Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Как да премахнем от дивана космите на домашните любимци

Всеки, който има вкъщи домашен любимец, знае какво предизвикателство е да поддържаш чисто. Мебелите обаче страдат най-много – и това е любимият ни диван. Въпреки всички усилия изглежда, че правилото „животните нямат какво да правят на дивана“ трудно се спазва на практика. В нашата статия ви предлагаме 6 доказани съвета, как да се отървете от космите ефективно и да възстановите дивана към първоначалния му блясък.

Как да премахнем от дивана космите на домашните любимци

Почистващи ролки

Всички любители на животните познават този най-добър помощник - почистващи ролки със "стикери". Тези удивителни инструменти ще се погрижат за цялата мръсотия, от която се опитвате да се отървете. Всичко, което трябва да направите, е просто да я плъзнете върху дивана и след няколко минути проблемът ще приключи. Може да се използва не само при почистване на хола или спалнята, но и при освежаване на дрехите ви.

fur remover.jpg (102 KB)

Тиксо

Ако нямате под ръка почистваща ролка, ще ви свърши работа обикновеното лепящо тиксо. Колкото по-широка е лентата, толкова по-бързо ще премахнете този проблем. Просто трябва да развиете парче тиксо и да го притиснете към дивана, докато лентата залепи космите. След това просто изхвърлете използваната лента и повторете процеса, докато вашият диван не се освободи от всички косми.

isolepsy.jpg (46 KB)

Надуваем балон

Спомняте ли си как косите ни се изправиха, когато триехме балона в дрехите си, сякаш бяхме ударени от ток, когато бяхме деца? И знаете ли какво? Същият ефект предизвиква балонът, дори когато го трием в дивана. Благодарение на статичното електричество всички косми полепват по него. След това просто го изплакнете с вода.

baloon.jpg (30 KB)

Прахосмукачка

Няма нищо по-ефективно в борбата с космите от класическата прахосмукачка. Независимо дали е компактен ръчен модел или класически с кабел. Все пак внимавайте да не повредите седалката, когато почиствате силно с прахосмукачка. Бъдете внимателни и ако има налична приставка за почистване на мека мебел, непременно я използвайте.

vacuum cleaner.jpg (129 KB)

Гумени ръкавици за животински косми

Опитайте специалната ръкавица за "епилация", която просто слагате и плъзгате по повърхността на дивана, космите лесно се улавят върху специалната гумена повърхност с четина. След употреба просто изплакнете ръкавицата под течаща вода и я оставете да изсъхне. Можете да я закупите в магазините за домашни любимци или онлайн.

glove.jpg (177 KB)

Гъба за съдове

Ако не разполагате с някой от горните инструменти, можете да използвате обикновена гъба за съдове, за да премахнете космите. Просто я навлажнете и внимателно избършете космите от дивана на едно място, откъдето лесно можете да я премахнете с ръка. Все пак внимавайте с този прост трик, за да не повредите седалката.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни