Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Как да се избавим от мухъла на градинските мебели?

Голямата влага, въздух и студ при дървените повърхности са чудесно място за размножаване на мухъл. Мебелите на открито започват бързо да мухлясват. За да почистите мухъла от дървените мебели, подгответе четка, гъба за миене на съдове и кофа с вода. Към водата може да се добавят оцет, сол или препарат за миене на съдове. С получената смес почистете цялата мебел и я оставете да изсъхне на слънце.

Как да се избавим от мухъла на градинските мебели?

Как да предотвратим появата на мухъл върху мебелите?

 За да се запазят по-дълго градинските мебели е необходимо да прилагате правилната грижа. Правилният подход е да  избягвайте достъпа на влага, вода, но също така на студ и сянка. Не е подходяща пряката слънчева светлина, тя изсушава дървото и нарушава структурата му. При дъжд прониква в центъра на дървото  и създава среда за размножаване на бактерии и гъбички. След това дървото изгнива и се разпада.

Начини за премахване на мухъл в 4 стъпки:

  • Отстранете мухъла механично с груба четка или гъба.
  • Загладете с шкурка.
  • Накиснете в специален ратвор или оцет.
  • Боядисайте или нанесете лак, който затваря порите и предотвратява проникването на вода.

Пригответе  разтвор от хладка вода и оцет в съотношение 3: 1. Оцетът може да бъде заменен от сол или препарат за миене на съдове.

На пазара има химикали и дезинфектанти на базата на хлор, алкохол или слаби киселини. В повечето случаи продуктът се прилага само върху засегнатата област. За тези продукти винаги следвайте препоръчаната от производителя процедура.

Как да се грижим за градинските мебели?

Редовно почиствайте използваните градински мебели с гъба,  кърпа с вода или мек препарат, който отмива остатъците от мазнини и слънцезащитни продукти. Можете лесно да премахнете изсъхналите петна или кал с мека четка.

Преди началото на сезона, обработете мебелите със защитно масло, повторете същата процедура след края на сезона, но и по време на него. В идеалния случай 2-3 пъти годишно. Преди да приложите масления препарат, мебелите трябва да са идеално сухи.

Препоръчваме да съхранявате дървените градински и палетни мебели, от влажно време. Най-добре под навес или в стая. През зимата ги съхранявайте на сухо място, включително и подплатените възглавници.

 pexels-photo-59321.jpeg (234 KB)

Как да почистим пластмасовите мебели?

Отстранете грубата мръсотия от пластмасовите столове и маси със струя вода с помощта на кърпа или гъба. При упорити замърсявания заложете на сода с лимонов сок. Нанесете получената каша с кръгови движения върху петното да действа 20 минути, след което изплакнете с чиста вода.

Силното замърсяване може да бъде предотвратено чрез редовно почистване на пластмасовите изделия. Текстилната част обработете отново с почистване.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни