Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Как да си направим стилен апартамент с една спалня и отделен кабинет?

Проектирането на малък апартамент може да бъде истинско предизвикателство, особено когато трябва да организирате пространството така, че да ви е удобно и комфортно както за живеене, така и за работа.

Но не се притеснявайте. С малко креативност и с идеите, които след съвсем мъничко ще ви дадем сме сигурни, че ще успеете да се справите.

Как да си направим стилен апартамент с една спалня и отделен кабинет?

5 креативни идеи с които да се проектира стилен апартамент с една спалня и отделен кабинет

Интегрирайте работното пространство в спалнята

На пръв поглед изглежда нелогично да организирате домашния офис в най-интимната зона в дома си. От друга страна обаче, в спалнята е възможно най-тихото и приятно място, на което можете да работите необезпокоявани от никого.

Ако разполагате с повече свободно място в спалнята, добавете стилна конзолна маса или малко, семпло бюро и удобен стол и допълнете с няколко етажерки по стените. За да не се разсейвате, отделете зоната за спане от работния кабинет с елегантна завеса или параван и сте напълно готови.

Ако не можете да отделите работната зона от зоната за спане, поставете бюрото до прозореца или до стената. Така няма да виждате леглото и няма да се разсейвате, докато работите.

А можете да създадете идеален работен кабинет, като разделите пространството с вътрешна стена с височина около метър. Така от една страна ще отделите двете зони, а от друга можете да използвате пространството върху плота, освежите и допълните помещението с декоративни елементи.

А можете да го ползвате и като място, върху което да наредите всички нужни за работата ви документи, папки и други материали.

Използвайте мебелите като разделител

Ако вашият апартамент е с отворен план, можете да си направите страхотен работен кабинет като използвате мебелите като разделител между отделните зони.

Една стилна библиотека тип етажерка, която разделя пространството, без да блокира естествената слънчева светлина е доста свежа идея. Поставете библиотеката между леглото, за да отделите зоната за спане, а от другата страна организирайте работната  станция, както ви е удобно.

А можете да отделите домашния си кабинет от останалата част на помещението като използвате станалите толкова модерни напоследък плъзгащи врати. Така, когато работите просто затваряте вратата и се изолирате от домашната обстановка, за да не пречи на работния ви процес.

Ако не разполагате с пространство за отделяне на зоните с плъзгащи врати можете да поставите елегантни завеси или просто да отделите спалнята от домашния офис с нисък скрин, малък бар или като поставите различен цвят килими.

Кабинет до входната врата. Защо не?

Идеята е нестандартна, но пък малките пространства изискват иновативни дизайнерски идеи, нали така? Да си направите отделен кабинет в антрето е отличен начин както да оползотворите  максимално пространството, така и да внесете повече индивидуалност и стил в дома си.

Ако разполагате с дълъг и тесен коридор можете да поставите бюрото срещу входната врата.

За да ви е удобно да работите и да достигате до всичко, което ви е необходимо не е зле да използвате вертикалното пространство, като поставите елегантна етажерка, върху която да наредите красиви кошници, в които да съхранявате документите, които са ви нужни в процеса на работа.

Ако пък антрето, спалнята, кухнята и дневната ви са едно отворено помещение (студио), можете да използвате конзолна маса или малък подвижен бар вместо бюро и да отделите кабинета от останалата част от апартамента със стелаж, малка библиотека и дори с нисък и дълъг скрин.

home computer.jpg (52 KB)

Използвайте подвижни паравани

Подвижните паравани са много креативно решение, особено за обзавеждане на стилен апартамент с малка площ, тъй като са не само доста стилни, но и гъвкави. Имате ли един такъв, можете бързо и лесно да отделите работната зона от спалнята и останалата част на апартамента.

Когато работите просто го дърпате и си създавате уютен и само ваш работен кабинет, а когато приключите работа го прибирате и се наслаждавате на семейните разговори и забавления. И още нещо - можете да използвате паравана, за да скриете онези зони от помещението, които не искате да се виждат.

Не сте измили чиниите в кухнята, не ви е останало време, за да оправите леглото сутринта или искате да останете насаме в спалнята? Просто пренасяте паравана и го разпъвате - бързо, лесно и удобно.

Работен кабинет в средата на апартамента

Нестандартно, но много креативно решение е да създадете отделни зони, като разделите зоната за спане от жилищната зона с импровизиран домашен офис. Този начин на проектиране на малки апартаменти е много популярен в момента в САЩ, където интереса към луксозните апартаменти с квадратура, която рядко надвишава 45 - 50 кв. м. е много голям.

За да постигнете стилна визия и на вашия апартамент, можете да разделите зоните, като между зоната за спане и тази за забавление поставите елегантен стъклен плот или правоъгълна маса, около които да организирате работното си пространство.

И още нещо. Не подценявайте силата на малките “трикове”

Ако вече имате някакви хрумки как да превърнете малкия си апартамент в стилен и удобен дом, няма да сгрешите, ако използвате и някой от следните дизайнерски трикове, за да създадете още по-приятна и елегантна обстановка.

Те от своя страна са следните :

  • Използвайте килими, за да разделите визуално различните зони - това е може би един от най-семплите, красиви и евтини начини да отделите спалнята, работния кабинет и зоната за хранене и забавление.
  • Поставяйте мебелите по-далеч от стените - за да разшири визуално пространството и да създадете по-голям комфорт в жилището.
  • Избирайте мебели с малко по-заоблени форми - тъй като те придават повече жизненост и уют.
  • За да изглежда пространството по-просторно и голямо, спирайте се на мебели със семпли и прости форми (без излишна декорация) - няма да сгрешите и ако заложите на многофункционални мебели, които се трансформират.
  • Вмъкването на дървени елементи в обзавеждането придава повече стил, класа и чар - тези елементи не е задължително да са много. Могат да са просто акцент като стилна конзолна маса, красив скрин или плъзгаща врата, но ще придадат повече топлина на жилището.
  • Придържайте се към светлите и неутрални тонове на стените - не забравяйте, че за да постигнете по-луксозен и стилен вид на апартамента е добре цветовете на стените, тавана и пода да си хармонират с цветовете на мебелите.
  •  Използвайте умело осветлението - използвайте както различни осветителни тела, така и различни видове светлина. Например, в спалнята можете да използвате нощни лампи или LED осветление с топла светлина, която успокоява, а за кабинета  да използвате настолна лампа с бяла светлина, която да ви помага да се концентрирате по-добре.

homeoffice2.jpg (77 KB)

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни