Безумни отстъпки 50% на ВСИЧКО + допълнително ТРАНСПОРТ и КАЧВАНЕ ДО ЕТАЖ на мебели БЕЗПЛАТНО за всяка поръчка направена от 23.4.

Как да създадете място за почивка в градината

В днешното натоварено време е от съществено значение за цялостното ни благосъстояние да намерим собствено място за моменти на спокойствие, почивка и комфорт. Един от най-добрите начини е да създадете място за почивка у дома, във вашата градина. Добавяйки естествени елементи, растения и удобни градински мебели, можете да създадете страхотно пространство и да го превърнете в оазис на спокойствието. В днешната статия ще представим няколко стъпки и ще ви преведем през процеса на създаване на зона за почивка, където можете да се скриете от стреса на ежедневието.

Как да създадете място за почивка в градината

1.      Пространството в градината

Първото нещо, което трябва да направите, е да прецените и изясните какви опции имате, вземайки предвид фактори като личното пространство или слънчевата светлина. Изберете място, което е тихо, защитено от прекомерна слънчева светлина и шум.

2.      Растения

Самата природа предлага спокойствие, така че се опитайте да включите възможно най-много природни елементи във вашата зона за почивка. Изберете растения и цветя, които са известни със своите успокояващи ефекти, като лавандула, жасмин или лайка. Можете също така да създадете малка билкова градина и да се грижите или да събирате пресни билки, например за приготвяне на лимонада или ароматен чай.

herbs.png (1.84 MB)

3.      Цветове

Изберете цветове, които предизвикват спокойствие, например меки пастели, земни тонове или нюанси в зелено. Когато ги комбинирате с естествени материали като дърво или камък, цялото пространство ще изглежда хармонично. Можете също така да подобрите атмосферата с меко осветление, например осветителни вериги, фенери или свещи.

relax zone (2).png (4.48 MB)

4.      Удобно седене

Инвестирайте в удобни места за сядане като меки столове, хамаци или удобни шезлонги, където можете да се отпуснете. Помислете също за добавяне на люлеещ се стол, който ще се откроява с външния си вид. Не забравяйте да добавите меки възглавници и одеяла за допълнителен комфорт и уют.

237408.webp (252 KB)

Градинско кресло AVILO

5.      Лично пространство и защита

За чувството на уединение и шумоизолация в зоната, за почивка, помислете за инсталиране на бамбукова ограда, украсена с увивни растения, като бръшлян, създавайки естествена бариера. Високият жив плет или високите саксии, също могат да ви помогнат. Висящите завеси също са модерно решение, те изглеждат красиво, осигуряват малко сянка и могат лесно да се преместват.

garden.jfif (247 KB)

С помощта на  тези стъпки, можете да създадете тиха зона за почивка във вашата градина, където можете да се скриете от ежедневния стрес и да прочистите главата си.  Независимо дали ще четете книга, спортувате, медитирате или просто ще седите с приятели, градината, декорирана по този начин, винаги ще ви радва.

Споделете статия на:

Коментари

Поставете коментар

Все още няма коментари за тази статия.

Изгодна доставка

На всички стоки

Собствен транспорт

Доставка до адрес

Новини всеки месец

Предлагаме хубави мебели

Върнати стоки

Само до 45 дни