ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

5 съвета за премахване на мъха от матрака

Матраците са най-важното оборудване за спалнята. С течение на времето върху тях могат да се образуват неприятни мъхести топчета. Тези мъхчета не само развалят външния вид на матрака, но и могат да ограничат неговия комфорт и хигиена. Въпреки това, преди да започнете, да мислите за закупуване на нов матрак, опитайте тези 5 ефективни съвета за премахване на мъха и удължаване на живота на вашия матрак.

5 съвета за премахване на мъха от матрака

1.      Самобръсначка

Един от най-бързите и ефективни начини за премахване на мъхестите топчета от матрака е използването на самобръсначка или бръснарско ножче. Изберете чиста самобръсначка, за да предотвратите евентуалната повреда на матрака. Преди това се уверете, че матракът е сух и е здраво закрепен. След това внимателно прокарайте бръснача по повърхността на матрака, докато мъхът се отстрани. Накрая почистете с прахосмукачка.

2.      Ножица

Ако предпочитате друг начин, можете да използвате остри ножици, за да премахнете мъха от матрака. Започнете, като поставите матрака върху равна, стабилна повърхност. След това внимателно изрежете мъхчетата поотделно, за да намалите риска от повреда. Не забравяйте, че този метод изисква търпение и предпазливост.

 

СЪВЕТ: „Грижите ли се правилно за матрака? 7 стъпки за редовна грижа, за матрака“ подробна информация в нашата блог страница.

3.      Машинка за премахване на мъх

Машинката за отстраняване на мъх е специално проектирано устройство, което ви помага да премахнете мъха от вашия матрак, без риск от повреда. Просто следвайте инструкциите за употреба и внимателно премахнете подобните на мъх топчета от повърхността на матрака. Този метод  предпазва матрака и гарантира бързи резултати.

110829.png (409 KB)

Матрак-сандвич MORAVIA

 

4.      Тиксо

Тиксото не е само за домашни ремонти, то може да помогне и за премахване на мъха от вашия матрак. Просто залепете лента от тиксо върху мъхчето и след това бързо го откъснете. Това ще премахне мръсотията и влакната, които създават пухкавостта на матрака. Този метод е подходящ за по-малки топчета и може да се използва за всички видове матраци.

5.       Найлон

Найлонът или ръкавиците също могат да служат като лесно и ефективно средство за премахване на мъха от матрака. Започнете леко да търкате повърхността на матрака с найлони. Найлонът създава електростатично поле, която привлича мъха и влакната, след което матрака е по-чист и гладък.

Не забравяйте, че превантивните мерки винаги са най-добрият начин, да сведете до минимум натрупването на мъх върху вашия матрак. Използвайки протектор за матрак, можете също така да предотвратите натрупването на мръсотия, като почиствате матрака по-често с прахосмукачка. С тези лесни, но ефективни съвети, вашият матрак отново ще бъде като нов и ще се насладите на спокоен и комфортен сън.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни