ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Идеи за съхранение на обувки в антрето

Едва ли има по-подходящо помещение за съхранение на обувки от антрето. Всеки ще се съгласи, че там обикновено много бързо може да настъпи хаос, особено ако разполагаме с малко антре и  голям брой обувки.

Тъй като антрето е първото място на което попадаме, когато влезем в едно жилище, затова и си заслужава да вложим усилия в това то да е добре подредено и красиво мебелирано.

Идеи за съхранение на обувки в антрето

Не се изисква голяма инвестиция, за да може антрето ни да изглежда добре. Просто са ни необходими малко въображение, сръчност и необходимите материали и инструменти, за да придадем нов вид на антрето си. С помощта на някои предмети от нашето ежедневие, всъщност можем да внесем ред сред обувките си.

Мебели и приспособления за съхранение на обувки

Стелаж

Стелажите с отворен тип са отличен избор за антретата с малки размери. Един такъв стелаж да бъде стара стъпаловидна стълба.

Тя може да бъде трансформирана в красив стелаж за обувки, който побира значително количество обувки. Просто я пребоядисайте в любим цвят, лакирайте я и вашият нов стелаж за обувки е готов. Може върху нея да поставите ваза с цветя или друг декоративен елемент.

128639.jpg (96 KB)

Тръби

Друг начин да внесем доза свежест в интериора на антрето е като използваме боядисани в любими цветове PVC  тръби за съхранение на обувките.Трябва да са отрязани всички еднакво и да са с такива размери, че да съответстват на размера на обувките.

Предимството при тях е, че могат да бъдат подредени в определена форма, която да съответства на размерите на антрето ни. Прикрепените към стената PVC  тръби придават модернистичен вид на интериора на едно антре.

Освен PVC  тръби, можете да ползвате извити метални тръби, които да се монтират към стената една до друга, за да играят ролята на отворен рафтове за обувки. Металните тръби  ще придадат от своя страна по-стилен вид на антрето.

big cabinet for shoes.jpg (54 KB)

Стенен рафт

Стенните рафтове са идеално решение за тези от вас, които имат малко антре и искат да спестят пространство. Те изглеждат стилно и в същото време могат да спестят място за съхранение в антрето.

Отделни чекмеджета или джобове

Можете по нестандартен и атрактивен начин да подредите обувките си без дори да се налага да търсите мебели за тази цел.

Ако имате стари дървени щайги, можете да ги превърнете в стелаж за обувки. Залепете ги една до друга и ги лакирайте с тъмен лак. Вашият “стелаж” може да има различна форма (квадрат или триъгълник) в зависимост от това с колко щайги разполагате.

Този тип стелаж за обувки ще придаде ретро стил на вашето антре. Можете да го комбинирате с допълнителни декорации като ваза със сухи цветя, декоративна фигура или надпис, декоративна поставка за ключове.

Решетка, закачалки и куки

Можете лесно да превърнете антрето си в едно добре организирано място като поставите решетка на стената до мястото, където обикновено си оставяте обувките. С нея можете да спестите доста място в антрето си, като в същото време ще има къде да поставяте всичките си обувки, които ползвате в ежедневието.

Закачалките вече не са само за дрехи. С помощта на закачалки с практичен дизайн  можете да постигнете същия ефект. Те ще придадат минималистичен дизайн на вашето антре и ще се превърнат в част от интериора по ненатрапващ се семпъл начин.

Телената решетка  е подходящ вариант по-скоро за организиране на обувки с ток, докато закачалките могат да се използват за всички видове обувки.

Освен в антре, тя може да се постави и в спалня, като тази нестандартна идея за съхранение на обувки е не само практична, но и ще допълни интериора на помещението по един уникален начин.

135319.jpg (159 KB)

Ако пък не разполагате със закачалки, друг вариант са куки. Монтирайте на стената ниско долу  релса и на нея поставете куки, където да закачате част от своите обувки. Определете дължината на релсата според мястото, с което разполагате, колкото по-голяма е тя, толкова повече обувки ще побира.

Джобове

Друг вариант за нестандартно съхранение на обувки са джобове от дебел плат, които се закрепват на стената. Подходящи са за сравнително леки обувки като чехли, кецове и маратонки, като в същото време внасят доза свежест в интериора на антрето.

С подобен тип “поставки” за обувки определено ще направите впечатление на своите гости и ще придадете нов вид на антрето.

Правилната грижа за нашите обувки може да удължи техния живот и ще запази красивия им вид за по-дълго. Затова и тук сме ви подготвили няколко полезни съвети, които си струва да следвате, ако обичате обувките си.

Как да съхраняваме правилно обувките?

Без значение дали сте избрали да съхранявате обувките си в шкаф със затварящи се врати или отворен стелаж, важно е в помещението да има достатъчно проветрение и да няма висока влажност, която да повреди обувките.

Разбира се откритите стелажи осигуряват най-добро проветрение, но за целите на естетиката и организираният вид на едно помещение, шкафовете остават предпочитан вариант.

Грижа за обувките

Преди да приберем обувките за съхранение трябва да се уверим, че са добре почистени и по тях няма замърсявания. В противен случай, ако ги оставим непочистени, с времето тези замърсявания ще доведат до разграждане и повреда на материалите на обувките.

След като сте изпрали даден чифт обувки трябва да се уверите, че са напълно изсъхнали преди да ги приберете. В противен случай влагата в тях също ще го повреди и ще намали техният живот. Не ги поставяйте върху или до отоплителни уреди с цел по-бързо изсъхване. По-добре е да изсъхнат по-естествен начин.

138094.jpg (47 KB)

Как да НЕ съхраняваме обувки?

Никога не съхранявайте обувките си мокри. Както вече споменахме влагата е враг на обувките. Затова е добре да ги оставим да изсъхнат напълно на проветриво и сухо място преди да ги приберем. Можем да поставим силикагел в шкафа на обувките, за постигане на по-малък процент влага.

Не поставяйте обувките в найлонови чанти или пликове за съхранение, тъй като това ще ограничи циркулацията на въздух в шкафа.Това важи особено за кожените и велурените обувки, които от всички видове обувки съхнат най-трудно и имат способност да задържат влагата.

Друга грешка е да съхраняваме обувките си една върху друга, плътно вкупом или обърнати наобратно с подметката нагоре.

Откъм пространство това може да изглежда практично, но за обувките изобщо не е добре, тъй като те могат да се се деформират при продължителен период на съхранение. Този начин за съхранение е по-подходящ за чехли и джапанки, но не и за другите видове обувки.

Съвети за лесно организиране на обувките

Най-лесният начин да внесете ред сред колекцията си от обувки е като ги разделите по сезони- пролетни, летни, есенни, зимни, както и да ги разделите на официални и ежедневни. Тези от вас, които ценят добрата подредба, могат да разделят обувките си по цветове на тъмна и цветна гама.

Практична идея е да съхранявате обувките си в оригиналните им кутии, като надпишете с етикет всяка какъв вид обувки съдържа.

138091.jpg (64 KB)

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни