Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Как да подредим коледната маса

Времето до Коледа наближава и приготвянето на перфектната коледна трапеза понякога може да бъде доста предизвикателно. Може би се питате кои цветове да изберете, дали да се спрете на елегантния бял порцелан или да изберете нещо екстравагантно. В тази статия ще разгледаме основните стъпки за създаване на незабравима коледна трапеза.

Как да подредим коледната маса

1. Стъпка: размер и форма на масата

Размерът, формата и материалът, от който е направена масата, са основата за по-нататъшното планиране. Всеки трябва да има достатъчно място за хранене, така че ако имате маса до стената и очаквате голям брой гости, помислете, дали да не я преместите в пространството за коледната вечеря.

Ако имате продълговата маса, в идеалния случай разтегателна за такова пиршество, ще ви подхожда шалте, докато кръглата изисква специална покривка с тази форма. Ако масата Ви е изработена от качествена, хубава материя, тя лесно може да остане без покривка, а това можете да направите с хубави салфетки и декорации.

2. Стъпка: Помислете си, каква коледна маса искате

Каква ще бъде Вашата маса? Ярка, цветна, обикновена или минималистична? Опитайте се да координирате масата с други декорации, които украсяват дома Ви.

Ако Вашите времеви възможности изискват вариант с минимум енергия и усилия, изберете това, което имате под ръка. Чисто бели салфетки, декорации от хартия и свещи в чаша – лесно можете да подредите красива маса, с това, което ще намерите у дома.

christmas table.png (635 KB)

3. Стъпка: Чинии

Първо подредете толкова чинии, колкото хора има на масата. След това можете да поставите останалите декорации около тях и да видите колко място остава. Под чиниите можете да поставите платнени салфетки.

Освен това можете да опитате класическата традиция и да скриете там люспи от шаран, за които се казва, че носят късмет и изобилие за следващата година, или да оставите едно допълнително място, ако случайно се отбие някой приятел.

4. Стъпка: Добавете салфетки и прибори за хранене

В идеалния случай използвайте хартиени салфетки, сгънати и поставени от дясната страна на чинията, поставете и приборите за хранене с тях. Правилно е вилицата да е отляво, а ножът отдясно, като острието му винаги да сочи към чинията.

Можете също да опитате да направите "форма" и да я използвате като допълнителна украса.

plateset.jpg (35 KB)

5. Стъпка: Чаши

Те се поставят от към дясната страна на чинията, чашата за вино към върха на ножа, а вляво от нея чашата за вода или безалкохолна напитка. Ако имате място, добавете и гарафа с вода в центъра на масата.

6. Стъпка: Декорация

Погледнете масата как изглежда до този момент, колко декорации можете да поберете и има ли още място за най-важното нещо, което е купа с картофена салата и чиния с пържоли.

Напълнете свободното пространство с малки неща, можете да използвате смърчови клони, лъкове, изрязани люспи или просто оригами. Запалените свещи създават уютна празнична атмосфера.

Инструкции за оригами:

christmas_tree_origami.jpg (46 KB)

7. Стъпка: Забавлявайте се

Това винаги е най-важното нещо. Можете да сложите различни чинии, да замените салфетките с хартиена кърпа и да налеете виното в класическа чаша, ако някоя се счупи. Вярваме, че ще прекарате празниците в мир и здраве.

 

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни