Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Идеи за обзавеждане на детска стая за момче

Проектирането и обзавеждането на момчешката стая е приключение, но и голямо предизвикателство. Защото се налага да балансирате между желанията на младия господин (които ще се променят с възрастта му) и правилното разпределение на пространството.

Идеи за обзавеждане на детска стая за момче

Ако ви предстои обзавеждане на детска стая за момче и се нуждаете от свежи, оригинални идеи и чисто практически съвети от минали по същия път родители, сте на точното място в точния момент.

Обзавеждане на детска стая за момче - идеи и съвети

Изберете цвят, който ще “расте” заедно с детето

Въпреки, че синьото все още е най-предпочитания цвят за детската стая за момче, ако искате младия господин да харесва цвета на стаята си поне още няколко години е добре да се спрете на малко по-неутрални цветове като бежово, гълъбово, а защо не и бяло.

А ако не сте готови да се откажете съвсем от синия цвят, можете да го използвате в съчетание с бяло. Това съчетание е много подходящо, тъй като придава характер, индивидуалност и щипка острота на момчешката детска стая.

boy.jpg (39 KB)

Изберете мебели, които са функционални, но най-вече издръжливи

Момчетата не са толкова внимателни с вещите си, колкото момичетата. Затова се уверете, че мебелите, на които сте се спрели са качествени и ще издържат на изпитанието както на времето, така и на усилията, които синът ви със сигурност ще положи, за да ги съсипе.

Освен издържливи, мебелите трябва да са и функционални и да могат да се трансформират лесно в зависимост от потребностите и възрастта на младежа.

Казано иначе, няма да сгрешите, ако се ориентирате към покупката на мебели с място за съхранение с регулируеми рафтове, легла, които могат да се трансформират и други. Така няма да ви се налага да сменяте мебелите на всеки една - две години, а просто ще ги трансформирате и те ще растат заедно с момчето ви.

kids.jpg (51 KB)

Открийте подходящата тема, която вълнува детето ви

Детската стая не е просто спалня. За малкия мъж тя е неговият свят. В нея той спи, учи, почива си, но и играе, мечтае и развива въображението си.

Затова е важно заедно да откриете подходящата тема, която да вплетете в обзавеждането така, че синът ви да е щастлив и да обича стаята си с цялото си сърце.

223776.jpg (146 KB)

9 идеи за обзавеждане и декорация на момчешка стая, от които можете да почерпите вдъхновение

Добавете характер на стаята със стикери за стена

Стикерите за стена са евтин, но много ефектен начин да придадете индивидуалност и характер на момчешката стая. Всичко, което трябва да направите е да се съобразите с интересите на детето и да се спрете на стикери с подходящата тема.

Синът ви обича футбола? Или мечтае за Космоса, да е пилот на самолет или на състезателна кола? А може би има любим анимационен герой, на когото иска да подражава?

Един или няколко стикера, залепени артистично по стените ще превърнат стаята му във футболно игрище, състезателна писта, космическа ракета и какво ли още не.

Инвестирайте в страхотно легло

Леглото с уау ефект ще направи синът ви невероятно щастлив. В магазинната мрежа можете да откриете подобни легла. Някой са с формата на състезателни коли, други - на космически ракети, футболни топки или самолети. А има легла, които се превръщат в индиански типита, пиратски кораби с тайни скривалища и къщички на дърво. Има ли подобно легло, момчето ви не само ще си ляга навреме, но и всичките му приятели ще се надпреварват да му идват на гости.

Въведете желаната тема, като добавите аксесоари

Не е нужно да обзавеждате детската стая изцяло с тематични мебели, когато можете да използвате аксесоари, за да направите “бърлогата” на сина си да изглежда точно както той иска. Достатъчно е просто да боядисате стените в неутрални цветове и да надградите в посока желаната тема с тематично бельо на леглото, килим с формата на писта, джунгла или футболно игрище. По стените можете да окачите постери на любими спортисти или филмови герои, върху рафтовете да поставите топки, самолети, влакове или състезателни коли.

children room.jpg (55 KB)

Използвайте интелигенти решения за съхранение

Ако детската стая е с малки размери, можете да окачите плетени кошници на различна височина по стените, в които малчугана да съхранява своите играчки, книги и учебници. Така от една страна стаята му се изглежда по-артистично и много по-подредена, а от друга страна - ще се освободите достатъчно място, което синът ви може да използва, за да си играе или чете любимите си книжки (добре де, да гледа клипчета на телефона или таблета).

Декорирайте с ярки и слънчеви нюанси

Въпреки, че момчетата нямат особени претенции към цветовете на интериора, ако сте решили стаята в неутрални цветове е добре да добавите няколко аксесоара в по-ярки цветове, за да придадете по-голям уют и топлина на помещението. Това може да е някоя ярко жълта настолна лампа, цветна картина, произведение на изкуството или килим, няма значение. Просто е добре в стаята да присъства ярък акцент, който да създава усещане за топлина, комфорт и домашен уют.

211247.jpg (107 KB)

Направете стаята монохромна

Ако синът ви не е малко момче, а вече тийнейджър, монохромната цветова комбинация със сигурност ще му допадне много. Затова не се страхувайте да експериментирате с цветове от еднаква тоналност, но с различна наситеност.

Разбира се, ако решите детската стая в тъмни цветове задължително трябва да помислите за акценти и декорация в по-ярки цветове, които да внесат светлина и повече жизненост в помещението.

Създайте зона за поверителност

Момчетата обичат приключенията и разгадаването на загадки. Обичат също така да се събират с приятели, с които да обсъждат плановете си на тихи и тайни места. А какво по-тайно от зона за поверителност в собствената им детска стая?

За да създадете подобна зона можете да използвате подвижен параван, който да поставите в някой от ъглите на стаята. А ако помещението е достатъчно голямо, можете да го преградите с фалшив гардероб или стена и да поставите тайна врата, през която детето да влиза и да обсъжда “тайните си дела” с приятелчетата.

reading kids.jpg (48 KB)

Обособете стилна учебна станция

В детската си стая синът ви ще прекара както много време в игри, така в учене. Затова трябва да му създадете удобна зона за учене. Добре би било, ако можете да поставите в стаята стилно бюро или да се спрете на мултифункционално обзавеждане за детска стая за момче с високо легло и място за бюро под него.

Но ако бюджетът ви е по-ограничен, можете да се доверите на креативността и сръчните си ръце и да се справите и сами. Ще са ви нужни два стенни рафта и малко боя. Закачете единия от рафтовете на удобна за четене и писане височина, а втория - малко по-високо. Боядисайте рафтовете и стената между тях в избран от детето цвят. Щом боята от зоната за учене “Направи си сам” изсъхне, декорирайте стената и бюрото, поставете на горния рафт учебниците на малчугана и допълнете с удобен стол.

bed.jpg (56 KB)

Превърнете във фокусна точка една от стените

Детето ви мечтае да има стая сред джунглата, на върха на планината или в океана? Вместо да се чудите какви мебели да закупите така, че да отговарят на желанията на сина ви, можете да създадете фокусна точка, която ще преобрази напълно вида на детската стая.

Ще ви трябва само тапет на подходящата тематика или талантлив художник, който да се заеме със задачата да изрисува една от стените на стаята и да я превърне в джунгла, лодка в открито море или връх в планината. Можете да допълните и подчертаете темата, като декорирате с килим, спално бельо и някой подходящ декор по останалите стени.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни