ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Как да изберем подходящото офис бюро?

Всъщност, ако се замислите, дори не е нужно да си задавате въпрос дали ви е необходимо компютърно или офис бюро или не.

Как да изберем подходящото офис бюро?

Защото тази мебел е незаменима, когато стане дума за изпълняване на професионалните ви задължения.

Тя ви осигурява удобно работно пространство, подходяща е както за офиса, така и за дома (ако работите дистанционно или на свободна практика) и можете да я използвате както като работна станция, така и като ученическо бюро.

Какви видове офис бюра има на пазара?

В наши на пазара се предлагат и съответно могат да се открият офис бюра във всякакви форми, размери и от изключително разнообразни материали.

Ние обаче ще ви запознаем с най-основните видове, които са сред най-популярните и могат да се открият в почти всеки офис не само у нас, но и по света.

Класическо бюро

Този вид бюра са стандартни и за подходящи както за офиса, така и за дома. Обикновено са правоъгълни, с широк, удобен плот и имат допълнителни вертикални чекмеджета за съхранение.

Някой от моделите могат да бъдат с малко по-голяма дължина и по-широк плот, което позволява на него да работят двама души.

Компютърно бюро

Това е може би най-разпознаваемия и най-купуваният вид офис бюра. Предназначени са за потребители, които работят основно на компютър и се нуждаят от достатъчно пространство, за да могат да поставят монитора и кутията на компютъра.

Този вид бюра или маси имат издърпващ се втори плот за поставяне на клавиатурата и място за поставяне на монитора.

В зависимост от модела на бюрото е възможно то да бъде оборудвано с вертикални чекмеджета за съхранение, с допълнителен рафт и с много допълнителни екстри.

Бюро с регулируема височина

През последните години бюрата с възможност за регулиране на височината станаха много популярни, тъй като позволяват на потребителя да работи както в седнала, така и в изправена позиция.

Тези бюра са със здрави, стоманени рамки и разполагат с механизми за повдигане и сваляне в няколко позиции. Като размери не са много големи и не разполагат с място за съхранение.

Източник снимка.jpg (65 KB)

 

Г- образно офис бюро

Този вид бюра, както най-вероятно се досещате разполагат не с един, а с два плота, които са разположени перпендикулярно. Много подходящи за офиси на архитекти, адвокати или за хора, които голям обем документация.

Г- образните бюра са с удобни, достатъчно широки плотове, а най-хубавото е, че не заемат от свободното пространство на дома или офиса, тъй като се монтират на ъгъл.

Според модела могат да бъдат както без допълнителни чекмеджета или отворени рафтове за съхранения, така и могат да бъдат оборудвани с такива.

“Плаващо” бюро

Плаващите или висящите офис маси са много подходящи за малки офиси или за организиране на домашен офис на малко пространство.

Защото се монтират на ъгъл, не заемат място и повечето модели са оборудвани с втори плот, който служи за поставка на клавиатура.

Гейминг бюро

Макар, че по-рядко се използват в офисите, компютърните игрални маси попадат в категория “бюра”. Този вид мебели са ориентирани предимно към гейминг играчите, които прекарват в компютърни игри дълги часове.

Като форми и размери геймърските бюра са доста разнообразни - стандартни правоъгълни компютърни маси, до бюра, специфично извити за по-голямо удобство на играча.

Ъглово офис бюро

Този вид са много подходящи за домашни офиси, в които свободното пространство е ограничено. Както става ясно от името им, те се поставят на ъгъл, не заемат пространство и  в същото време осигуряват прилична като площ работна “площадка”.

Най-често този вид бюра са с втори изтеглящ се плот за поставка на клавиатура и разполагат с място за поставяне на кутията на компютъра.

Някой модели могат да са оборудвани с допълнителни рафтове или едно или две затворени чекмеджета за съхранение на всичко, което ви е необходимо, за да работите продуктивно.

Критерии, които е добре да вземете под внимание при избор на офис бюро

Предназначение

За да не сгрешите при избора едно от нещата, които е добре да направите преди всичко останало е да определите за какво ще използвате офис бюрото, което искате да закупите.

Ако например работата ви е свързана основно с работа на компютър, тогава е добре да разгледате бюрата, които разполагат с удобен плот, издърпващ се плот за клавиатурата, място за съхранение на процесора.

Добре е също така компютърното бюро да има вградени отвори за кабели, което ще ви позволи да скриете всички кабелни връзки.

Ако пък работите предимно с документация, тогава можете да разгледате класическите или  Г - образните офис бюра, които разполагат с по-голямо работно пространство и са оборудвани с допълнителни чекмеджета и рафтове за съхранение.

Източник снимка 2.jpg (82 KB)

 

В случай, че търсите домашно офис бюро, което да използвате както за работа на компютър, така и за оформяне на документация в хартиен вариант, тогава подходящите опции са вас биха могли да са както класическите и компютърните маси, така и ъгловите модели и дори офис комплектите.

Материал (работна повърхност)

Материалите, от които произвеждат офис бюрата и масите не са никак малко, но ако трябва да посочим някой от най-популярните сред потребилите материали, то това са: ламинирано ПДЧ, метал, стъкло и естествено дърво.

Ламинираното ПДЧ води в “класацията”, тъй като е материал, който е качествен, прилично издръжлив, обработва се лесно и най-вече цената, на която се предлагат офис бюрата от ЛПДЧ е много достъпна.

Бюрата с метална конструкция или плот са доста издръжливи, но са тежки и не са най-оптималният избор на домашен офис или за офис, в който работата е свързана основно с обработка на компютърни данни и информация.

Моделите офис бюра със стъклени плотове са доста стилни, елегантни и противно на очакванията - издръжливи. Обикновено стъкленият плот се съчетава с дървена или метална конструкция, което прави този тип офис бюра много подходящи за работни помещения, обзаведени в модерен, съвременен стил.

Дървото е традиционен материал за изработване на бюра. Това е дълготраен материал, който внася лукс и придава на офис бюрото класа. Но също като металните, дървените бюра са доста обемни и тежки, а и цената на една тава работна станция е доста висока.

Източник снимка 3.jpg (51 KB)

 

Размери

За да откриете бюрото на офиса с подходящите размери, първо трябва да се съобразите с това къде искате да го поставите и с какво свободно пространство разполагате.

Щом сте наясно с това идва по-специфичната част, а именно да откриете офис бюрото, което може да ви осигури удобство и комфорт по време на работа.

Добре е, ако имате такава възможност да посетите магазина лично, за да можете да седнете зад бюрото.

Според експертите, идеалният размер на бюро е този, който в седнало положение ви позволява да поставите ръцете и лактите си спокойно върху плота на офис бюрото.

Краката ви също трябва да стъпват удобно на пода и под бюрото да има достатъчно място за тях.

Форма

Изборът на форма зависи както от личните ви предпочитания, така и от мястото, с което разполагате и с дейността, която ще извършвате на бюрото.

Както вече споменахме, на пазара и в мебелни магазини като Експедо се предлагат и могат да се открият офис бюра с разнообразни форми - от правоъгълна, до петоъгълна (ъглови и плаващи бюра) и извита форма.

Качество и издръжливост

Преди да финализирате покупката не е зле да се уверите, че бюрото за офиса, на което сте се спрели е изработено от качествени материали, а сглобките му са направени професионално.

Ако има чекмеджета или издърпващ плот е добре да се уверите, че металните ролки, по които се движат са със здраво окачване.

Допълнителни съвети и препоръки

Не забравяйте да попитате и да поискате гаранция на продукта, който купувате.

Този документ от една страна ви гарантира, че офис бюрото отговаря на изискванията за качество и безопасност.

А от друга страна ви осигурява спокойствието, че ако някой негов елемент се повреди, докато е бюрото е в гаранция, то компанията издала гаранцията ще поемат отговорността или да отстранят проблема, или да заменят продукта.

Не подценявайте стила и цвета на офис бюрото. Отдавна отминаха времената, в които офис мебелите бяха еднотипни и скучни.

Днес на пазара се предлага огромно разнообразие от бюра и офис маси в различни стилове и цветове.

Затова е важно, след като определите вида, размера и формата на офис бюрото да решите в какъв стил и цвят да е то. Нашият съвет е да съобразите стила и цветовата гама  с интериорния дизайн на офиса или на стаята, в която смятате да си създадете домашен офис.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни