ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Как да ароматизираме дома си с помощта на етерични масла?

Ароматът е едно от първите неща, които ни посрещат, когато се приберем у дома, той създава комфортна и гостоприемна атмосфера и до голяма степен превръща къщата в райско място за живеене. Етеричните масла, получени от ароматни растения, предлагат естествен начин за постигане на ароматен дом. В тази статия ще ви запознаем с няколко съвета къде могат да се използват и как да си направите сами освежител за въздух.

Как да ароматизираме дома си с помощта на етерични масла?

Избор на правилните етерични масла

Всяко масло има различен аромат и терапевтичен ефект. Лавандулата, лайката и бергамотът  действат успокояващо и са идеални за спалнята. Енергизиращите масла като цитрусовите (лимон, портокал, грейпфрут) и мента са подходящи за пространства, където искате да се чувствате свежи и работоспособни, например работа от вкъщи. За общите части, като хола изберете топли и приятни аромати като кедрово дърво, ванилия или канела. Можете също да експериментирате и да смесвате масла по различни начини, за да създадете оригинален аромат, само за Вас.

Какъв аромат да изберете за стаята?

  1. Спалня

За да насърчите релаксацията и да подобрите качеството на съня, изберете успокояващи аромати като лавандула, лайка или кедрово дърво.

  1. Всекидневна

Подходящи за всекидневната са топлите аромати като ванилия, канела или бергамот.

  1. Кухня

Свежите и освежаващи аромати като лимон, розмарин или мента могат да помогнат за неутрализиране на миризмите от готвене и да поддържат кухнята свежа.

  1. Офис

Аромати като ментово, евкалиптово или цитрусово масло повишават концентрацията и работоспособността.

  1. Баня

Поддържайте банята дя мирише на свежест с антибактериални аромати като чаено дърво, евкалипт или грейпфрут.

diffuser.png (1.29 MB)

Какви методи можем да използваме?

Дифузери

Дифузорите са универсален и ефективен помощник за разпръскване на миризмата в стаята. Има различни видове, като ултразвукови, стик или ароматни лампи.

Памучни топчета или кърпички

Много прост и достъпен метод. Нанесете няколко капки етерично масло върху памучна топка, салфетка или памучен тампон и го поставете зад завеси, рафтове или във вентилационните зони.

Собствен освежител за въздух - как да го направите?

Можете също така да си направите освежител за въздух у дома, това е много лесен и бърз начин да ароматизирате цялото домакинство.

Смесете  дестилирана вода с малко алкохол, това помага за равномерното разпръскване на аромата. Добавете няколко капки от любимото си етерично масло към тази смес и регулирайте количеството според това колко силен аромат предпочитате. Разклатете добре сместа и я изсипете в бутилка със спрей и имате готов собствен освежител за въздух.

home air freshener.png (985 KB)

Въпреки че етеричните масла предлагат редица предимства, те са мощни и трябва да се използват с повишено внимание. Винаги разреждайте маслото преди да го нанесете върху кожата, дръжте далеч от деца или домашни любимци и следвайте инструкциите на производителя за дифузерите.

Когато избирате аромати, не забравяйте да вземете предвид специфичните нужди на всяка стая и винаги давайте приоритет на безопасността, когато използвате етерични масла. С малко креативност и експериментиране можете да превърнете дома си в оазис на спокойствие и прекрасни аромати.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни