поддържате приятен аромат в дома си без изкуствени и синтетични вещества. Предлагаме ви 5 естествени и ефикасни начина да ароматизирате дома си. Освен това ще се вдъхновете от рецепти за приготвяне на любимите ви аромати у дома.

5 начина да ароматизирате дома си без химикали

1.      Редовно проветряване

Вентилацията на къщата и всички нейни помещения е важна за поддържане на свеж въздух и премахване на неприятни миризми, влага и вредни вещества. Отворете прозорците и вратите, за да могат да се създават течения, за да се осигури ефективен приток и обмен на свеж въздух. Препоръчително е да се проветрява най-малко два пъти на ден за 5-10 минути. В идеалния случай сутрин и вечер.

Редовното и правилно проветряване е най-лесният начин да премахнете нежеланите миризми от дома си и да подобрите качеството на въздуха.

2.      Ароматизирани естествени свещи

Ароматизираните свещи са чудесен начин да добавите приятен аромат, спокойствие и хармония във вашия апартамент. Изберете от приятни аромати. Сред най любимите са например лавандула, ванилия, цитрусови плодове или аромат на иглолистни дървета. Лавандулата е подходяща за релаксация, цитрусовите аромати за освежаване и ванилията за топло и гостоприемно усещане. Поставете свещи в стаите, където прекарвате най-много време, като примерно хола, спалнята или банята.

Инвестирайте в качествени ароматизирани свещи, които са произведени от естествени восъци като пчелен восък или соев восък. Ароматите се получават от естествени източници като етерични масла или аромати от растения. Този тип на свещи може да осигури естествен и чист аромат.

Ароматизираните свещи ще накарат целия ви дом да ухае красиво и свежо. Можете да ги използвате и като декорация, която ще подхожда на цялостния дизайн на стаята.

Candles.png (1.30 MB)

3.      Ароматерапия

Ароматерапията използва естествените аромати на етерични масла, които също могат да направят дома ви да ухае перфектно. Етеричните масла са концентрирани ароматни вещества, получени от цветове, листа, корени, кора и семена на растения. Ароматерапията най-често се практикува с помощта на аромадифузер или аромалампа.

Аромадифузьор е устройство, което разпръсква етерични масла във въздуха. Поставете арома дифузера в помещенията, където искате да усещате приятен аромат. Изберете етерични масла според вашите предпочитания - лавандула за релаксация, евкалипт и мента за освежаване или цитрусови масла за ободряване.

Аромалампата работи на подобен принцип като аромадифузьора. Напълните с вода съда на лампата, добавете няколко капки етерично масло и запалете свещта под нея. Топлината от свещта помага за освобождаването на аромата във въздуха.

Aromalamp.png (1.01 MB)

4.      Ароматни билки и цветя

Ароматните билки и цветя могат естествено да ухаят дома. Естествените аромати могат не само да осигурят приятна миризма, но и да имат релаксиращ ефект.

Вази за цветя и билки

Подредете ваза за цветя с ароматни цветя като рози, лавандула, жасмин или теменужки. Най-добре е да ги поставите на маса , скрин или на прозореца. Цветята предават своя приятен аромат към въздуха. Освен вази с цветя, можете да създадете и ароматни вази с билки като розмарин, мента или босилек.

Билкови венци и торбички

Създайте ароматни билкови венци или торбички, които да закачите на вратите или да ги поставите в чекмеджета, рафтове или шкафове. Това може да добави приятен аромат към дрехите и спалното бельо.

Lavender.png (970 KB)

5.      Създайте свои собствени аромати

Вземете пръскачка. Смесете вода с няколко капки етерично масло в пулверизатор, разклатете добре и разбъркайте сместа. Напръскайте аромата из стаята или пространството, ако е необходимо.

Прости рецепти за вашите собствени аромати, които можете да използвате във вашия пулверизатор или дифузер:

Релаксираща смес с лавандула

1 чаша вода

8 капки тетерично масло от лавандула

4 капки етерично масло от иланг-иланг

Неустоим аромат на канела и портокал

1 чаша вода

6 капки етерично масло от канела

4 капки етерично масло от портокал

Сутрешна свежест с грейпфрут

1 чаша вода

8 капки етерично масло от грейпфрут

4 капки етерично масло от мента

СЪВЕТ: Изберете аромати, които ви дават радост, чувтство на благополучие и спокойствие.

 

Не забравяйте, че естествените методи може да изискват по-често подновяване в сравнение с изкуствените аромати, но те са екологични и като цяло по-здравословни за Вас от синтетичните аромати, които ще намерите в много търговски продукти.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни