ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 02.05

Как да организираме пространството в хотела за максимален комфорт на гостите?

Благодарение на възстановяването и дори нарастващите мащаби на търговията и туризма днес, хотелската индустрия също се развива с бързи темпове

Дали ще отседнат в голям комплекс, или ще потърсят уют, близък до домашния, в мини хотел, гостите на вашия хотел трябва да се насладят на спокойствие и да се почувстват добре.

Как да организираме пространството в хотела за максимален комфорт на гостите?

За да бъде пространството на хотела представително и комфортно, е необходимо да бъде организирано по най-правилния начин.

Защо е важно да се организира пространството в хотелските стаи?

Ако имате намерение да отворите хотел, първото, което следва да направите, е да определите тематиката.

Въпреки че предназначението на всеки хотел е да приема гости, съществуват различни видове хотели и е важно да се определи дали ще бъде насочен към бизнес клиенти, от курортен тип, апартхотел или друг.

При избора на концепцията на вашия, роля ще изиграят различни фактори, но тя е важна, за да може впоследствие да организирате правилно пространството в него.

Независимо дали искате да отворите хотел от нулата, или сте решили да преобразите пространството на стаите във вашия хотел, стремежът ви ще бъде насочен към максимална функционалност и естетика. 

Интересният дизайн на стаите трябва да е съобразен с цялостния стил на вашия хотел и да предлага добри условия за почивка с всички свои елементи.

Изборът на мебели, декорациите, осветлението и разположението е също толкова важен за удобството и удовлетвореността на гостите, колкото и нивото на обслужване по време на престоя им.

Проучване на типовете стаи в хотела

Отговорът на въпроса „Как да организираме пространството в хотелските стаи?“ преди всичко зависи от техния тип, но и от целия стил на хотела.

Ако например помещението е стандартно, това означава, че в стаята ще са налични най-необходимите мебели.

Сред които:

  • легло;
  • гардероб;
  • маса;
  • столове;
  • шкафчета.

Обзавеждайки бизнес стаи, следва да включите оборудване за делова среда.

Което включва:

  •  удобно бюро;
  •  ергономичен стол;
  •  нощна лампа;
  • бърз и стабилен интернет.

2.png (696 KB)

Фамилните стаи се нуждаят от по-голям гардероб за съхранение на вещи и допълнително легло, а щом става дума за президентски апартамент, непременно да се вземат предвид повишените изисквания за лукс.

При всички случаи функционалностите и стиловите решения трябва да бъдат в хармония помежду си и съобразени с целите на гостите. 

Избор на мебели и оборудване за стаята

Днес може да се открият готови комплекти от мебели за обзавеждане на хотели и дори да се изработят по поръчка. Най-важното е изборът им да бъде такъв, че да предложите на гостите си едновременно удобство, приятна атмосфера и оригиналност, защото това е печелившата формула те да се върнат отново и да препоръчат услугите ви на своите познати.

Стандартното обзавеждане на хотелски стаи обикновено включва:

  •  легло;
  •  гардероб или скрин;
  • нощни шкафчета;
  •  масичка с фотьойл или две табуретки.

Размерите на леглата и видовете им варират и не всички хотели използват стандартизираните основи и изчистен дизайн, но според големината на стаята могат да бъдат единични или двойни.

В зависимост от стила на стаята леглото може да бъде с изчистена визия или с по-интересен дизайн, но е абсолютно задължително те да са изработени от качествена дървесина, тъй като основният фокус е здравина и устойчивост.

Неотделима част от обзавеждането са и гардеробите и нощните шкафчета. Гардеробите може да са от масив, МДФ и ПДЧ, а от типа на стаята ще зависи дали да са еднокрилни, по-големи, с огледални врати и прочее. 

Гардеробите с плъзгащи се врати са чудесен вариант да спестите място за сметка на по-голямо легло, място за детска кошара и т.н.

Шкафчетата са сред най-използваните мебели за удобен престой и обикновено са в комплект с леглото, а предназначените модели за баня са водоустойчиви.

Ако стаята е фамилна, обикновено в обзавеждането се включва разтегателен диван, повече столове и по-голям шкаф или гардероб поради необходимостта да се адаптира за повече хора.

В допълнение към стандартните мебели може да се постави минибар, кът за кафе на балкона или край прозорците, секция за телевизор и допълнително място за съхранение на вещи и много други.

Изборът на мебели и цялостното оборудване на стаята в хотела ще ви позволи да предоставите възможно най-приятното ѝ краткосрочно или дългосрочно ползване.

Организация на мебелите в стаята

Тъй като основната функция на всяка хотелска стая е да гарантира или отдих, или пълноценна работа, не само изборът на мебели, но и тяхното разположение може да допринесе за това. 

Когато планирате разположението, предвидете броя на гостите, какво място ще заемат мебелите и какъв е предполагаемият маршрут за придвижване в стаята. Всеки елемент трябва да заема минимум пространство, за да позволява оптимално използване на обособените зони.

В стаята се разполагат първоначално основните мебели – легло и гардероб, а след това помислете и за останалите. Може да се избере симетрично или несиметрично аранжиране, като повече разстояние между елементите оставете около зоната за сядане. 

Ако тя е в средата, оформете два къта – например диван или фотьойл в единия край и масичка с табуретки в другия.

3.png (1.20 MB)

Добре е да се стремите към постигане на визуален баланс – срещу леглото може да разположите дивана, но не поставяйте един до друг два високи елемента.

Размерите на стаята дават възможност за разнообразни интериорни решения, особено ако помещението е по-голямо. Въпреки това не бива да се прекалява с натрупването на много мебели. 

В по-малките стаи на хотела трябва да използвате малко на брой мебели, но добре разположени, за да оставят чувство за простор. Малкият апартамент следва да задоволява същите нужди, каквито и големият, затова извлечете максимума.

Декорация и осветление

Хотелската стая е натоварена с много задачи. В нея гостите спят, отдъхват с книга в ръка или пред телевизора, общуват, а и работят. Когато не само мебелите, но и останалите елементи от интериора като декорация и осветление са избрани правилно, времето, прекарано в нея, ще бъде далеч по-приятно.

Декорирането на хотел, включително и на помещенията за настаняване, може да бъде направено по много начини и с различна тематика. Въпреки това има утвърдени методи, които ще ви помогнат в създаването на идеалната атмосфера.

За гостите на хотели е важно да се потопят в уникалната атмосфера и да се насладят на истински комфорт, затова изберете цветове, придаващи усещане за уют и простор.

 Ако искате стаята да бъде запомнена като специална, добавете уникален щрих. Дори артистичното съчетаване на черно-бял контраст с ярък, топъл цвят на една от стените е великолепен похват и не изисква никакво допълнително пространство.

Друг безотказен метод да създадете неповторима атмосфера са тапетите, тематичните пана или картините, изборът на артистични дамаски, завеси или щори. 

Ако стаята е за двойки, може да прибавите някои елементи за романтична атмосфера като комплект свещи, флорални мотиви и други.

Избраният стил на целия хотел ще ви подскаже правилните интериорни елементи на стаят, улеснявайки ви и в търсенето на цветове и текстури. Към важните детайли се отнасят и осветителните тела, тъй като правилното осветление създава по-комфортна обстановка и визуален декоративен акцент.

За да имат усещане, че влизат в собствената си спалня, осигурете на гостите удобна лампа за четене. Тя може да бъде вградена или настолна, но неизменно ще добави светлина и топлина в определената зона. LED лентите са идеално допълнение над леглото или кухненския кът.

Вариантите наистина са много, а щом хармонизирате обзавеждане, декорации и осветление, бъдете сте сигурни, че обитателите на стаята ще се чувстват изключително доволни.

Поддръжка на стаята

Всеки, който влезе в хотелската стая, трябва да го направи с усещането, че е първият ѝ посетител. Това означава, че е нужно стаята да бъде не само добре подредена, но и чиста и без следи от захабяване. 

Статистически именно амортизираните мебели и незадоволителната хигиена са сред най-честите оплаквания на посетителите в по-големи, в мини хотели или в къщи за гости.

Персоналът, отговорен за почистването на стаята, се грижи за нейния вид както след освобождаването ѝ от госта, така и по време на пребиваването му в хотела.

4.png (626 KB)

За да сведете до минимум повредите на оборудването и мебелите, не правете компромис с качеството на изработка и вложените материали, а ангажираният с поддръжка отдел „Хотелско домакинство” трябва да полага грижи, стриктно следващи указанията на производителя и установените стандарти.

Хотелите предоставят на гостите си общи правила относно настаняването и престоя им. Те носят отговорност за нанесените щети и ги заплащат по хотелски ценоразпис, но превантивният елемент от забраните и задълженията всъщност опазва хотелската собственост, гарантира по-дългото ѝ използване в добър вид, а в някои случаи – и безопасността на самите обитатели и на другите гости.

Заключение

От това дали гостите на хотела ви ще го напуснат удовлетворени, зависи решението им да ви посетят отново. За да свържат хотела ви с място, в което са се насладили на комфортна и изискана среда, организирайте правилно пространството. 

Стилът на мебелите и подредбата им, подборът на останалото оборудване, начинът на декориране и осветлението са онези важни фактори, които оставят трайни впечатления. 

Безупречното обслужване и чистотата, добавени към тях, вече със сигурност доказват, че всички ваши усилия са дали резултат. 

Отношението към клиента във всеки бизнес се забелязва чрез най-малките детайли, а в областта на хотелските услуги това гарантира безупречно реноме и сигурен успех.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни