ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Предколедно почистване без стрес

Markéta Etrychová
2.11.2023

Коледният сезон наближава, а с него идват традицията, радостта, а също и малко стрес, свързан с подготовката за празниците. Една от основните задачи преди Коледа е почистването на дома. Това може да бъде предизвикателство, особено ако се впуснем в него без план или организация. Но не се притеснявайте, предколедното почистване може да се извърши без стрес и с радост, ако следвате няколко прости правила.

Предколедно почистване без стрес

1. План

Първата стъпка към безпроблемното предколедно почистване е съставянето на план. Седнете със семейството си и определете кои стаи и дейности ще бъдат с приоритет. Имайте предвид, че не е нужно да правите всичко наведнъж. Разделете почистването на по-малки задачи и ги разпределете в няколко почивни дни преди Коледа. Приоритет трябва да се даде на помещенията, в които ще се провеждат коледните тържества, като хола и кухнята с трапезарията.

2. Премахнете ненужните неща

Преди Коледа е идеалното време за почистване и изхвърляне на ненужните неща. Прегледайте шкафовете, чекмеджетата и скриновете и изхвърлете всичко, от което вече не се нуждаете. Можете също така да обмислите, да дарите неизползваните предмети, които могат да направят някой друг щастлив. С това не само ще освободите място, но и ще направите добро дело.

3. Включете семейството

Предколедното почистване не трябва да е се прави само от един човек. Включете цялото семейство и разпределете задачите. Децата могат да помогнат при почистването на играчките си, по-големите деца могат да мият чиниите или да бършат праха. Съвместните събития за почистване, могат да бъдат забавни и да укрепват семейните отношения.

2.png (1.22 MB)

4. Използвайте правилните уреди

Правилно избраните уреди и почистващи препарати ще улесни работата ви. Висококачественият моп, прахосмукачката, почистващите препарати и микрофибърните кърпи, ще ви спестят не само време, но и енергия. Ще видите, че инвестицията в тези помощници ще се изплати за нула време.

5. Музика и награди

За да увеличите мотивацията и да подобрите настроението си, докато чистите включете любимата си музика. Опитайте се да направите плейлист с коледни песни. Определете награда за изпълнение на всяка задача, независимо дали е чаша горещ чай, любимите Ви бонбони или гледане на любимия Ви филм.

6. Поддържайте чисто

След като приключите с предколедното почистване, поддържайте дома си чист, като редовно почиствате и подреждате. По-малките задачи за почистване, извършвани редовно, няма да изискват толкова много работа, колкото едно голямо почистване преди Коледа.

7. Наемете, ако имате възможност

Ако имате възможност, не се колебайте да поискате помощ. Можете да наемете професионалисти или да помолите приятели и семейство за помощ. Съвместното почистване, може да бъде и възможност за приятна среща. Времето, прекарано заедно, ще бъде вашата награда.

 

Предколедното почистване, може да бъде забавно и лесно, ако направите план, включите семейството и се потопите в коледния дух. Не забравяйте да се насладите на самите коледни тържества и да дадете приоритет на радостта и семейството. Коледа е споделяне и любов, а не безупречен интериор.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни