Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Знаете ли как да почистите, на дивана със сода?

Markéta Etrychová
19.3.2021

Сода за хляб, естествен почистващ препарат и абсорбатор на миризми, които ще ви помогнат не само в кухнята. Почистете седалката от прах и мръсотия с кърпа. Изсипете праха директно върху петното и оставете да действа 15-20 минути. Накрая почистете добре с прахосмукачка.

Знаете ли как да почистите, на дивана със сода?

Какво е сода?

Содата, понякога наричана сода за хляб е бял прах, който е идеално разтворим във вода с алкално рН. Всички я познаваме най-често от кухнята, където се използва като набухвател за сладкиши. Универсалната й употреба може да ви изненада. Можете да я използвате за почистване на битови повърхности и абсорбиране на нежелани миризми.

1.jpg (78 KB)

За какво мога да използвам содата за хляб?

Притеснявате се от петната и миризмата на килима, тапицираните  легла или диваните? Просто покрийте петното със сода и оставете да действа около 20 минути. Винаги препоръчваме първо да опитате на по-малко видимо място, за да не повредите плата.

Възможен вариант е да смесите хладка вода и сода на прах (2: 1) на гъста каша, намажете върху петното и оставете да действа 20 минути. Последващото отстраняване на содата от тъканта е задължително. Почистете с прахосмукачка или избършете остатъците от прах с мека кърпа. Не търкайте тъканта със сила или груба четка.

Мазни петна или червено вино?

Мазните петна от храна са често срещан проблем във всички домакинства. Отървете се лесно от тях със сода бикарбонат. Първо изсушете мазното петно ​​с хартиена кърпа. След това просто изсипете содата и изчакайте 2-3 часа, преди да се абсорбира цялата мазнина. Накрая почистете с прахосмукачка или мека гъба и хладка вода.

Почистете прясно разлятото вино с хартиена кърпа. Изсипете върху петното студена вода и го избършете. Междувременно пригответе каша от сода за хляб и вода в съотношение една супена лъжица сода, към две супени лъжици вода. Нанесете получената каша върху разлятото вино. След изсушаване почистете с прахосмукачка.

218504.jpg (225 KB)

Ами кожата?

При  дивани от кожа или имитация на кожа, използвайте само нежни почистващи препарати, които не надраскват повърхността. Можете да използвате сапунен продукт, като премахвате с кърпа мръсотията с кръгови движения. След това изсушете старателно. Не използвайте големи количества вода за почистване на кожените дивани, тъй като това може да доведе до напукване на тъканта.

207122.jpg (65 KB)

 

ПРЕПОРЪЧВАМЕ: Омръзна ви да почиствате седалката постоянно? Опитайте с калъфи или покривки за легло, които предпазват седалката от силно замърсяване. Просто сваляте и перете калъфа.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни