ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Домашен яйчен ликьор като подарък за Коледа

Времето на Коледа идва неудържимо, а с него е свързано да измислим подаръци за нашите близки. Не напразно се казва, че собственоръчно направеният подарък носи най-голяма радост. Заповядайте и пригответе с нас, домашен яйчен ликьор, който е чудесен за коледен подарък, но може да се използва и при приготвянето на сладкиши.

Домашен яйчен ликьор като подарък за Коледа

Яйчен ликьор

Яйчният ликьор традиционно се сервира по време на коледните празници. Сервира се охладен, но може да се добави и към топли напитки, като бомбардино или алжирско кафе. Може да се използва и при приготвянето на сладкиши.

Време за приготвяне: 40 минути

Количество: 1 литър

Продукти:

  • 250 ml неподсладено кондензирано мляко
  • 250 ml пълномаслено мляко
  • 250 ml сметана за разбиване (33%)
  • 1 бр. ванилия шушулка
  • 250 g ситна захар
  • 5 бр. жълтък
  • 200-300 ml ром (на вкус)

Начин на приготвяне:

Разбийте жълтъците със захарта с ръчна бъркалка на пухкава светла пяна. След това добавете сметаната, млякото, кондензираното мляко и семената от шушулката ванилия.

Изсипете сместа в тенджера и бъркайте бавно непрекъснато, докато заври. Щом достигне гъстота, която ще прилича на по-рядък пудинг, отстранете тенджерата от котлона и оставете да изстине.

Накрая се добавя ром на вкус. Готовия ликьор наливаме в добре измити стъклени бутилки, в които ще оставим яйчния ликьор да изстине.

 За по-празнична визия можем да украсим бутилката с декоративна панделка, послание и смърчова клонка. Така приготвеният ликьор издържа до месец в хладилника, но обикновено изчезва много по-бързо.

Съвети:

Какво да направите, ако ликьорът е твърде гъст след охлаждане? Всичко, което трябва да направите, е да добавите още ром, за да решите проблема.

eggnog in glasses.jpg (243 KB)

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни