ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Цялостно индивидуално обзавеждане на апартамент с мебели Експедо

Правилното обзавеждане на даден апартамент не е лесна задача и е свързана с внимателно обмисляне и планиране на всички детайли.

Цялостно индивидуално обзавеждане на апартамент с мебели Експедо

Хубаво е предварително да се формулират идеи за всяка стая и да се определи дизайна, който да следва интериорът. Главната ни цел е да постигнем един хармоничен интериор, който да е едновременно естетически издържан и практичен.

Изборът на обзавеждане за апартамента трябва да е съобразен с няколко важни фактора, за да може крайният резултат да ни осигурява необходимото ниво на комфорт, от което се нуждаем. Всяка стая е нормално да бъде в свой индивидуален стил, но пък изглежда добре, когато  интериорът на апартамента  следва една цялостна концепция.

Комбинацията от черно и бяло винаги изглежда елегантно. Тази цветова комбинация може да се съчетава добре и с други цветове в интериора. Ако изберем ярки цветове в комбинация с черно и бяло се получава един наистина атрактивен ефект.

1b.jpg (98 KB)

Стъпки, които да следвате при обзавеждането на своя апартамент и идеи и съвети за всяка стая от него

 

Спалня

1c.jpg (216 KB)

При интериора на спалнята главната ни цел е да създадем уютно кътче за отдих, където да си почиваме пълноценно. Основният набор от мебели за спалнята е:

Леглото разбира се е централна част в интериора на спалнята и неговото разположение трябва да е добре обмислено.

За интериора на спалнята най-важните цветове са пастелните, земните и топлите нюанси. Може да не се спирате само на един цвят, а да изберете няколко, които да създават една елегантна комбинация.

Тапетите с орнаменти са отлична опция за добавяне на цвят и нотка на изисканост към домашния интериор.

При избор на осветление за спалнята се препоръчва лампите  да не се поставят по средата на тавана, а например на нощните шкафчета или отстрани на стените. Свещниците придават изискан класически стил на спалнята, а добавянето на завеси в съответстващ цвят на интериора придава нежен и уютен стил на всяка спалня.

Спалното бельо трябва да е в цвят, който също съответства на интериора.

Кухня

1d.jpg (179 KB)

Като една от главните стаи, където семейството се събира и прекарва повече време, кухнята може да има по- ярък и раздвижен дизайн в сравнение с другите стаи.Тя трябва да предлага най-вече функционалност, удобство и разумно използване на пространството.

Кухненските мебели трябва да са едновременно стилни и в същото време да предлагат просторно място за съхранение на всички кухненски принадлежности.

Цветовете на кухнята се препоръчва да са светли, тъй като придават свежо настроение на интериора. Кухненските шкафове се препоръчва да са в комбинация от светли и тъмни нюанси. Това ще ги накара да изпъкват на фона на светлите плочки на стените.

При обзавеждането на кухнята се препоръчва плочките да се поставят на половината на стената. Плочките могат да са в различни размери и форми.

Модерен избор са плочките за кухня, които са малки по размери или тези, които приличат на реден камък, т.е придават на кухнята един елегантен стил.

Хол /Всекидневна

1e.jpg (82 KB)

При всекидневната главното правило и постигането на просторен и уютен интериор. Добра идея за всекидневни и холове е ъгловият диван, който може да се превръща в легло. Той може да се съчетае с малка холна масичка.

Можете да поставите декоративни възглавнички на дивана, които ще подарят на вас и вашите гости удобство и уют. Що се касае избора на мебели можете да изберете такива, чийто дизайн изпъква на фона на стените на всекидневната или хола.

Друга подходяща мебел за всекидневната е масичка с четири или повече столове на брой. Като декоративни елементи можете да изберете цветя, картини, различни фигурки и украси. Красивите декорации винаги придават стил и уют на един апартамент.

Детска стая

1f.jpg (158 KB)

Интериорът на детската стая, трябва да е съобразен с личните предпочитания на детето за дизайн и удобство, тъй като то ще прекарва една голяма част от времето си там.

Най-често интериорът на детските стаи са в ярки и пъстри цветове и със закачливи мотиви. Много е важно детската стая да осигурява просторно място за учене, забавление и почивка за детето. В нея трябва да има достатъчно място за всички необходими вещи за детето, както и да бъде просторна и да осигурява достатъчно естествена светлина през деня.

Бюро, легло, шкаф, гардероб, тоалетка- това са едни от основните мебели, с които всяка детска стая трябва да разполага.Те трябва да имат красив дизайн, който да се харесва от децата, но в същото време да бъдат практични, удобни и безопасни за употреба.

Баня

1g.jpg (146 KB)

Банята е още едно място от апартамента, което посещаваме най-често. За банята е необходимо да е просторна и удобна, но и да предлага в същото време стил и практичност. При нея също е важно да има икономично оползотворяване на пространството.

Дори и да не разполагате с достатъчно място за голяма баня,то винаги имате възможност да създадете за себе си красив интериор на банята.

Ярките и пъстри цветове за банята са добър вариант. Що се касае избора на плочките за баня, изберете между 2 или 3 цвята.

Идва изборът на душ кабина или завеса. Ако предпочитате завеса за банята, изберете я в цвят, който съответства на цвета на банята.

Разположените над мивката и под мивката шкафчета са идеален вариант за практично и удобно съхранение на различни принадлежности за баня.

Коридор

1h.jpg (252 KB)

Коридорът и антрето са едни от нещата, които гостите ни обикновено виждат първо при влизане в нашия дом. Той има представителна роля. Затова и си заслужава да го обзаведем така, че да излъчва стил и елегантност.

Мебелите в класически и изчистен дизайн са добро решение за коридора. Шкафът за обувки и закачалките е добре да са в същата цветова гама, както и антрето.

За антрето се препоръчва мебелите и декорациите да са в светли нюанси, за да се постигне интериор, който дава чувство за простор и светлина.

Допълнителни полезни съвети при обзавеждане на апартамент:

Разположението на мебелите е важно, ако искаме да постигнем уютен и просторен вид на помещението.

Измерете размерите на всяко помещение и преценете в кое пространство кои мебели е най-подходящо да се разположат и да съвпаднат по размери. Във всяка стая е необходимо да създадем една централна зона, около която да разположим допълнителните елементи.

1i.jpg (188 KB)

При разположението на мебелите е много важно да се осигури достатъчно пространство в зоните, където се извършва най-много движение.Трябва да има достатъчно пространство между столовете, масичките за кафе, дивана,  канапето.

Друго важно условие при обзавеждането на апартамент е създаването на баланс. Той може да засяга цветовете, размерите и формата на мебелите в жилището.

Например, не се препоръчва да разполагате всички обемни мебели близо една до друга. Комбинирайте малки и големи по размери мебели с различна форма. Подберете ги от една цветова гама.

Цветовете на стените имат важна роля и е добре да ги изберем преди дизайна и цвета на осветителните тела. Осветлението трябва да подхожда на на стила на интериора и да придава просторен вид на стаята.

1j.jpg (167 KB)

Различните нюанси при пода и стените ги карат да изпъкват и се постига атрактивен вид. Съвременните нюанси в обзавеждането за апартаменти включват светли и тъмни тонове. За пода изберете тъмни тонове, а пък за стените изберете светли и нежни нюанси като бежово, жълто, оранжево.

Ако сте решили да си вземете тъмни на цвят мебели за апартамента, то стените трябва да са в светли тонове, за да може интериорът да се отличава. Таванът на помещенията трябва да е винаги в най-светлия тон.

Изберете дамаската на мебелите в по-светъл нюанс като за предпочитане е да изберете не повече от два цвята. Допълнителните места за съхранение са винаги полезен детайл от интериора на един апартамент. 

Затова и е добре да избирате мебели с мултифункционален дизайн, които се предлагат с отделения дискретно и удобно съхранение на различни вещи.

Изберете килим, който да съответства на интериора по цвят и да бъде в стилен и елегантен дизайн.

С мебелите на Експедо правите гарантирано правилен избор на качествени мебели за всички стаи на дома. Без значение дали апартаментът ви е с големи ли малки размери, в онлайн магазин Експедо ще откриете разнообразие от висок клас мебели с атрактивен дизайн и с висококачествена изработка.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни