Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Как да обзаведем спалнята си?

Спалнята може да се сравни с оазис, където можем да намерим спокойствие и отдих и да си починем и възстановим силите си пълноценно. Спалният интериор трябва да ни носи настроение и чувство за спокойствие и уют.

Как да обзаведем спалнята си?

Затова и обзавеждането на спалнята не бива да се пренебрегва, тъй като това е една от стаите, където прекарваме доста време. Там ние най-много се нуждаем от комфорт, уют и практичност, за постигането на пълноценен релакс и здравословен сън.

 Тъй като спалнята е място свързано  по-скоро с личното ни пространство, отколкото с това да предложи уютна среда на гостите ни, нуждаем се от специален подход при нейното обзавеждане.

 Има някои основни правила, които се препоръчва да следваме, ако искаме да си гарантираме максимален уют и удобство в спалнята.

215151.jpg (433 KB)

Интериорът на спалнята трябва да ни предлага максимален комфорт и уют, като в същото време трябва да ни осигурява практичност и просторно място за почивка и съхранение на различни вещи.

Изборът на интериор и мебели за спалнята се определя главно от цялостния интериорен стил на дома, а също и от личните ви предпочитания за цвят и форми.

Основните мебели в една спалня са легло, гардероб, а допълнителни елементи си явяват нощните шкафчета, столовете, скринът, а също и бюрота за работа и работният стол. 

Всички елементи от обзавеждането на спалнята трябва да бъдат подбрани спрямо един друг по цвят и дизайн.

Спалните комплекти мебели за спалня,които се състоят от няколко на брой мебели са един практичен и изгоден  вариант. 

Цената на комплектите мебели за спалня е по-ниска в сравнение с тази, която бихте дали, ако си закупите всеки вид мебел отделно. Те се предлагат в еднакъв цвят и дизайн и с тях можете да постигнете еди завършен и стилен спален интериор.

116401.jpg (177 KB)

Мебелите за спалня трябва да си подхождат по цвят и дизайн с цялостния интериор на стаята и в същото време да са отражение на личния ни стил.

При избор на мебели за спалня е хубаво да определите:

  • с какво пространство разполагате.
  • какъв тип спален дизайн искате. 
  • колко на брой мебели и с какво разположение
  • какви цветове предпочитате, както и вида на осветлението.

Има видове спални комплекти, които са направени от масивно дърво, както и такива с имитация на дърво, като например бук или дъб. И двата вида мебели за спалня се характеризират със здравина и качество.

Що се касае въпроса дали да изберете модерно или практично обзавеждане за спалня, то няма правилен отговор на този въпрос.

205815.jpg (187 KB)

Без значение дали ще изберете мебелите за своята спалня в класически или модерен дизайн, важно е те да ви осигуряват максимално удобство и да ви предлагат улеснение в ежедневието.

Едно от най-важните неща, на които да обърнете внимание,  е качеството на матрака, тъй като от него  пряко зависи и качеството на вашия сън и съответно вашето здраве.

Съвременните спални комплекти мебели за спалня разполагат с модерени системи, които ги правят максимално функционални и практични за употреба.

Съвети за обзавеждане на спалнята

Важен фактор при обзавеждането на спалнята е определянето на подходящия размер на мебелите и разпределението им в пространството.

Дори и да имате малко по размери помещение, можете да го накарате да изглежда визуално по-просторно чрез подходящо разположение на мебелите и подбиране на цветовете.

BG.png (82 KB)

Легло

При избор на легло за спалнята е важно да се съобрази размера му спрямо размерите на помещението. То е  един от основните елементи в помещението и може да се постави в централната част на стаята, близо до прозорците или точно до стената, с цел създаване на повече пространство в помещението.

116371.jpg (170 KB)

Гардеробът, нощните шкафчета и скринът го допълват и е добре да не ги пропускаме, ако искаме да имаме завършено и стилно спално обзавеждане.

Гардероб

Вградените гардероби са отлична опция за тези от вас, които не разполагат с достатъчно място за съхранение на багаж в спалнята.

Възглавници, пейки, кресла, драперии, плетени кошове, малки масички, мебели от естествени материали –отлични варианти за спални в класически стил.

Отворените площи, изчистените и правите линии, мебелите с разчупен дизайн, лъскавите и гладки повърхности са характерни за спалните в модерен стил.

Материали като метал, тухли и дърво са подходящи за постигането на градски стил в спалния интериор.

210270.jpg (111 KB)

Осветление

Осветителните тела за спалня ви предлагат отлична възможност да прибавите закачливи арт детайли към интериора на спалнята. То е един от дребните детайли, които всъщност има значителен принос към интериора на дадена спалня.

Един от стандартните начини за добавяне на осветление към спалнята е поставяне на настолни лампи върху нощните шкафчета. Този начин спомага за постигането на симетрия и баланс в спалнята.

Важно условие за осветлението в спалнята е ключовете на лампите да са на лесно достъпни места.

Един интересен вариант за позициониране на осветлението е нощната лампа да бъде зад гърба на леглото. Висящите лампи пък придават на спалнята елегантен и модерен стил. 

Абажурите пък внасят романтичност и нежен дизайн, а стенните лампи са отличен избор за осветяване на местата в спалнята, където не достига място, както и за постигане на уюта и приятна атмосфера чрез приглушена светлина. 

Декорация

Пердетата за спалня биват с голяма и малка дебелина. Тънките пердета могат да променят светлината, навлизаща в стаята според това в какъв цвят и дизайн са. 

Можете да внесете елегантен стил на вашата спалня като изберете дълги до земята пердета от деликатни материи. При избор на дебели пердета заложете на по-тъмните нюанси и по-груби материи.

Картините са друг детайл, който може да ви помогне в създаването на елегантен и балансиран спален интериор.Поставете една по-голяма картина над леглото и няколко други картини в по-малки размери на останалите стени.

Подредените декоративни възглавнички на леглото пък постигат един елегантен стил. Можете да ги изберете в различни размери и форми.

Килимите и пътеките с дълъг косъм са една много шик опция за всяка спалня и изглеждат много изискано. Ако пък предпочитате мокет, изберете го в декоративни орнаменти в същия цвят какъвто е интериорът на спалнята.

В случай че имате останало свободно пространство в спалнята, там можете да сложите два стола и малка масичка или пък тоалетка с огледало и малко столче.

Раклата или пейката поставени пред леглото придават не само удобство, но и един стилен вид на спалнята.

Растенията също са един добър вариант за декоративен елемент за спалня. Те ще придадат разчупен вид на спалнята и ще направят въздуха свеж.

 

Цветове

Можете да изберете мебелите за спалня да бъдат в по-тъмен цвят от този на интериора на спалнята. По този начин те ще се открояват повече.

211219.jpg (190 KB)

 По-добра опция са обаче по-светлите нюанси,които са близки до тези на останалия интериор. По този начин ще постигнете един елегантен и хармонизиран вид на спалния интериор.

Ако искате да създадете открояващ се интересен  ефект, можете все пак да изберете различни по нюанс мебели, но нека да бъдат от една цветова гама. За спални с традиционен дизайн се препоръчват бежови,кремави и сиви нюанси. 

Цветове като бяло,синьо и пастелните нюанси придават нежен средиземноморски стил на спалнята. Черното, сивото, графитът, както и ярките цветове от своя страна са подходящ избор за постигане на модерна градска визия на спалнята.

За спалнята се препоръчват успокояващи топли цветове като бяло, бежово, лилаво, розово, жълто. Можете да изберете  цветови комбинации от тези цветове. 

За стените изберете свежи и приятни цветове като например комбинация от бледо жълто на едната стена и бежово на другата. Ако искате само един цвят за спалнята, то изберете светъл и приятен за окото нюанс.

Ако пък сте почитатели на тапетите, изберете такива с флорални орнаменти в светли тонове.

Разположение

Разположението на мебелите в спалнята е също толкова важно, колкото и техния дизайн.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни