ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Как да комбинираме зеления цвят в интериора?

При проектирането на модерен интериор цветовата схема играе жизненоважна роля при определяне на цялостния външен вид на помещението. Един от цветовете, който набира все по-голяма популярност в интериорния дизайн е зеленото и неговите нюанси. Ето няколко съвета как да комбинирате зеления цвят в интериора.

Как да комбинираме зеления цвят в интериора?

Психологията на зеления цвят

Зеленият цвят символизира природата, спокойствието и баланса. Знаете ли, че цветовете могат да повлияят на настроението на човек? Зеленото има успокояващ ефект, внася благополучие в живота и в същото време укрепва и освежава. Благодарение на положителното си въздействие върху целия организъм, се препоръчва, особено за спални, детски стаи или бани. Малките акценти също са подходящи и за дневни.

224101.png (868 KB)

Ъглов диван SELINA

Изберете правилния нюанс

Съществуват много нюанси на зеленото, от приглушени маслинови тонове до ярко зелено. Преди самия избор е необходимо да прецените какви настроения искате да постигнете в пространството. Мекото зелено ще създаде успокояваща и релаксираща атмосфера, докато по-ярките нюанси могат да внесат енергия и жизненост в пространството. Цветът можете да нанесете директно върху стени, мебели и декорации.

Комбинирайте с неутрални цветове

Зеленото се комбинира добре с неутрални цветове като бежово, сиво или бяло. Неутралните тонове омекотяват наситеността на зеленото и създават по-завършен вид. Например, можете да комбинирате зелен диван с възглавници в меки тонове или килим.

229484.png (547 KB)

Тапицирано легло NICKY

Комбинация на зелено с по-ярки цветове

Зеленото все пак можете да комбинирате и с по-ярки цветове като синьо, жълто и розово. Комбинацията с тези цветове препоръчваме при по-големи пространства, за да няма оптично намаляване. Красиво ще изглежда комбинацията от тъмнозелена стена с розови или жълти аксесоари, например кресло.

Зелено с акцент

Все още не сте готови или достатъчно решени да купите забележителен диван или легло? Започнете с дребните акценти в зелени тонове. Включете зелени декорации в интериора под формата на възглавници, лампи, спално бельо или табуретки.

213464.png (1.10 MB)

Тапицирано кресло TORA

Зелена тапицерия и текстури

Друг начин да включите зеленото в интериора е да го използвате в различни текстури. Има разнообразие от платове с различна финост и визия. Ще видите, че ще се влюбите в комбинацията от текстил. Например, опитайте зелен кадифен диван и зелени ленени завеси. Ще внесете уникална атмосфера в пространството.

В заключение, зеленото е универсален цвят, който може да се впише във всеки стил на интериорния  дизайн. Независимо дали искате да създадете успокояваща атмосфера или да бъдете по-смели. Има няколко начина за комбиниране на зелено в интериора. От вас зависи кой ще изберете.

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни