ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Идеи за съхранение в спалнята

Всеки модерен човек с динамичен лайфстайл се нуждае от удобство в ежедневието си. Една от стаите, в които прекарваме най-много време е спалнята, като за много хора тя е не само за сън, но и има функцията на работна стая, помещение за съхранение на редица вещи като спално бельо, дрехи, лични принадлежности, документи.

Идеи за съхранение в спалнята

Затова и е важно тя да ни осигурява достатъчно място за всички необходими вещи. Спалнята е стая, която трябва да предоставя максимален комфорт и практичност в ежедневието. Практичността засяга основно мебелите за съхранение в спалнята, чиято функция е не само естетична, но и практична.

Ключово за постигането на хармоничен дизайн на спалния интериор е оптимизирането на мястото за съхранение чрез правилното подбиране на мебелите по размери и модел.

Освен основният набор от спални мебели легло, скрин, нощни шкафчета и гардероб, можем да добавим и някои допълнителни елементи от интериора на спалнята, които да ни осигурят допълнително място за съхранение на различни по размер вещи.

bedroom wih cabinet.jpg (52 KB)

Разумното използване на пространството в спалнята е един от начините за постигане на един добре подреден и изряден интериор, който предлага удобство в ежедневието. Правилото е да подредим по-малките мебели около по-големите, като в такъв случай е най-добре първо да изберем по-обемните мебели за спалня, каквито са гардеробът, леглото, бюрото и шкафовете.

На тях се пада и по-голямата част от помещението. Най-добре ще е да изберете първо леглото и в зависимост от неговите размери и дизайн да подберете и другите по-големи мебели. На последно място идват нощното шкафче/шкафчета и столове.

В зависимост от това с колко пространство разполагаме в спалнята може да използваме някои интересни решения за съхранение на вещи.

Практични и лесни за изпълнение идеи за съхранение в спалнята

Под или зад леглото

Използването на мястото около или под леглото е добър начин да оползотворим максимално пространството в спалнята. Ако тепърва ви предстои да избирате нови мебели за спалня, можете да изберете такъв модел легло, което е с вграден разтегателен шкаф с размерите на леглото. 

Освен че предлагат достатъчно място за съхранение на спално бельо и дрехи, леглата с вградени чекмеджета държат вещите далеч от погледа, което помага за създаването на по-просторна стая.

Вместо с едно цяло разтегателно отделение за съхранение, може да изберете легло с различен брой вградени плъзгащи се чекмеджета според това колко пространство точно ви трябва.

На пазара се срещат модели легла, чийто вградени рафтове са отворени-подходяща опция за подреждане на любимите книги, списания или кутии с принадлежности. Има и такива със специални вградени табли, които предлагат място за удобно съхранение на спално бельо, дрехи, книги и други важни вещи. Подобен тип легла всъщност спестяват нуждата от поставяне на нощно шкафче до леглото.

Можете да откриете и такива легла, които са вдигнати на платформи (наречени още подиуми) и в тях има вградени мини чекмеджета, които придават модернистичен вид на една спалня.

122753.jpg (115 KB)

Под прозореца

Откритите етажерки са добър вариант за съхранение на максимален брой вещи. Пространството под прозореца също е вариант за позициониране на допълнителни етажерки и рафтове, които да освободят пространство в спалнята.

Разположете ги така, че да не пречат на движението ви в стаята. Трябва всички мебели да са разположени така, че да ни позволяват лесно и удобно да откриваме вещите, които ни трябват.

Друга идея за спестяване на място за съхранение са стените с вдлъбнати рафтове или ниши. Това е вариант за тези, които тепърва планират как да изглежда бъдещата им спалня и обичат разчупените интериорни идеи.

Зад вратата

Една идея да оптимизирате мястото в малка по площ спалня е да използвате свободното пространство около вратата, както и зад нея. Там можете да поставите отворени рафтове и отделения за закачалки, които да формират отворен гардероб от пода до самия таван.

Друг вариант е монтирането на релса с куки, която ви предоставя лесен достъп до най-използваните принадлежности или дрехи. Тази практична идея е подходяща за съхранение на вещите, които най-често използвате. Този тип подредба на вещите ще помогне не само със съхранението им, но и ще накара спалнята да изглежда по-висока визуално.

child room.png (375 KB)

Металните решетки с рафтове и висящите органайзъри са добро решение не само за поставяне в гардероба, но и зад вратата. Те са подходящи за съхранение на дребни принадлежности като козметични продукти, тефтери, книги или обувки.

Отделните кутии за съхранение с капак и кошници също могат да имат своето приложение в спалнята, като едно от предимствата им е, че могат да се преместват на различни места в стаята и в зависимост от размерите си, могат да съхраняват незабележимо доста неща  да се почистват лесно.

В зависимост от предпочитанията ви можете да изберете прозрачни или непрозрачни кутии, както и такива с колелца. Добър вариант за практично съхранение на спални вещи е вертикалният модел на съхранение, с който можем да използваме на височината в стаята за съхранение на вещи.

Когато избирате мебели за спалня, можете да изберете такива модели, които са с по-голяма височина, вместо широчина.  Така ще спестите място за съхранение в спалнята и ще успеете да поберете и други мебели и принадлежности в помещението.

137381.jpg (122 KB)

До, зад или над леглото

Вградените гардероби са още една добра опция за всяка съвременна спалня. Но предимството на шкафчетата и етажерките пред тях е, че могат да се местят на повече от едно място в една стая.

Няма ограничение за използването на етажерки, стига мястото в спалнята да ви позволява. Ако искате по-компактен вид на спалнята, можете да замените стандартните модели нощни шкафчета с високи етажерки поставени до стената.

Ъгловите пространства също са подходящо място, където да разположите избран модел етажерка за необходимите вещи, а също и пространството над леглото. Шкафчетата предназначени за монтаж зад леглото изглеждат не само оригинално, но и с тяхна помощ можем да си осигурим повече пространство в спалнята.

Раклата и скринът си остават класика в спалния интериор. На пазара има разнообразие от съвременни модели ракли, които имат компактни размери, но и едновременно с това в тях можем да съхраняваме солидно количество вещи.

big cabinet in bedroom.jpg (267 KB)

Под пода

Като говорим за малки спални, всеки метър е от значение. Едно нестандартно решение за супер компактно съхранение на вещи е изграждането на отделения за съхранение на вещи скрити под пода, което предлага едно наистина скрито от погледа допълнително място за различни принадлежности като спално бельо, обувки, куфари.

child room.png (375 KB)

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни