Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Забележителни идеи за домашна офис установка

Независимо дали работите от вкъщи или искате да имате местенце, на което да четете, рисувате или пишете, домашният офис е мястото, което трябва да вдъхнови потока на творчеството ви и да ви стимулира да работите.

Забележителни идеи за домашна офис установка

Но това невинаги е така. Всъщност, домашните офис установки могат да бъдат  едни от най-пренебрегваните места в жилищата. Доста често те са разхвърляни, неудобни и не предразполагат към концентрация и творчество.

Ако и вашето офис пространство честичко ви кара да го пренебрегвате и да работите навсякъде другаде в къщата, но не и там, значи е време да промените нещата.

10 + 1 идеи за актуализиране на домашния офис или как да се създаде вдъхновяващо работно пространство

Вдъхновете се от Hygge концепцията

Не казваме да направите домашния си офис прекалено уютен, така че единственото, което ви се иска е да дремнете, но можете да внесете малко повече Hygge комфорт. Боядисайте стените в светли или неутрални цветове, на пода поставете светъл ламинат.

Съчетайте светлите тонове с мебели от естествено дърво, поставете красива подова лампа или елегантен полилей. Допълнете със зеленина, пъстри възглавници, меко одеяло, небрежно преметнато върху стола и дебел шарен килим. По стените закачете любими картини или семейни снимки.

Организирайте пространството

За стимулиране на творческото мислене организацията на пространството е много важна. Защото няма нищо по-разконцентриращо от това да не можете да откриете папката, скицата или друга документация точно, когато ви е нужна.

За да се отървете от излишното разсейване организирайте работното пространство така, че да ви е възможно най-удобно. Неписано правило е, че почти всичко, което използвате редовно в процеса на работа трябва да е на една ръка разстояние.

Ако нямате достатъчно място върху бюрото, можете да използвате стилни кутии или удобни кошници, които да наредите в близост до бюрото.

Възползвайте се максимално и от вертикалното пространство. Поставете на празната стена стилна библиотека, отворени рафтове или висящи шкафове. Наредете всички офис документи и консумативи, декорирайте със зеленина, семейни снимки или любим аксесоар.

Инвестирайте в комфорт

Когато стане дума за избор на мебели за домашната офис установка, винаги избирайте да инвестирате в комфорт. Задължително е да откриете възможно най-удобния офис стол и бюро, ако искате да сте производителни и да не приключвате работа схванати и с главоболие.

Пред елегантния дизайнерски стол винаги избирайте удобния, ергономичен и ненатоварващ гърба, кръста и врата ви офис стол. Що се отнася до бюрото, добре е то да ви е удобно, да има място за съхранение и голяма работна повърхност.

А ако работите наистина дълги часове, няма да сгрешите и ако заложите на бюро, което ви позволява да работите както седнали, така и прави. Да, правилно прочетохте.

Съвременните проучвания показват, че за хора, които работят дълги часове в седнало положение, смяната на позицията на работа носи много ползи, сред които намаляване на болките в раменете, врата и кръста, понижаване на кръвното налягане и други.

Помислете и дали да не инвестирате в удобна поставка за крака, фитнес топка за раздвижване, която можете да използвате от време и като работен стол (много е удобна).

Персонализирайте пространството според вашите интереси

Това е вашето пространство, декорирайте го така, както ви допада. Имате любими картини, колекционирате фигурки, самолетчета или имате друго хоби?

Добавяйки любимите си неща в офисното пространство ще работите с по-голямо желание и концентрация. Да не говорим и че персонализирайки домашния си офис ще го почувствате наистина свой.

Изберете минимализма

Има причина минимализма да се избира от най-успешните хора в света. Пространство без претрупване, оборудвано с прости като форма мебели в неутрална цветова палитра помага за повишаване на концентрацията, освобождаването на ума и  желанието за творчество.

Ако искате да не губите концентрация е напълно достатъчно да обзаведете домашния си офис с най-обикновено бюро, стара дървена маса или просто да поставите един плот под прозореца. А ако допълните обзавеждането с удобен стол, пъстър килим и малко зеленина ще си имате прекрасен домашен офис в минималистичен стил.

get shine done.jpg (104 KB)

Възползвайте от неизползваните пространства

Ако не разполагате с много пространство, малко креативност няма да ви е излишна. За да ви е удобно да работите и да се чувствате комфортно в малкия си офис, трябва да използвате всеки сантиметър от помещението.

Възползвайте се от неизползваното пространство, което остава в ъглите, като поставите рафтове от пода до тавана. Ако в стаята има прозорец, в пространството под него поставете няколко шкафа или наредете елегантни плетени кошници, в които да съхранявате различни офис консумативи и документация.

Ъглите в помещението можете да използвате и за да декорирате офиса си със снимки, картини, дипломи или други спечелени награди.

Поставете персонален календар на стената

Поставянето на подобен календар ще ви помогне да планирате по-добре работния си ден. В резултат ще се чувствате много по-уверени и спокойни и няма да пропускате важна среща, презентация или срок.

Разбира се, за да се впише в останалото обзавеждане, винаги можете да поръчате изработката на календара в стила на офис обзавеждането и той ще изглежда за външни посетители по-скоро като декорация, отколкото като скучен календар за задачи.

Фокусирайте се върху осветлението

Най-добре би било офисът ви да ситуиран на място с много прозорци, през които да влиза много дневна светлина. Понякога обаче това не е възможно и се налага да развихрите въображението си.

Не забравяйте, че ще работите в домашния си офис често повече от 8 часа дневно и ще имате нужда от много светлина. Затова и нашият съвет е да обърнете специално внимание на осветителните тела, които ще поставите в помещението.

Например, ако то е голямо, добра идея да поставите стилен полилей, който да осветява добре цялата стая и да го съчетаете с настолна или подова лампа, които да поставите в близост до бюрото. Ако пък помещението е много малко, можете да поставите няколко тесни и елегантни аплици, които създават спокойна и уютна работна обстановка.

Единственото, за което трябва да внимавате, когато избирате осветлението е типът светлина, която излъчват осветителните тела. Имате ли възможност избирайте бялата светлина, тъй като редица проучвания показват, че жълтата светлина често кара хората да се чувстват уморени и по-малко продуктивни.

Добавете повече растения

Когато прекарвате дълги часове в ограничено работно пространство, растенията ще ви помогнат да се чувствате свързани с външния свят. Затова не забравяйте да допълните интериора с няколко красиви, зелени растения.

Можете да поставите саксиите по пода, на перваза на прозореца, на някой рафт зад вас или да ги сложите в красиви плетени кошници, които да закачите по стените, няма никакво значение.

По-важното е, че с растенията офисът ви ще изглежда много по-стилно, елегантно и по домашному уютен. И на вас ще ви е приятно да работите в подобна обстановка.

Имате ли достатъчно пространство, допълнете го с удобни мебели

Не, не става дума да напълните стаята със стари парчета от секции, фотьойли, които вече не ползвате или други мебели, на които не намирате място.

Но ако имате повече пространство в домашния офис можете да си направите малко кътче за релакс или кът за посещение на клиенти.

Достатъчно е поставите една или две удобни табуретки, пуф или стилен фотьойл, малка масичка за кафе в някой от ъглите на офиса и ще си имате удобен кът за релакс. Все пак, колкото и усърдно да се трудните все трябва и да почивате, нали?

notebook.jpg (78 KB)

Не се страхувайте да комбинирате стилове

Както няколко пъти вече споменахме, това е вашето пространство и то трябва да отговаря на същността ви. Затова бъдете смели и опитайте да съчетаете стари и нови мебели, различни стилове, дори и цветове. Важното е пространството, в което ще работите да е удобно, комфортно и уютно лично на вас.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни