ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Лесни съвети, за екологично опаковане на коледни подаръци

Коледните празници бързо наближават, а с тях и различните идеи за опаковане на подаръци. Какво ще кажете за тази Коледа да опитате с нестандартно и в същото време по-екологично опаковане на подаръците, за вашите близки? Предлагаме ви няколко съвета как да опаковате малки и големи подаръци по екологичен начин. Открийте японската техника за опаковане на фурошики или евтиния вариант, с помощта на стари кутии, например от мебели.

Лесни съвети, за екологично опаковане на коледни подаръци

В картон или хартия от мебели

Използвайте картона или хартията, които получавате от пакетите в интернет. В повечето случаи това е рециклирана хартия. Намачканият ефект на хартията също е страхотен. Самата хартия, можете да облепите с природни средства, за да залепне по-добре. Като алтернатива използвайте връв от юта или лико. Украсете така опакования подарък, според вашето въображение. Можете да използвате керамични, дървени декорации, иглолистни клонки, бои, гланц или панделки.

eco gift.jpg (151 KB)

В стара хартиена чанта или чувал

Един от начините е да използвате стара хартиена чанта от търговския център и да я нарежете. Опаковайте подаръка в хартия, така че да се вижда дъното на чантата. В повечето случаи е без реклама. След това можете да украсите подаръка с природни или други декорации, или гланц.

Чистите хартиени чанти обърнете с щампата отвътре навън. Така ще получите чанта от екологична хартия, без реклама. Тук също можете да използвате течно лепило или пистолет със силикон, за да залепите дървени звезди, ангелчета или подправки и други природни предмети.

christmas paper bag.jpg (187 KB)

christmas paper bag 2.jpg (109 KB)

Торбички от плат

Преровихте ли гардероба си преди Коледа, открихте ли стари ленени панталони, памучни тениски или ленени ризи? Направете от тях платнени торбички, които можете да използвате като опаковъчен материал, за по-малки подаръци. Процедурата е лесна, просто изрежете плата във формата на правоъгълник, например 60 х 40 см, винаги според размера на подаръка, прегънете го на две и зашийте дъното и страната на торбичката от обратната страна. В горната част можете да подгънете ръба и да направите подгъв на плата. Повярвайте ми, дори незашит ръб, завързан с юта, изглежда стилно.Торбичката може да бъде украсена с коледна лепенка или малко звънче.

christmas bag.jpg (152 KB)

Хартията заменете с плат: Фурошики

Популярна техника, произхождаща от Япония - фурошики. Това е опаковането на подаръци в плат, при което самата опаковка също е подарък. Най-често за опаковане се използва увиване с шалове, платнени салфетки или други декоративни материали, за предпочитане във формата на квадрат. Поставете всеки подарък в центъра на плата, увийте го по същия начин като хартията и направете декоративен възел в горната част. Във възела можете да забодете иглолистни клонки, сушени плодове или клонче канела. Можете лесно да прикрепите картичка с името на получателя към плата.

furoshiki.jpg (219 KB)

Ръчно изработени пликове

В днешния забързан свят често взимаме подаръци в последния момент, различни ваучери или пари в брой. Отделете време поне да направите плик, който със сигурност ще зарадва получателя. Най-лесният начин е да направите хартиен плик във формата на сърце. Изрежете сърце от остатъците на коледна хартия или друга бяла или рециклирана хартия. Изберете размер според ваучера. При сърцето сгънете страните заедно, след това сгънете средата на сърцето към центъра и накрая върха, който затваря целия плик.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни