Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Как да почистим възглавниците за градински мебели?

Тапицерия, възглавници за сядане, възглавнички. И вие ли не можете без тях? Нищо чудно. Ако искате да седите удобно те са незаменими. Затова повечето от нас предпочитат тапицирани мебели не само в интериора на столовата, но и вън на тераса. Не бива обаче да забравяме, че тапицерията изисква щателни и специфични грижи. Единствено така ще запази първоначалния си вид, форма, цвят и качество на материала.

Как да почистим възглавниците за градински мебели?

При грижлива поддръжка възглавниците за столове могат да издържат и няколко години. Знаете ли как да почистите правилно възглавниците за столове и градински мебели? Какво представлява импрегнирането на текстил? Или защо е толкова важна грижата за градинските възглавници за сядане преди и след сезона? Настанете се удобно и четете нататък. С нашите съвети вече нито едно петно няма да ви се изплъзне!

Най-добрата профилактика е редовната поддръжка.

Всеки иска да си има у дома чисто нови възглавници. Тайната е редовната грижа. И най-модерният материал изисква редовно почистване, пране и прахосмучене. Тапицираните градински мебели изискват още повече грижи. Освен рутинната поддръжка трябва да ги пазите и от дъжда. Намокрянето на на възглавницата отвътре може да бъде доведе до поява на мухъл по материала.

Малко по-лесна е поддръжката на възглавниците за столовете в кухнята или столовата. Там няма опасност от мухъл, но пък по-често ще се борите с петна. Ще си спестите много работа, ако си купите възглавници със сваляемакалъфка. Прането на възглавниците за сядане е много по-лесно, отколкото търкането на всяко петно на ръка. Просто сваляте замърсената калъфка и я изпирате на препоръчваната температура. Тя е обикновено около 30 °C, за да се предотврати увреждането на цветовете или формата на калъфката.

133661i_1.jpg (280 KB)

Не отлагайте отстраняването на петната!

Има няколко начинада почистим възглавниците за столове и градински мебели. Методите за чистене и поддръжка за различните материали са различни. Във всеки случай обаче е от съществена важност новите петна и замърсявания да се отстранят навреме. Никога не оставяйте петното да засъхне на тапицерията, може никога повече да не успеете да се отървете напълно от него. Особено ако имате стол, който е изцяло тапициран, би било много жалко. В такива случаи чудесен помощник са препаратите за отстраняване на петна от текстил с незабавен ефект. Желателно е да имате под ръка също прахосмукачка, с чиято помощ лесно ще се отървете от праха и мръсотията, натрупани във влакната на тъканта.

С мазните петна от храна успешно ще се преборите с помощта на сода бикарбонат. Просто посипете замърсеното място с неяи оставете да действа няколко минути. След това изплакнете обилно содата с хладка вода. Този трик обаче е по-скоро нещо като спешна помощ и обикновено не може да замести специалните почистващи препарати. В идеалния случай калъфката за възглавницата за сядане може да се изпере и в пералнята.

Възглавниците за сядане за градински столове и мебели често се шият от дралон или тефлонови тъкани, които са много по-лесни за поддръжка. За почистване на тези материали можете да използвате също средства за почистване на класически автомобилни седалки. Повърхността на тапицерията ще бъде като нова и ще бъде по-устойчива срещу натрупване на прах.

221006.jpg (133 KB)

Чудото, наречено импрегнация

Непрекъснато се борите с мръсните и избледнели възглавници за сядане? Пробвайте да ги импрегнирате. Импрегнирането на възглавниците за сядане ще ви спести много усилия, когато ги чистите. Третираната по този начин тапицерия устоява на вода, влага и естествено на мръсотия и прах. Импрегнацията ще ви свърши работа също, ако се чудите как да изчистите възглавниците за градински мебели преди и след летния сезон.

Добре е на есен,преди прибиране да ги почистите от по-сериозните замърсявания, евентуално да ги изперете в пералнята и добре да ги почистите с прахосмукачката. Финалното импрегниране на тапицерията ще я предпази от наслагването на прах през зимата. Ако искате да си спестите работа и да избегнете повторното пролетно почистване, опаковайте почистените и импрегнирани възглавници за сядане в найлонови торби и ги съхранявайте на сухо място. Така на пролет ще бъде достатъчно отново да ги почистите с прахосмукачка и да ги импрегнирате. Знаете ли защо е необходимо това? Импрегнацията предпазва тъканта от цветния прашец, който на пролет е навсякъде.

136619i.jpg (227 KB)

 

Какво ще кажете? Знаете ли вече как да почистите възглавниците за столове и градинските мебели? Споделете с нас дали нашите съвети са ви били от полза или ни разкрийте някои от триковете, които вие използвате!

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни